Ухвала
від 10.01.2018 по справі 2а-2657/09/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

10 січня 2018 р. Справа №2а-2657/09/0570

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Бабаш Г.П., розглянувши позовну заяву Макіївського міського відділення у Гірницькому районі Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївка Донецької області до Державного підприємства Макіїввугілля відокремленого підрозділу Шахта Холодна Балка про стягнення суми боргу за обов`язковими страховими внесками у розмірі 1 930 811,12 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

Макіївське міське відділення у Гірницькому районі Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Донецькій області ( ЄДРПОУ: 41422232, Донецька обл., м. Добропілля, вул. Івана Франка, 18 А) звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївка Донецької області до Державного підприємства Макіїввугілля відокремленого підрозділу Шахта Холодна Балка ( ЄДРПОУ: 32442295, м. Київ, вул. Промислова, 10) про стягнення суми боргу за обов`язковими страховими внесками у розмірі 1 930 811,12 грн.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 11.12.2017 року заяву було залишено без руху та позивачу було надано строк до 03.01.2018 року для усунення недоліків заяви шляхом надання доказів підписання заяви про заміну сторони виконавчого провадження уповноваженою особою; доказів в підтвердження обґрунтованості заявлених вимог.

Ухвала суду від 11.12.2018 року позивачем отримана 19.12.2017 року, про що свідчить наявне в матеріалах справи поштове повідомлення про отримання поштового відправлення.

Згідно ч. 6 ст. 7 КАС Україні у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права). Аналогія закону та аналогія права не застосовується для визначення підстав, меж повноважень та способу дій органів державної влади та місцевого самоврядування.

Оскільки нормами Кодексу адміністративного судочинства не регламентований порядок повернення заяви сторони, пов'язаної з виконанням судових рішень, суд застосовує аналогію закону.

Відповідно до пункту 1 ч. 4 ст. 169 КАС України передбачено, що позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

Станом на 10 січня 2018 року заявником не усунуті виявлені недоліки заяви про заміну сторони виконавчого провадження. З обґрунтованим клопотанням про необхідність продовження строку для усунення недоліків Фонд до суду не звертався. У зв'язку з викладеним, заява підлягає поверненню позивачеві.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 169 КАС України,

УХВАЛИВ:

Повернути заяву Макіївського міського відділення у Гірницькому районі Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївка Донецької області до Державного підприємства Макіїввугілля відокремленого підрозділу Шахта Холодна Балка про стягнення суми боргу за обов`язковими страховими внесками у розмірі 1 930 811,12 грн.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Донецького окружного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду письмового провадження,зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених частиною другою статті 299 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Бабаш Г.П.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.01.2018
Оприлюднено11.01.2018
Номер документу71513632
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2657/09/0570

Ухвала від 26.08.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 04.04.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 10.01.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 11.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 04.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 13.09.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 14.08.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 19.08.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні