Ухвала
від 04.04.2018 по справі 2а-2657/09/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконачого провадження

04 квітня 2018 р. Справа №2а-2657/09/0570

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Бабаш Г.П., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони у виконавчому провадженні по справі № 2а-2657/09/0570 за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області до Державного підприємства «Макіїввугілля» відокремлений підрозділ «Шахта «ОСОБА_1» про стягнення суми боргу за обов`язковими страховими внесками у розмірі 1930811,12 гр.,-

В С Т А Н О В И В:

Постановою суду від 12березня 2009 року адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі м.Макіївки Донецької області до Державного підприємства «Макіїввугілля» відокремлений підрозділ «Шахта «ОСОБА_1» про стягнення суми боргу за обов'язковими страховими внесками у розмірі 1930811,12 грн. задоволено в повному обсязі.

Стягнуто з Державного підприємства «Макіїввугілля» відокремлений підрозділ «Шахта «ОСОБА_1» на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі м.Макіївки Донецької області суму боргу у розмірі 1930811 (один мільйон дев`ятсот тридцять тисяч вісімсот одинадцять) гривень 12 коп.

26 березня 2018 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження.

В обґрунтування заяви щодо заміни сторони виконавчого провадження заявник посилається на те, що Управління виконавчої дирекції Фонду є юридичними особами, мають самостійні кошториси, гербові печатки, а також мають відділення в районах і містах обласного значення. Відділення управлінь виконавчої дирекції Фонду є відокремленими підрозділами робочих органів виконавчої дирекції Фонду, що створюються за рішенням правління Фонду без статусу юридичної особи.

Управління виконавчої дирекції Фонду є правонаступниками управлінь та відділень Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та відділень Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Відповідно частини 2, 4 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Наказом Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України № 565 від 26.05.2017 року визначено припинити Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області.

Згідно до наказу Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області № 272 від 26.10.2017 року визначено вважати таким, що припинив діяльність з 01.01.2018 року Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області.

Відповідно до ч. 3 ст. 8 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування»робочими органами виконавчої дирекції Фонду є її управління в Автономній республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, що створюються за рішенням правління фонду на підставі затвердженої ним структури органів Фонду. Управління виконавчої дирекції Фонду є юридичними особами. Відділення управлінь виконавчої дирекції Фонду є відокремленими підрозділами робочих органів виконавчої дирекції Фонду, що створюються за рішенням правління Фонду без статусу юридичної особи.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку щодо задоволення клопотання Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження.

Керуючись ст. 243, 248, 256, 295, 297, 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд,

У Х В А Л И В:

Задовольнити заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони у виконавчому провадженні по справі № 2а-2657/09/0570 за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі м.Макіївки Донецької області до Державного підприємства «Макіїввугілля» відокремлений підрозділ «Шахта «ОСОБА_1» про стягнення суми боргу за обов`язковими страховими внесками у розмірі 1930811,12 грн.

Замінити сторону виконавчого провадження Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області її правонаступником Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (ЄДРПОУ 41325231).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Бабаш Г.П.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.04.2018
Оприлюднено11.04.2018
Номер документу73190206
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2657/09/0570

Ухвала від 26.08.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 04.04.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 10.01.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 11.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 04.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 13.09.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 14.08.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 19.08.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні