Ухвала
від 09.01.2018 по справі 823/3527/15
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

09 січня 2018 року                                         Справа № 823/3527/15

м. Черкаси

Черкаський окружний адміністративний суд одноособово у складі:

головуючого судді – Рідзеля О.А.

за участю:

секретаря судового засідання – Мельникової О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Черкаси до приватного підприємства “Айрат” про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

28.12.2017 у Черкаський окружний адміністративний суд надійшла заява управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області (далі – заявник), в якій просить замінити сторону виконавчого провадження позивача у справі №823/3527/15 – відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м.Черкаси його правонаступником – управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області.

Заява мотивована тим, що стягувач (позивач у справі) ліквідований, а його правонаступником є управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області. Тому просив задовольнити заяву, а її розгляд здійснювати без участі представника.

Представник відповідача та державний виконавець не прибули у судове засідання з невідомих причин. Проте, їх неприбуття відповідно до вимог ч.2 ст.379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України) не перешкодило розгляду заяви. Згідно з ч.4 ст.229 КАС України не здійснювалось фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу, у зв'язку з неявкою у судове засідання всіх учасників справи.

Дослідивши докази, надані в обґрунтування заяви, оцінивши належність, допустимість та достовірність кожного доказу окремо та достатність і взаємний зв'язок доказів у їх сукупності, суд дійшов висновку, що вона підлягає задоволенню, з огляду на таке.

Суд встановив, що постановою Черкаського окружного адміністративного суду від 30.09.2015 у справі №823/3527/15 стягнуто з приватного підприємства “Айрат” на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Черкаси заборгованість зі сплати страхових внесків у сумі 115 грн. 43 коп.

З метою примусового виконання цього рішення 14.12.2015 позивачу видано виконавчий лист, на підставі якого 17.10.2017 відкрито виконавче провадження №54270144.

Суд встановив, що відповідно до підп.1.12 п.1 наказу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 05.09.2017 №64-ос Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області є правонаступником відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Черкаси, що припиняється.

Згідно з даними спеціального витягу з ЄДРПОУ Черкаське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності припинено 01.11.2017 за рішенням засновників.

За таких обставин, суд дійшов висновку, що первинний позивач у справі вибув, а його правонаступником визначено Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області.

Відповідно до ч.1 ст.379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Ч.5 ст.15 Закону України від 02.06.2016 №1404-VІІІ “Про виконавче провадження” (далі – Закон №1404-VІІІ) встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

З урахуванням викладеного, суд дійшов висновку задовольнити заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області та замінити сторону виконавчого провадження, відкритого на підставі виконавчого листа, виданого у справі №823/3519/15, з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Черкаси на його правонаступника – управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області.

Керуючись ст.ст. 241-246, 255, 295, 379 КАС України суд,

УХВАЛИВ:

Заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області про заміну сторони виконавчого провадження – задовольнити повністю.

Замінити сторону виконавчого провадження, відкритого на підставі виконавчого листа, виданого у справі №823/3527/15, з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Черкаси на його правонаступника – управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області.

Ухвала набирає законної сили в порядку та в строки, передбачені ст.256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції порядку та в строки, передбачені ст. ст. 295 - 297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Копію ухвали направити учасникам справи, управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області та державному виконавцю.

Суддя О.А. Рідзель

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.01.2018
Оприлюднено17.01.2018
Номер документу71536601
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —823/3527/15

Ухвала від 09.01.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

О.А. Рідзель

Ухвала від 04.01.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

О.А. Рідзель

Постанова від 30.09.2015

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.В. Каліновська

Ухвала від 31.08.2015

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.В. Каліновська

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні