Ухвала
від 15.01.2018 по справі 911/27/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

"15" січня 2018 р.                     Справа № 911/27/18

Господарський суд Київської області у складі судді Лопатін А.В., розглянувши матеріали

позовної заяви           Державного підприємства «Київський обласний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», Київська область, м. Біла Церква

до                               Відділу охорони здоров'я Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області, Київська область, м. Боярка

про           стягнення 5598,00 грн.

встановив:

Державне підприємство «Київський обласний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (позивач) звернулось до господарського суду Київської області з позовною заявою до Відділу охорони здоров'я Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області (відповідач) про стягнення 5598,00 грн.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 09.01.2018 р. вказану позовну заяву передано для розгляду судді Лопатіну А.В.

Згідно з частиною першою статті 176 ГПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п'яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

Розглянувши матеріали даної позовної заяви, суд дійшов висновку, що вони є достатніми для прийняття її до розгляду та відкриття провадження у справі.

Відповідно до п. 2 частини першої ст. 12 ГПК України, господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно з приписами частини третьої вказаної статті ГПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Частиною п'ятою вказаної статті ГПК України встановлено, що для цілей цього Кодексу малозначними справами є: справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження (частина третя ст. 247 ГПК України).

Здійснивши аналіз вищенаведених норм процесуального законодавства та проаналізувавши матеріали позовної заяви Державного підприємства «Київський обласний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», суд дійшов висновку, що справа за вказаним позовом підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, так як остання відповідає поняттю малозначної справи.

Частиною першою статті 252 ГПК України встановлено, що розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі.

Згідно з приписами частини другої вказаної статті ГПК України розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання.

Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. (частина п'ята статті 252 ГПК України).

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 12, 176, 247, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1.           Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.          Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження.

3.           Призначити розгляд справи по суті на "07" лютого 2018 року о 10 год. 00 хв. (засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Київської області за адресою: м. Київ, вул. С. Петлюри, 16, зал № 1).

4.           Зобов'язати позивача подати для огляду та/або долучення до матеріалів справи:

-          оригінали доданих до позовної заяви документів;

-           оригінали та належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких діє позивач (установчий договір, статут, положення), свідоцтво про державну реєстрацію;

5.          Зобов'язати відповідача подати для огляду та/або долучення до матеріалів справи оригінали та належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких діє відповідач (установчий договір, статут, положення).

6.           Роз'яснити відповідачу, що відзив подається до суду протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

7.           Попередити відповідача, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

8.           Роз'яснити позивачу, що в строк до 07.02.2018 р. він має право надіслати суду відповідь на відзив, копію якого направити відповідачу, докази чого надати суду.

9.           Роз'яснити сторонам, що позивач може відмовитись від позову, а відповідач – визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в окремій письмовій заяві.

10.           Роз'яснити сторонам, що на будь-якій стадії судового процесу сторони можуть укласти мирову угоду, зробивши спільну письмову заяву і повідомити про це суд.

11.          Учасникам процесу письмові докази, які подаються до господарського суду, оформити відповідно до вимог ст. 91 ГПК України, а заяви та клопотання – в письмовій формі відповідно до частини другої ст. 169 та ст. 170 ГПК України.

12. Попередити учасників справи про те, що у разі неможливості виконання вимог цієї ухвали, необхідно подати письмову заяву (клопотання) із зазначенням причин.

13. Повідомити учасників справи, що інформацію по справі, що розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ko.arbitr.gov.ua/sud5012.

Копії ухвали направити учасникам справи.

Дата підписання 15.01.2018 р.

Суддя                               А.В. Лопатін

Дата ухвалення рішення15.01.2018
Оприлюднено19.01.2018
Номер документу71605461
СудочинствоГосподарське
Суть          стягнення 5598,00 грн

Судовий реєстр по справі —911/27/18

Рішення від 14.03.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 07.02.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 15.01.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні