Ухвала
від 07.02.2018 по справі 911/27/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

"07" лютого 2018 р.                     Справа № 911/27/18

за позовом           Державного підприємства “Київський обласний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації”, Київська область, м. Біла Церква

до                               Відділу охорони здоров'я Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області, Київська область, м. Боярка

про           стягнення 5598,00 грн.

суддя Лопатін А.В.

за участю представників згідно протоколу судового засідання.

Обставини справи:

Державне підприємство “Київський обласний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації” (позивач) звернулось до господарського суду Київської області з позовною заявою до Відділу охорони здоров'я Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області (відповідач) про стягнення 5598,00 грн.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 09.01.2018 р. вказану позовну заяву передано для розгляду судді Лопатіну А.В.

Згідно з частиною першою статті 176 ГПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п'яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

Розглянувши матеріали даної позовної заяви, суд дійшов висновку, що вони є достатніми для прийняття її до розгляду та відкриття провадження у справі.

Ухвалою господарського суду Київської області від 15.01.2018 р. позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито позовне провадження, постановлено розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження, призначено розгляд справи по суті на 07.02.2018 р., зобов'язано позивача подати для огляду та/або долучення до матеріалів справи: оригінали доданих до позовної заяви документів; оригінали та належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких діє позивач (установчий договір, статут, положення), свідоцтво про державну реєстрацію; зобов'язано відповідача подати для огляду та/або долучення до матеріалів справи оригінали та належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких діє відповідач (установчий договір, статут, положення), роз'яснено відповідачу, що відзив подається до суду протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі (копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду), попереджено відповідача, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи, роз'яснено позивачу, що в строк до 07.02.2018 р. він має право надіслати суду відповідь на відзив, копію якого направити відповідачу, докази чого надати суду, роз'яснено сторонам, що позивач може відмовитись від позову, а відповідач – визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в окремій письмовій заяві, роз'яснено сторонам, що на будь-якій стадії судового процесу сторони можуть укласти мирову угоду, зробивши спільну письмову заяву і повідомити про це суд.

У судове засідання 07.02.2018 р. представник відповідача не з'явився, відзив на позов не подав, про причини неявки суд не повідомив.

Поштове повідомлення про вручення відповідачу поштового відправлення на адресу суду не повернулось, у зв'язку з чим у суду відсутні докази отримання відповідачем ухвали про призначення розгляду справи та зобов'язання подати відзив на позов.

Частиною першою та частиною другою статті 216 ГПК України встановлено, що суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 202 цього Кодексу. Якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі.

Відповідно до п. 1 частини другої ст. 202 ГПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку у разі неявки в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про направлення йому ухвали з повідомленням про дату, час і місце судового засідання.

Присутній у судовому засіданні представник позивача не заперечував щодо відкладення розгляду справи.

Крім того, присутній у судовому засіданні представник позивача не заперечував щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, а також щодо відкладення розгляду справи.

У зв'язку з викладеним, з метою уникнення порушення прав відповідача, суд дійшов висновку про доцільність відкладення розгляду справи на 14.03.2018 р.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 202, 216, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1.           Відкласти розгляд справи по суті на "14" березня 2018 року о 14 год. 00 хв. (засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Київської області за адресою: м. Київ, вул. С. Петлюри, 16, зал № 1).

2.           Зобов'язати позивача подати для огляду та/або долучення до матеріалів справи:

-          оригінали доданих до позовної заяви документів;

-           оригінали та належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких діє позивач (установчий договір, статут, положення), свідоцтво про державну реєстрацію;

3.          Повторно зобов'язати відповідача подати для огляду та/або долучення до матеріалів справи оригінали та належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких діє відповідач (установчий договір, статут, положення).

4.           Повторно роз'яснити відповідачу, що в строк до 07.03.2018 р., він має право надіслати суду відзив на позовну заяву (пред'явити зустрічний позов), а також докази, що підтверджують заперечення проти позову, у разі подання ним відзиву на позовну заяву (зустрічного позову), докази направлення їх копій позивачу подати до суду.

5.           Попередити відповідача, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

6.           Роз'яснити позивачу, що в строк до 14.03.2018 р. він має право надіслати суду відповідь на відзив, копію якого направити відповідачу, докази чого надати суду.

7.           Роз'яснити сторонам, що позивач може відмовитись від позову, а відповідач – визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в окремій письмовій заяві.

8.           Роз'яснити сторонам, що на будь-якій стадії судового процесу сторони можуть укласти мирову угоду, зробивши спільну письмову заяву і повідомити про це суд.

9.          Учасникам процесу письмові докази, які подаються до господарського суду, оформити відповідно до вимог ст. 91 ГПК України, а заяви та клопотання – в письмовій формі відповідно до частини другої ст. 169 та ст. 170 ГПК України.

12. Попередити учасників справи про те, що у разі неможливості виконання вимог цієї ухвали, необхідно подати письмову заяву (клопотання) із зазначенням причин.

13. Повідомити учасників справи, що інформацію по справі, що розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ko.arbitr.gov.ua/sud5012.

Копії ухвали направити учасникам справи.

Дата підписання 12.02.2018 р.

Суддя                               А.В. Лопатін

Дата ухвалення рішення07.02.2018
Оприлюднено16.02.2018
Номер документу72158628
СудочинствоГосподарське
Суть          стягнення 5598,00 грн.

Судовий реєстр по справі —911/27/18

Рішення від 14.03.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 07.02.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 15.01.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні