Ухвала
від 23.01.2018 по справі 805/247/18-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

23 січня 2018 р. Справа №805/247/18-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Кірієнка В.О.,

за участю:

представника позивача не з'явився;

представника відповідача Вовченка С.П.;

розглянувши у підготовчому засіданні адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська перевізна компанія" до Маріупольської об'єднаної державної Податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області про визнання дій протиправними, зобов'язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Українська перевізна компанія" звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Маріупольської об'єднаної державної Податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області про визнання дій протиправними, зобов'язання вчинити певні дії.

Представник позивача через канцелярію суду надав клопотання про проведення підготовчого судового засідання без своєї участі в порядку письмового провадження.

Представник відповідача у судовому засіданні проти задоволення позовних вимог заперечував.

Як встановлено ч. 4 ст. 9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно ч. 1 ст. 72 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Як встановлено ч. 1, 2 ст. 73, ч. 1 ст. 76 КАС України, належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення. Достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування.

Згідно ч. 6-9 ст. 80 КАС України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом. У разі неподання суб'єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з'ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

Відповідно, для з'ясування всіх обставин у справі та керуючись зазначеними положеннями КАС України, суд вважає за належне витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська перевізна компанія" докази наявності на момент звернення до суду спірної пені в розмірі 361819,17грн, відповідь на відзив (згідно вимог ст. 163 КАС України); витребувати у Маріупольської об'єднаної державної Податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області картку особового рахунку відповідача, відповіді на запити Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська перевізна компанія" від 02.03.2015 року та від 30.10.2017 року, розрахунок пені з визначенням періоду та підставами нарахування.

Як встановлено п. 4 ч. 6 ст. 181 КАС України, суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні, зокрема, у випадку необхідності витребування нових (додаткових) доказів.

Керуючись вищевказаною статтею, та враховуючи необхідність у витребуванні доказів, суд вважає за необхідне оголосити перерву у підготовчому засіданні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 9, 173, 179, 181, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська перевізна компанія" докази наявності на момент звернення до суду спірної пені в розмірі 361819,17грн, відповідь на відзив (згідно вимог ст. 163 КАС України).

Витребувати у Маріупольської об'єднаної державної Податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області картку особового рахунку відповідача, відповіді на запити Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська перевізна компанія" від 02.03.2015 року та від 30.10.2017 року, розрахунок пені з визначенням періоду та підставами нарахування.

Оголосити перерву у підготовчому засіданні по справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська перевізна компанія" до Маріупольської об'єднаної державної Податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області про визнання дій протиправними, зобов'язання вчинити певні дії до 14.02.2018 року до 11 год. 30 хв.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Кірієнко В.О.

Дата ухвалення рішення23.01.2018
Оприлюднено23.01.2018
Номер документу71723543
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/247/18-а

Ухвала від 18.04.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Василенко Любов Андріївна

Ухвала від 27.03.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Василенко Любов Андріївна

Ухвала від 19.03.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кірієнко В.О.

Ухвала від 06.03.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кірієнко В.О.

Рішення від 22.02.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кірієнко В.О.

Ухвала від 14.02.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кірієнко В.О.

Ухвала від 23.01.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кірієнко В.О.

Ухвала від 09.01.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кірієнко В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні