Ухвала
від 23.01.2018 по справі 817/176/18
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

23 січня 2018 року м. Рівне №817/176/18

ОСОБА_1 окружний адміністративний суд у складі судді Гудима Н.С., після одержання позовної заяви

ОСОБА_2 до Відділу державної виконавчої служби Здолбунівського районного управління юстиції Рівненської області прозняття арешту з майна, В С Т А Н О В И В :

18.01.2018 року ОСОБА_2 звернувся в суд з позовом до Відділу державної виконавчої служби Здолбунівського районного управління юстиції Рівненської області про скасування постанови про арешт майна та оголошення заборони на його відчуження від 08.04.2010 року №9829573.

В обґрунтування позовних вимог, зазначено, що так як житловий будинок на момент винесення оскаржуваної постанови про арешт майна та оголошення заборони на його відчуження вже не перебував у власності боржника за даним зобов'язанням (ОСОБА_3В.), а був придбаний позивачем та ОСОБА_4 на праві спільної часткової власності, то боргове зобов'язання щодо даного житлового будинку не може бути виконане, а вказана постанова повинна бути скасована.

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та відповідає вимогам, встановленим статтями 160,161 Кодексу адміністративного судочинства України.

Адміністративний позов подано у строк, встановлений законом.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлені КАС України, відсутні.

Позовна заява підсудна ОСОБА_1 окружному адміністративному суду та підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства в порядку загального позовного провадження.

Керуючись статтями 171, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1,33000 ) до Відділу державної виконавчої служби Здолбунівського районного управління юстиції Рівненської області ( вул.Незалежності, 64-Б, м.Здолбунів, Здолбунівський район, Рівненська область, 35700 ) про зняття арешту з майна.

Розгляд справи здійснюватиметься суддею Гудимою Н.С. одноособово за правилами загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче судове засідання на "01" березня 2018 р. о 10:00 год. в залі судових засідань ОСОБА_1 окружного адміністративного суду (м. Рівне, вул. 16 Липня 87).

Зобов'язати сторін надати суду необхідні для вирішення спору докази через канцелярію суду з супровідним листом, а саме :

позивачу : оригінали документів, наданих в обґрунтування позовних вимог для огляду в судовому засіданні;

відповідачу : матеріали виконавчого провадження, в межах якого прийнято оскаржувану постанову про накладення арешту; усі наявні у нього докази, які можуть мати значення для вирішення даної справи, та докази на підтвердження правомірності прийняття оскаржуваних рішень (вчинених дій).

Встановити відповідачу:

- 15-денний строк з дня отримання цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву в порядку ст. 162 КАС України із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи;

- 5-денний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення в порядку ст. 164 КАС України із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення, та документами, що підтверджують надіслання (надання) заперечень і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Роз'яснити відповідачу, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України). До того ж, в силу ч.4 ст. 159 КАС України неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Встановити позивачу 5-денний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив в порядку ст. 163 КАС України із відповідними доказами та документами, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (представникам). Відповідачу надіслати також копію позовної заяви з доданими до неї матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1770.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду виключно у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Суддя Гудима Н.С.

Дата ухвалення рішення23.01.2018
Оприлюднено23.01.2018
Номер документу71727597
СудочинствоАдміністративне
Сутьприйняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі 23 січня 2018 року м. Рівне №817/176/18 ОСОБА_1 окружний адміністративний суд у складі судді Гудима Н.С., після одержання позовної заяви ОСОБА_2 до Відділу державної виконавчої служби Здолбунівського районного управління юстиції Рівненської області прозняття арешту з майна

Судовий реєстр по справі —817/176/18

Ухвала від 08.05.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 08.05.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 06.04.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 23.03.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 01.03.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Гудима Н.С.

Ухвала від 23.01.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Гудима Н.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні