Ухвала
від 22.01.2018 по справі 821/1881/17
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 січня 2018 р. м. ХерсонСправа № 821/1881/17

Херсонський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Дмитрієвої О.О.,

суддів: Варняка С.О., Ковбій О.В.,

розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОАЛЬЯНС ПІВДЕНЬ" до Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Державної фіскальної служби України про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії,

встановив:

Товариство з обмеженою відповідальністю "АГРОАЛЬЯНС ПІВДЕНЬ" (ТОВ "АГРОАЛЬЯНС ПІВДЕНЬ", позивач) звернулося до суду із адміністративним позовом до Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області (ГУ ДФС України у Херсонській області, відповідач-1), Державної фіскальної служби України (ДФС України, відповідач-2) про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 07 грудня 2017 року провадження у справі відкрито.

Ухвалою суду від 22 січня 2018 року за заявою представника позивача закрито провадження у справі в частині позовних вимог: "зобов'язати Головне управління ДФС у Херсонській області відповідно до ст. 201 ПК України внести відповідні коригування в Єдиний реєстр податкових накладних".

17 січня 2018 року від представника позивача до суду надійшла заява про залишення позовної заяви без розгляду на підставі п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України та вирішення зазначеного питання без його участі.

Представник відповідача-1 надав суду заяву, за змістом якої не заперечує проти задоволення заяви вищевказаної позивача та просить розглядати заяву без його участі у порядку письмового провадження.

Представник відповідача-2 в судове засідання не прибув, про причини своєї неявки суду не повідомив, заяв про відкладення розгляду справи або про розгляд справи за його відсутності суду не надавав, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений своєчасно та належним чином.

Відповідно до ч. 1 ст. 205 КАС неявка у судове засідання будь-якого учасника справи, за умови що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Відповідно до ч. 4 ст. 229 КАС у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно ч.3 ст. 9 КАС України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Перевіривши матеріали справи, суд вважає за необхідне залишити позов без розгляду, оскільки заява позивача не суперечить вимогам закону, інтересам сторін та інших осіб і тому може бути прийнята судом.

Керуючись ст.ст. 205, 229, ч. 1 ст. 240, ст.ст. 243, 248, 256, 294, 295, 297 КАС України, суд

ухвалив:

Позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОАЛЬЯНС ПІВДЕНЬ" до Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Державної фіскальної служби України про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії залишити без розгляду.

Ухвалу надіслати особам, які беруть участь у справі.

Роз'яснити позивачу, що постановлення ухвали про залишення без розгляду не позбавляє його права звернутись до суду повторно в загальному порядку, після усунення підстав, з яких позов було залишено без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Одеського апеляційного адміністративного суду в 15-денний строк з дня її проголошення, при цьому відповідно до п.п. 15.5 п. 15 розділу VII "Перехідні положення" КАС України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомукаційної системи апеляційні скарги подаються через суд першої інстанції, який ухвалив відповідне рішення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження апеляційна скарга подається протягом 15 днів з дня складання повного судового рішення

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її проголошення.

У разі постановлення ухвали в порядку письмового провадження ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.          

Головуючий суддя           Дмитрієва О.О.

Суддя                                                                                                              Варняк С.О.

Суддя                                                                                                              Ковбій О.В.

кат. 8

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.01.2018
Оприлюднено25.01.2018
Номер документу71727827
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/1881/17

Ухвала від 22.01.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дмитрієва О.О.

Ухвала від 22.01.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дмитрієва О.О.

Ухвала від 07.12.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дмитрієва О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні