Ухвала
від 22.01.2018 по справі 821/1881/17
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

22 січня 2018 р. м. ХерсонСправа № 821/1881/17

Херсонський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Дмитрієвої О.О.,

суддів: Варняка С.О., Ковбій О.В.,

розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОАЛЬЯНС ПІВДЕНЬ" до Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Державної фіскальної служби України про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії,

встановив:

Товариство з обмеженою відповідальністю "АГРОАЛЬЯНС ПІВДЕНЬ" (ТОВ "АГРОАЛЬЯНС ПІВДЕНЬ", позивач) звернулося до суду з адміністративним позовом до Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області (ГУ ДФС у Херсонській області, відповідач-1), Державної фіскальної служби України (ДФС України, відповідач-2), у якому просить:

- визнати протиправним та скасувати повністю рішення комісії Державної фіскальної служби України, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в тікій реєстрації від 04.10.2017р. №204159/41100606;

- визнати податкову накладну №30 від 31.07.2017р., видану ТОВ "АГРОАЛЬЯНС ПІВДЕНЬ" на адресу ТОВ ТД "Агро-Трейд" такою, що прийнята та зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних датою фактичного отримання, а саме: податкова накладна від 31.07.2017 №30 прийнята та зареєстрована з 15.08.2017р.;

- зобов'язати Головне управління ДФС у Херсонській області відповідно до ст. 201 ПК України внести відповідні коригування в Єдиний реєстр податкових накладних.

Ухвалою суду від 07 грудня 2017 року провадження у справі відкрито.

Від представника позивача до суду надійшла заява про часткову відмову від позову, а саме відмову від частини позовних вимог: "зобов'язати Головне управління ДФС у Херсонській області відповідно до ст. 201 ПК України внести відповідні коригування в Єдиний реєстр податкових накладних". У зв'язку із чим позивач у своїй заяві просить суд постановити ухвалу, якою закрити провадження в зазначеній частині позовних вимог та повернути судові витрати у розмірі 1600 грн.

Згідно ч.3 ст. 9 КАС України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Частиною 1 статті 47 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що крім прав та обов'язків, визначених у статті 44 цього Кодексу, позивач має право в будь-який час до закінчення судового розгляду збільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовитися від адміністративного позову.

Згідно ч. 1, 3 ст. 189 КАС України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. Про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі. У разі часткової відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі щодо частини позовних вимог.

Відповідно до п.2 ч.1 ст. 238 КАС Кодексу адміністративного судочинства України, суд закриває провадження у справі якщо позивач відмовився від адміністративного позову і відмову прийнято судом.

Причин неприйняття відмови від позову в частині позовних вимог у суду немає.

З урахуванням наведеного, суд приходить до висновку про можливість закриття провадження у справі в частині позовних вимог: "зобов'язати Головне управління ДФС у Херсонській області відповідно до ст. 201 ПК України внести відповідні коригування в Єдиний реєстр податкових накладних".

За змістом ч. 1 ст. 142 КАС України, що кореспондується із ч. 3 ст. 7 Закону України "Про судовий збір", у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п'ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Таким чином, суд вважає за можливе частково задовольнити заяву позивача щодо повернення йому сплаченої суми судового збору, та повернути позивачу п'ятдесят відсотків судового збору, сплаченого при поданні позовної заяви за одну вимогу, провадження за якою закрито, у розмірі 800 грн..

Окрім того, суд вважає за необхідне роз'яснити, що за змістом ч. 2 ст. 239 у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв'язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Керуючись ст.ст. 9, 47, 142, 189, 238, 239, 243, 248 КАС України, суд

ухвалив:

Закрити провадження у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОАЛЬЯНС ПІВДЕНЬ" до Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Державної фіскальної служби України про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії в частині позовних вимог: "зобов'язати Головне управління ДФС у Херсонській області відповідно до ст. 201 ПК України внести відповідні коригування в Єдиний реєстр податкових накладних".

Роз'яснити позивачу, що повторне звернення з тією самою позовною заявою не допускається.

Повернути товариству з обмеженою відповідальністю "АГРОАЛЬЯНС ПІВДЕНЬ" (код ЄДРПОУ 41100606) з Державного бюджету витрати по сплаті судового збору у сумі 800 грн. (вісімсот гривень нуль копійок).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Одеського апеляційного адміністративного суду в 15-денний строк з дня складання повного судового рішення, при цьому відповідно до п.п. 15.5 п. 15 розділу VII "Перехідні положення" КАС України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомукаційної системи апеляційні скарги подаються через суд першої інстанції, який ухвалив відповідне рішення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження апеляційна скарга подається протягом 15 днів з дня складання повного судового рішення

Головуюча суддя Дмитрієва О.О.

Суддя                                                                                                               Варняк С.О.

Суддя                                                                                                               Ковбій О.В.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.01.2018
Оприлюднено25.01.2018
Номер документу71727835
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/1881/17

Ухвала від 22.01.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дмитрієва О.О.

Ухвала від 22.01.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дмитрієва О.О.

Ухвала від 07.12.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дмитрієва О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні