Ухвала
від 18.01.2018 по справі 905/2001/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м.Харків, пр.Науки, 5

У Х В А Л А

по справі про банкрутство

18.01.2018р. Справа №905/2001/17

За заявою боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Кіра-Груп» , м.Краматорськ (код ЄДРПОУ 39557289)

про визнання банкрутом

ліквідатор (голова ліквідаційної комісії) ОСОБА_2

Суддя господарського суду Донецької області І.К. Чорненька

Представники:

від кредиторів: не з'явились;

від боржника: не з'явився;

від ліквідатора (голови ліквідаційної комісії): ОСОБА_3, за довіреністю.

У судовому засіданні оголошена

перерва з 10.51год. до 10:52год.

Суд перебував у нарадчій кімнаті

18.01.2018р. з 10-53год. до 10-56год.

28.08.2017р. до господарського суду Донецької області звернулось ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Кіра-Груп» , м.Краматорськ, з заявою про порушення справи про банкрутство, на підставі ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі за текстом - Закон про банкрутство).

Враховуючи відсутність значних майнових активів боржника та наявність в заяві про порушення справи про банкрутство клопотання про покладення обов'язків ліквідатора на голову ліквідаційної комісії ОСОБА_4, судом не визначається кандидатура арбітражного керуючого із застосуванням автоматизованої системи.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 11.09.2017р. порушено провадження у справі за заявою боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Кіра-Груп» , м.Краматорськ (код ЄДРПОУ 39557289; адреса: 84333, Донецька область, м.Краматорськ, вул.Румянцева, буд. 24), введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, судове засідання призначено на 25.09.2017р.

Постановою господарського суду Донецької області від 25.09.2017р., залишеною без змін ухвалою Донецького апеляційного господарського суду від 06.12.2017р., боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Кіра-Груп» , м.Краматорськ, визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців до 25.09.2018р., ліквідатором призначено голову ліквідаційної комісії ОСОБА_4.

Повідомлення про визнання боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Кіра-Груп» , м.Краматорськ, банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у справі про банкрутство №905/2001/17 оприлюднене на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет 26.09.2017р. за №46175.

26.12.2017р. до господарського суду від ліквідатора надійшов звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута з додатками для затвердження.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 10.01.2018р. призначено розгляд справи на 18.01.2018р.; ліквідатора зобов'язано до дати судового засідання надати суду документи, які обгрунтовують звіт ліквідатора у повному обсязі.

В судовому засіданні 18.01.2018р. представник ліквідатора надав суду довідку ліквідатора про відсутність документів боржника, які підлягають передачі до архівної установи.

В судове засідання 18.01.2018р. представники боржника та кредитора не з'явились, про час та дату слухання справи сторони повідомлені належним чином ухвалою суду від 10.01.2018р.

Відповідно до ч.1 ст.202 Господарського процесуального кодексу України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час та місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Розглянувши у судовому засіданні 18.01.2018р. звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, перевіривши наявні в матеріалах справи документи, суд встановив:

На виконання вимог ст.41 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в ході ліквідаційної процедури з метою встановлення належних банкруту всіх видів майнових активів (майна та майнових прав), які належать йому на праві власності або повного господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури та які в подальшому підлягають реалізації з метою задоволення вимог кредиторів та витрат, пов'язаних з процедурою ліквідації, ліквідатором вжито необхідних заходів з пошуку та виявлення майнових активів банкрута.

Ліквідатором проведено інвентаризацію майна банкрута та направлені запити до відповідних державних органів та установ, що здійснюють реєстрацію та облік рухомого і нерухомого майна, у тому числі до: Регіонального сервісного центру МВС України в Донецькій області, Управління Пенсійного Фонду України у м.Краматорську Донецької області, ГУ Держпраці у Донецькій області, ДПІ у м.Краматорську ГУ ДФС у Донецькій області, ДПІ у Дніпровському районі ГУ ДФС у м.Києві, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Департаменту льотної придатності ДАС України, Відділу державної виконавчої служби Краматорського міського управління юстиції ГУ юстиції у Донецькій області, Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області, Краматорського міського центру зайнятості, Краматорського міського відділення управління виконавчої дирекції ФСС України в Донецькій області, ВДВС Дніпровського районного управління юстиції у м.Київ, Відділення Фонду соціального захисту інвалідів у м.Київ, Донецького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Лівобережного об'єднаного УПФУ у м.Київ, Лівобережного відділу управління виконавчої дирекції ФСС України у м.Київ, Дніпровського районного центру зайнятості у м.Київ.

За результатами проведених заходів та отриманих довідок з'ясовано відсутність зареєстрованих за боржником об'єктів права власності (техніки, повітряних суден, транспортних засобів тощо); відсутність заборгованості банкрута до бюджету Пенсійного фонду України; відсутність банкрута серед власників, які володіють значним пакетом акцій емітентів. Виконавчі документи, щодо стягнення з банкрута грошових коштів на користь юридичних та фізичних осіб, на виконанні в органах державної виконавчої служби відсутні.

Згідно Інформаційної довідки з реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна №92595853 від 21.07.2017р., відомості щодо права власності на нерухоме майно за звернулось ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Кіра-Груп» (код ЄДРПОУ 39557289) відсутні.

Згідно довідки ДПІ у м.Краматорську ГУ ДФС у Донецькій області №7518/10/05-15/08 від 21.08.2017р. за підприємством банкрута не обліковуються рахунки відкриті у фінансових установах.

Відповідно до письмових пояснень ліквідатора №3 від 20.12.2017р. рахунки, на яких обліковуються цінні папери боржника також відсутні.

Згідно довідок Краматорського міського центру зайнятості №01-14/5530 від 02.11.2017р. та Краматорського міського відділення управління виконавчої дирекції ФСС України в Донецькій області №01-02/948 від 02.11.2017р. підприємство банкрута не було платником страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та у підприємства відсутня заборгованість перед Фондом.

Згідно поданого звіту ліквідатора та письмових пояснень:

- печатка підприємства ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Кіра-Груп» , м.Краматорськ, знищена згідно акту знищення печатки від 26.12.2017р.;

- грошові кошти в сумі 600,00грн., які обліковувалися в касі банкрута станом на час порушення справи про банкрутство, були сплачені ліквідатором за надання нотаріусом довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майна та інформаційної довідки з Державного реєстру обтяжень рухомого майна.

З метою проведення перевірок та визначення наявності або відсутності заборгованості банкрута із сплати податків, зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, страхових коштів, ліквідатором направлені письмові запити до всіх відомих Фондів у Донецькій області та м.Києві.

Відповідно до ч.3 ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом, на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет; зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає; особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.

Ліквідатором до реєстру вимог кредиторів включені вимоги ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Дарт Проект , м.Київ, на суму 80320,00грн.

Інші кредитори з заявами про визнання грошових вимог до боржника або господарського суду Донецької області не зверталися; ухвалою Донецького апеляційного господарського суду від 06.12.2017р. по справі №905/2001/17 також встановлено, що ГУ ДФС у м. Києві не є кредитором боржника, оскільки не має підтверджених належними доказами кредиторських вимог до нього, у зв'язку з чим не має статусу сторони, учасника чи іншої особи у справі про банкрутство.

Подані ліквідатором звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута підтверджують факт неможливості погашення боржником кредиторської заборгованості та відповідають його дійсному майновому стану.

У зв'язку з відсутністю майнових активів банкрута, кредиторські вимоги залишились незадоволеними.

Заперечень та зауважень до звіту ліквідатора суду не надано.

Відповідно до ч.2 ст.46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна, суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Згідно ч.5 ст.45 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

В силу ч.4 ст.83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

У разі затвердження звіту ліквідатора в порядку, передбаченому ст.46 вищевказаного закону, господарський суд на підставі ст.83 Закону припиняє провадження у справі про банкрутство боржника.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що ліквідатором вчинено всі належні дії з ліквідації банкрута та надано суду документи, що підтверджують завершення ліквідаційної процедури, тому є підстави для затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу банкрута та припинення провадження по справі.

Суд також зазначає, що при друкуванні винесеної господарським судом Донецької області вступної та резолютивної частин ухвали суду від 18.01.2018р. в четвертому абзаці резолютивної частини ухвали була допущена технічна описка, а саме замість «Закрити провадження» , помилково було надруковано «Припинити провадження» .

Абзац четвертий резолютивної частини вступної та резолютивної частин ухвали господарського суду Донецької області від 18.01.2018р. по справі №905/2001/17 читати в наступній редакції: «Закрити провадження по справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Кіра-Груп» , м.Краматорськ (код ЄДРПОУ 39557289).» .

Вказане виправлення відповідно до приписів ч.7 ст.233 Господарського процесуального кодексу України підлягає застереженню перед підписом судді.

Керуючись ст.ст.2 ст.ст.37- 46, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , ч.6 ст.12, ст.ст.202, ч.7 ст.233, 234, 235, 255-257 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Кіра-Груп» , м.Краматорськ (код ЄДРПОУ 39557289).

Ліквідувати юридичну особу - ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Кіра-Груп» (84333, Донецька область, м.Краматорськ, вул.Румянцева, буд.24, код ЄДРПОУ 39557289).

Вимоги, не задоволені за відсутністю майна, вважати погашеними.

Закрити провадження по справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Кіра-Груп» , м.Краматорськ (код ЄДРПОУ 39557289).

Зобов'язати державного реєстратора здійснити державну реєстрацію припинення юридичної особи.

У судовому засіданні 18.01.2018р. оголошено і підписано вступну та резолютивну частини ухвали.

Повний текст ухвали складено та підписано 18.01.2018р.

Ухвала набирає чинності у строк та порядку, визначеному ст. 8 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та може бути оскаржена до Донецького апеляційного господарського суду протягом десяти днів.

Суддя І.К. Чорненька

Вик. ОСОБА_5

Надруковано примірників - 5

суду - 1

кредитору - 1

ліквідатору - 1

держ. реєстратору - 1

ДОПБ - 1

Дата ухвалення рішення18.01.2018
Оприлюднено24.01.2018
Номер документу71736872
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/2001/17

Ухвала від 18.01.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 18.01.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 10.01.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 06.12.2017

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Мартюхіна Н.О.

Ухвала від 30.10.2017

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Мартюхіна Н.О.

Ухвала від 09.10.2017

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Сгара Е.В.

Постанова від 25.09.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 11.09.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 29.08.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні