Ухвала
від 24.01.2018 по справі 820/6358/17
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

24 січня 2018 р.                                                                                 Справа № 820/6358/17

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді Єгупенка В.В.,

розглянувши у письмовому провадженні в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду адміністративний позов Красноградського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області (м. Красноград Харківської області, вул. Бєльовська, 90) до Кегичівського виробничого управління житлово-комунального господарства (смт Кегичівка Харківської області, пров. Волошина, 7) про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

Красноградське об'єднане управління Пенсійного фонду України Харківської області звернулося до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до Кегичівського виробничого управління житлово-комунального господарства, в якому просить стягнути з відповідача заборгованість зі сплати внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та фінансової санкції на користь позивача у сумі 217843,60 грн.

Ухвалою судді від 18.12.2017 було відкрито провадження в адміністративній справі за вказаним позовом, призначено підготовче засідання по справі.

У судове засідання 24 січня 2018 року представники сторін не з'явилися, про час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином.

Копія ухвали про відкриття провадження у справі та судові повістки направлялися на адресу відповідача за адресою: пров. Волошина, 7, смт Кегичівка, Кегичівський район, Харківська область, який зазначений у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

До суду повернулися конверти разом з вищевказаною ухвалою та судовими повістками, з довідками відділення поштового зв'язку із зазначенням причини невручення поштового відправлення «за закінченням встановленого строку зберігання».

Як встановлено ч.3 ст.124 КАС України судовий виклик або судове повідомлення учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів здійснюється: за наявності в особи офіційної електронної адреси - шляхом надсилання повістки на офіційну електронну адресу; за відсутності в особи офіційної електронної адреси - шляхом надсилання повістки рекомендованою кореспонденцією (листом, телеграмою), кур'єром із зворотною розпискою за адресами, вказаними цими особами, або шляхом надсилання тексту повістки в порядку, визначеному статтею 129 цього Кодексу.

У разі ненадання учасниками справи інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або судове повідомлення надсилаються: юридичним особам та фізичним особам - підприємцям - за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та громадських формувань. У разі відсутності учасників справи за такою адресою вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручено їм належним чином (п.1 ч.4 ст.124 КАС України).

Часом вручення повістки вважається: день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати судову повістку чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою суду; день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати судову повістку чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, що зареєстровані у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси (п.п.3, 4 ч.1 ст.127 КАС України).

Згідно ч.11 ст.126 КАС України розписку про одержання повістки (повістку у разі неможливості вручити її адресату чи відмови адресата її одержати) належить негайно повернути до адміністративного суду. У разі повернення поштового відправлення із повсткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Враховуючи вищезазначені положення норм права вважається, що копію ухвали разом із судовими повістками відповідачу вручені належним чином.

Згідно положень ст. 179 КАС України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання (ч.1 ст. 179 КАС України).

Відповідно до ч.1, ч.2 ст. 173 КАС України, підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Завданням підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з'ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи;6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

У підготовчому засіданні вирішені питання, зазначені у частині 2 статті 180 КАС України.

Враховуючи викладене, відповідно до ст.181, ч.2 ст.183 КАС України, суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 173, 179, 180, 181,183, 205, 229, 248, 256 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження у справі за адміністративним позовом Красноградського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області (м. Красноград Харківської області, вул. Бєльовська, 90) до Кегичівського виробничого управління житлово-комунального господарства (смт Кегичівка Харківської області, пров. Волошина, 7) про стягнення заборгованості.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 16 год. 00 хв. 05.02.2018.

Суддя В.В. Єгупенко

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.01.2018
Оприлюднено29.01.2018
Номер документу71787340
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/6358/17

Ухвала від 28.10.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Єгупенко В.В.

Ухвала від 17.10.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Єгупенко В.В.

Постанова від 05.02.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Єгупенко В.В.

Ухвала від 24.01.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Єгупенко В.В.

Ухвала від 18.12.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Єгупенко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні