Ухвала
від 24.01.2018 по справі 820/6661/17
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

з процесуальних питань

24 січня 2018 р.                                                             Справа № 820/6661/17

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Зоркіна Ю.В., розглянувши матеріали адміністративного позову Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області ( 61013, м.Харків, вуд. Шевченка,8) до Бугаївського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) “ Веселка” Бугаївської сільської ради Вовчанського району Харківської області ( 62550, Вовчанський район, с. Бугаївка, вул.. Перемоги,7) про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю),

встановив

Позивач звернувся до суду з зазначеним адміністративним позовом, у якому просить суд до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що створюють загрозу життю та здоров'ю людей, експлуатацію будівлі Бугаївського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) “Веселка” Бугаївської сільської ради Вовчанського району Харківської області зупинити повністю, у зв'язку з чим зобов'язати Бугаївський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) “Веселка” Бугаївської сільської ради Вовчанського району Харківської області негайно припинити використання цих будівель з метою проведення будь-якої діяльності, не пов'язаної з усуненням порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, з покладенням на Головне управління Державної службу України з надзвичайних ситуацій у Харківській області обов'язок щодо забезпечення виконання цього рішення в частині здійснення державного нагляду (контролю) за усуненням порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що створюють загрозу життю та здоров'ю людей.

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 29.11.2017 р. відкрито провадження в адміністративній справі та призначено справу до розгляду у підготовчому провадженні на 24.01.2018 року

Відповідачем 19.11.2018 року через канцелярію суду надані заперечення на позовну заяву, де зазначено про усунення порушень, виявлених під час проведення перевірки

Представник позивача через канцелярію суду надав клопотання про розгляд справи у його відсутність, проте до клопотання не долучено довіреності.

Представники відповідача в судове засідання не прибули, були повідомлені належним чином про час, дату та місце розгляду справи..

Відповідно до ч.ч. 1, 4 ст. 9 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості. Суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Для всебічного та об'єктивного розгляду і вирішення справи суд, на підставі положень ст. 9 КАС України, дійшов висновку про необхідність витребувати у позивача, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, письмові пояснення, стосовно поданих відповідачем заперечень.

Суд також зазначає, що 19.11.2018 року через канцелярію суду надано клопотання про залучення в якості третьої особи у справі Бугаївської сільської ради. Відповідно до ч.2 ст.49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З огляду на те, що Бугаївський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) «Веселка» є комунальної власністю Бугаївської сільської ради, фінансується за рахунок сільської ради, рішення у справі може вплинути на права та обов'язки останньої, в частині виділення коштів на фінансування відповідача по справі.

Враховуючи викладене, суд прийшов до висновку про необхідність залучення Бугаївської сільської ради до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Керуючись ст.9, ст.49, 294 КАС України, суд

ухвалив

1. Зобов'язати позивача, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, надати письмові пояснення, стосовно поданих відповідачем заперечень.

2.Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Бугаївську сільську раду (62550, с. Бугаївка, вул..Перемоги,19, код 04399039)

Розгляд справи призначити на 08.02.2018 року о 12 год. 00 хв. за адресою: м. Харків, вул. Мар"їнська, 18-Б-3, каб. 34

Копії даної ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя                                                   Зоркіна Ю.В.

Дата ухвалення рішення24.01.2018
Оприлюднено29.01.2018
Номер документу71787354
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —820/6661/17

Ухвала від 15.03.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зоркіна Ю.В.

Постанова від 06.03.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зоркіна Ю.В.

Ухвала від 21.02.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зоркіна Ю.В.

Ухвала від 24.01.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зоркіна Ю.В.

Ухвала від 29.12.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зоркіна Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні