Ухвала
від 25.01.2018 по справі 910/19/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи в судовому засіданні

м. Київ

25.01.2018Справа №910/19/18

За позовомТовариства з обмеженою відповідальністю Комп Мюзік в особі Об'єднання підприємств Український музичний альянс до Телерадіокомпанія Скіфія у формі Товариства з обмеженою відповідальністю простягнення 70 400,00 грн. Суддя Бойко Р.В.

Представники учасників справи:

від позивача: Писаренко А.Г.

від відповідача: Левченко О.В.

вільний слухач: ОСОБА_3

ВСТАНОВИВ:

Об'єднання підприємств Український музичний альянс звернулось до господарського суду міста Києва із вказаною позовною заявою посилаючись на порушення Телерадіокомпанія Скіфія у формі Товариства з обмеженою відповідальністю майнових суміжних прав щодо об'єктів права інтелектуальної власності Товариства з обмеженою відповідальністю Комп Мюзік внаслідок використання двох окремих музичних творів - Take Me To Church (виконавець Hozier) та Hole In The Head (виконавець Sugababes), у зв'язку з чим позивачем заявлено вимогу про стягнення з відповідача компенсації в загальному розмірі 64 000,00 грн. та штрафу у розмірі 6 400,00 грн.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 04.01.2018 відкрито провадження у справі №910/19/18, вирішено здійснювати її розгляд за правилами спрощеного позовного провадження та призначено судове засідання на 25.01.2018.

25.01.2018 через відділ діловодства суду від відповідача надійшов відзив на позовну заяву з доказами його направлення іншим учасникам справи. Відзив відповідача мотивований тим, що Об'єднанням підприємств Український музичний альянс не надано жодних належних та достатніх доказів на підтвердження того, що ТОВ Комп Мюзік є суб'єктом суміжних прав на фонограми музичних творів - Take Me To Church (виконавець Hozier) та Hole In The Head (виконавець Sugababes), а також на підтвердження факту вчинення Телерадіокомпанія Скіфія у формі Товариства з обмеженою відповідальністю відповідного порушення шляхом публічного сповіщення таких фонограм в ефірі. Крім того, відповідач вказує, що ним було укладено з уповноваженими організаціями колективного управління договори, на підставі яких він здійснював публічне сповіщення вказаних фонограм ефірі, та відповідно виплатив за таке використання винагороду.

Також, 25.01.2018 відповідачем через відділ діловодства суду було подано клопотання про залучення в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Громадської організації Всеукраїнське об'єднання суб'єктів авторських і суміжних прав Оберіг та Громадської організації Автор , з якими відповідач уклав договори, на підставі яких здійснював публічне сповіщення вказаних фонограм ефірі, та відповідно яким сплачував за таке використання винагороду.

Представник позивача в судове засідання 25.01.2018 з'явився, позовні вимоги підтримав в повному обсязі, зазначив, що відзиву на позовну заяву не отримував, проти задоволення клопотання відповідача про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача не заперечував.

Представник відповідача в судовому засіданні 25.01.2018 підтримав подане через канцелярію суду клопотання про залучення третіх осіб, проти позовних вимог заперечував та просив відмовити в їх задоволенні з підстав наведених уі відзиві.

Розглянувши клопотання відповідача про залучення третіх осіб до участі у справі та заслухавши думку учасників справи, суд прийшов до висновку про необхідність його задоволення з огляду на наступне.

Обґрунтовуючи подане клопотання, відповідач зазначив, що у разі задоволення позову та зобов'язання відповідача сплатити на рахунок позивача суму компенсації за порушення відповідачем суміжних прав, рішення з цієї справи може вплинути на права або обов'язки Громадської організації Всеукраїнське об'єднання суб'єктів авторських і суміжних прав Оберіг та Громадської організації Автор , оскільки останні будуть зобов'язані повернути відповідачу суми винагород, які були сплачені Телерадіокомпанія Скіфія у формі Товариства з обмеженою відповідальністю вказаним громадським організаціям за використання фонограм згідно з укладеними з ними договорами.

Відповідно до ч. 1 ст. 50 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Керуючись приписами ч.ч. 1, 3, 4 ст. 50 Господарського процесуального кодексу України, суд вважає за необхідне залучити Громадську організацію Всеукраїнське об'єднання суб'єктів авторських і суміжних прав Оберіг та Громадську організацію Автор (з якими відповідачем було укладено договори про виплату винагороди за публічне сповіщення в ефірі спірних фонограм та ліцензійний договорів) до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, оскільки рішення у даній справі може вплинути на їх обов'язки щодо відповідача, в тому числі щодо повернення відповідачу сплаченої ним винагороди.

Судом в судовому засіданні 25.05.2018 з'ясовано, чи бажають сторони укласти мирову угоду або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді; роз'яснено учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи, з'ясовано чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві; встановлено строки для подання відповіді на відзив та пояснень третьою особою.

У зв'язку із залученням до участі у справі третіх осіб та з метою створення сторонам необхідних умов для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства та надання можливості учасникам справи подати докази на підтвердження своїх правових позицій, а також зважаючи на витребування від позивача на підставі ст. 2, ч. 2 ст. 74 Господарського процесуального кодексу України доказів, суд на підставі ст. 216 Господарського процесуального кодексу України вбачає за необхідне відкласти розгляд справи в судовому засіданні.

Керуючись ст.ст. 2, 50, 74, 181, 182, 183, 233, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання Телерадіокомпанія Скіфія у формі Товариства з обмеженою відповідальністю про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

2. Залучити до участі у справі Громадську організацію Всеукраїнське об'єднання суб'єктів авторських і суміжних прав Оберіг (01004, м. Київ, вул. Пушкінська, буд. 32; ідентифікаційний код 19016073) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

3. Залучити до участі у справі Громадську організацію Автор (01035, м. Київ, вул. Солом'янська, буд. 1, офіс 803; ідентифікаційний код 26409502) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

4. Зобов'язати позивача направити третім особам копію позовної заяви з додатками не пізніше двох днів з дня вручення копії даної ухвали, а докази такого направлення надати суду в строк до 26.01.2018 .

5. Зобов'язати відповідача направити третім особам копію відзиву з додатками не пізніше двох днів з дня вручення копії даної ухвали, а докази такого направлення надати суду в строк до 31.01.2018 .

6. Відкласти розгляд справи на 15.02.18 о 14:00 год.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду міста Києва за адресою: 01030, м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 44-Б, зал судових засідань № 23 (корпус Б).

7. Зобов'язати позивача надати суду в наступне судове засідання :

- оригінал додатку до ліцензійного договору від 27.03.2014 (для огляду) та належним чином оформлений витяг такого додатку для приєднання до матеріалів справи.

8. Запропонувати позивачу у строк протягом п'яти днів з дня отримання відзиву на позов надати суду відповідь на відзив на позов , складену з урахуванням вимог ст. 166 ГПК України.

9. Запропонувати третім особам у строк протягом п'ятнадцяти днів з дня одержання даної ухвали надати суду письмові пояснення щодо позову та/або відзиву , складені з урахуванням вимог ст. 168 ГПК України.

10. Запропонувати сторонам та третім особам надати суду у строк до 14.02.2018 :

- додаткові письмові пояснення з обґрунтуванням своїх правових позицій по суті спору (у разі їх наявності);

- додаткові докази на підтвердження своїх пояснень (у разі їх наявності).

11. Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Повний текст ухвали складено 26.01.2018

Суддя Р.В. Бойко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення25.01.2018
Оприлюднено30.01.2018
Номер документу71860018
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/19/18

Ухвала від 17.04.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

Ухвала від 17.04.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

Ухвала від 25.07.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Селіваненко В.П.

Ухвала від 25.06.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Селіваненко В.П.

Постанова від 15.05.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

Ухвала від 10.04.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

Ухвала від 23.03.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

Ухвала від 19.03.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

Рішення від 15.02.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

Ухвала від 25.01.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні