Ухвала
від 26.01.2018 по справі 467/1290/17
АРБУЗИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 467/1290/17

2/467/39/18

У Х В А Л А

26.01.2018 року Арбузинський районний суд Миколаївської області у складі головуючого судді Догарєвої І.О., при секретарі Фесенко К.В., за участю прокурора Мокряка І.М., відповідача ОСОБА_1, представника відповідача ОСОБА_2, представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_3 господарства Адмірал-Агро ОСОБА_4, під час розгляду у відкритому підготовчому судовому засіданні в смт. Арбузинка Миколаївської областіцивільної справи за позовом керівника Первомайської місцевої прокуратури Миколаївської області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області до ОСОБА_1, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Арбузинська районна державна адміністрація Миколаївської області, ОСОБА_5 Господарство Адмірал-Агро про визнання недійсними свідоцтв про право на спадщину за законом,

в с т а н о в и в:

В провадженні Арбузинського районного суду Миколаївської області перебуває цивільна справа за позовом керівника Первомайської місцевої прокуратури Миколаївської області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області до ОСОБА_1, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Арбузинська районна державна адміністрація Миколаївської області, ОСОБА_5 Господарство Адмірал-Агро про визнання недійсними свідоцтв про право на спадщину за законом.

Відповідач ОСОБА_1 звернулась до суду з заявою про залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_3 Господарства Слівінський Вадим Леонідович . Заява обґрунтована тим, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов'язки даної юридичної особи як землекористувача, оскільки земельна ділянка, право користування якою отримане відповідачем у спадщину, надавалась спадкодавцю ОСОБА_6 саме для створення цього фермерського господарства, на даний час дане фермерське господарство продовжує свою діяльність, а відповідач ОСОБА_1 успадкувала права засновника даного господарства.

Представник відповідача ОСОБА_2 заяву про залучення до участі у справі ФГ ОСОБА_6Л. в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору підтримала.

Прокурор проти задоволення заяви відповідача про залучення до участі у справі ФГ ОСОБА_6Л. в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору не заперечував.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ФГ Адмірал-Агро ОСОБА_4 проти задоволення заяви заперечував, оскільки на даний час ФГ ОСОБА_6Л. не є користувачем земельних ділянок, щодо права користування якими видані оспорювані свідоцтва про право на спадщину за законом, відповідачем не доведено, що саме ті земельні ділянки щодо права користування якими ведеться спір надавались в користування ФГ ОСОБА_6Л.

Суд вислухавши думку учасників справи, вивчивши матеріали справи вважає заяву відповідача такою, що підлягає до задоволення.

Так, відповідно до ст.53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

На підставі викладеного, з метою справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду справи, суд вважає за необхідне залучити до участі у розгляді даної цивільної справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача ОСОБА_5 Господарство Слівінський Вадим Леонідович , оскільки зі змісту позовної заяви та доданих документів вбачається, що земельні ділянки площею 19.0 га, 2.9 га, та 27.1 га (разом - 49.0 га) на території Рябоконівської сільської ради Арбузинського району Миколаївської області, право користування якими успадковане ОСОБА_1 на підставі оспорюваних свідоцтв про право на спадщину за законом, надавались спадкодавцю ОСОБА_6 саме для ведення селянського (фермерського) господарства. За твердженням ОСОБА_1 право користування вказаними земельними ділянками передане нею ФГ ОСОБА_6Л. , за що сплачуються відповідні відрахування до бюджету. Таким чином, рішення суду по суті спору може вплинути на права ОСОБА_3 Господарства Слівінський Вадим Леонідович .

Керуючись ст.ст. 53, 260 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Залучити до участі у цивільній справі за позовом керівника Первомайської місцевої прокуратури Миколаївської області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області до ОСОБА_1, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Арбузинська районна державна адміністрація Миколаївської області, ОСОБА_5 Господарство Адмірал-Агро про визнання недійсними свідоцтв про право на спадщину за законом в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_5 Господарство Слівінський Вадим Леонідович ідентифікаційний код юридичної особи 20885101, місцезнаходження: 55300, Миколаївська область, Арбузинський район, смт. Арбузинка, вул. Гагаріна, 14 .

Підготовче судове засідання по справі відкласти на 09-00 год. 19.02.2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.О.Догарєва

Дата ухвалення рішення26.01.2018
Оприлюднено30.01.2018
Номер документу71868765
СудочинствоЦивільне
Сутьправо на спадщину за законом

Судовий реєстр по справі —467/1290/17

Рішення від 10.08.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Рішення від 10.08.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 23.04.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 05.03.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 05.03.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 26.01.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 24.10.2017

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні