Ухвала
від 29.01.2018 по справі 541/96/18
МИРГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер рядка звіту 49 Справа № 541/96/18

Провадження №2/541/305/2018

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

29 січня 2018 року м.Миргород

Суддя Миргородського міськрайонного суду Полтавської області Сидоренко Ю.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1, проживаючого в ІНФОРМАЦІЯ_1, вулиця 93-ї Миргородської дивізії, 31 до Миргородського МР ВДВС ГТУЮ у Полтавській області, що знаходиться в місті Миргороді Полтавської області, вулиця Гоголя, 165, про перерахунок заборгованості по аліментам, третя особа ОСОБА_2, що проживає с.В.Сорочинці Миргороський р-н, вулиц Калініна,24,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Миргородського міськрайонного суду Полтавської області з позовом до Миргородського МР ВДВС ГТУЮ у Полтавській області про перерахунок заборгованості по аліментам з підстав неправомірному розрахунку заборгованості по аліментам.

Форма і зміст позовної заяви відповідають вимогам закону тому її необхідно прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за вказаним позовом.

Оскільки вищезазначена справа підпадає під дію ч. 4 ст. 274 ЦПК України, вважаю за необхідне провести її розгляд в порядку загального позовного провадження з призначенням підготовчого засідання.

Одночасно з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 подав до суду клопотання про звільнення від сплати судового збору, у зв'язку із скрутним матеріальним становищем, на підтвердження чого надав відповідні документи.

Згідно ч. 1 ст. 136 ЦПК України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк у порядку, передбаченому законом, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі.

Відповідно до ч. 3 ст. 136 ЦПК України з підстав зазначених у частині першій цієї статті, суд у порядку, передбаченому законом, може зменшити розмір належних до сплати судових витрат, пов'язаних з розглядом справи, або звільнити їх від сплати.

З урахуванням викладеного, а також беручи до уваги скрутне матеріальне становище позивача ОСОБА_1, що підтверджується відповідними довідками, суд вважає за доцільне, клопотання заявника про звільнення від сплати судового збору задовольнити та звільнити останнього від сплати судового збору за розгляд вищезазначеної позовної заяви.

Керуючись ст.ст. 136, 187, 274, 354 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Миргородського МР ВДВС ГТУЮ у Полтавській області про перерахунок заборгованості по аліментам, третя особа ОСОБА_2.

Позивача ОСОБА_1 звільнити від сплати судового збору за розгляд позовної заяви до Миргородського МР ВДВС ГТУЮ у Полтавській області про перерахунок заборгованості по аліментам, третя особа ОСОБА_2.

Підготовче засідання у цивільній справі за вказаним позовом призначити на 16 год. 00 хв. 28 лютого 2018 року в приміщенні Миргородського міськрайонного суду Полтавської області.

Роз'яснити відповідачу право протягом 15 днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження подати відзив на позовну заяву , який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України і протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив, подати свої заперечення, які повинні відповідати частинами третьої - п'ятої статті 178 ЦПК.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України відповідач має право подати зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Роз'яснити позивачу право протягом 5 днів з дня отримання відзиву на позовну заяву надати відповідь на відзив , яка має відповідати вимогам частини третьої-п'ятої статті 178 ЦПК України.

Роз'яснити третій особі право протягом 5 днів з дня отримання позову, відзиву на позовну заяву подати свої пояснення щодо позову, відзиву, які мають відповідати вимогам частини третьої-п'ятої статті 178 ЦПК України.

Роз'яснити учасникам справи про наявність у них процесуальних прав і обов'язків, що передбачені ст. ст. 43, 49 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади за цим посиланням: http://mrm.pl.court.gov.ua

У підготовче засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Копію даної ухвали про відкриття провадження у справі за вищевказаною позовною заявою невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі.

Суддя Миргородського

міськрайонного суду ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення29.01.2018
Оприлюднено30.01.2018
Номер документу71875755
СудочинствоЦивільне
Сутьперерахунок заборгованості по аліментам,

Судовий реєстр по справі —541/96/18

Постанова від 27.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Прядкіна О. В.

Ухвала від 10.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Прядкіна О. В.

Ухвала від 07.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Прядкіна О. В.

Рішення від 01.06.2018

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Сидоренко Ю. В.

Рішення від 01.06.2018

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 28.02.2018

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 29.01.2018

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 16.01.2018

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Сидоренко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні