Ухвала
від 07.08.2018 по справі 541/96/18
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 541/96/18 Номер провадження 22-ц/786/1907/18Головуючий у 1-й інстанції Сидоренко Ю. В. Доповідач ап. інст. Прядкіна О. В.

У Х В А Л А

07 серпня 2018 року м. Полтава

Апеляційний суд Полтавської області в складі колегії суддів судової палати у цивільних справах: головуючого судді Прядкіна О.В., суддів: Бутенко С.Б., Хіль Л.М., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_2 на рішення Миргородського міськрайонного суду Полтавської області від 01 червня 2018 року, під головуванням судді Сидоренко Ю.В., в м. Миргород зі складанням повного тексту судового рішення 11 червня 2018 року

у справі за позовом ОСОБА_2 до Миргородського міськрайонного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Полтавській області про перерахунок заборгованості по аліментах, третя особа ОСОБА_3 ,-

в с т а н о в и в:

Апеляційна скарга за формою і змістом відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Одночасно з апеляційною скаргою подано клопотання про звільнення від сплати судового збору.

Відповідно до ч.2 ст. 8 Закону України Про судовий збір суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

Пунктом 29 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Про застосування судами законодавства про судові витрати у цивільних справах від 17 жовтня 2014 року № 10 передбачено, що відповідно до статті 8 Закону України Про судовий збір єдиною підставою для відстрочення або розстрочення сплати судового збору є врахування судом майнового стану сторони, тобто фізичної або юридичної особи (наприклад, довідка про доходи, про склад сім'ї, про наявність на утриманні непрацездатних членів сім'ї, банківські документи про відсутність на рахунку коштів, довідка податкового органу про перелік розрахункових та інших рахунків тощо). Клопотання про відстрочення або розстрочення сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати може бути викладене в заяві чи скарзі, які подаються до суду, або окремим документом. Особа, яка заявляє відповідне клопотання, повинна навести доводи і подати докази на підтвердження того, що її майновий стан перешкоджав (перешкоджає) сплаті нею судового збору у встановленому законодавством порядку і розмірі.

Враховуючи, що підстав для звільнення ОСОБА_2 від сплати судового збору за подачу апеляційної скарги не вбачається, суд апеляційної інстанції вирішує відстрочити сплату судового збору до винесення судового рішення.

При подачі апеляційної скарги дотримано строк на апеляційне оскарження, визначений ст. 354 ЦПК України.

За таких обставин апеляційне провадження у зазначеній справі необхідно відкрити. Згідно ч.1 ст.368 ЦПК України справа підлягає розгляду в апеляційному суді в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 359, 360, 361 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Відкрити апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою ОСОБА_2.

Відстрочити ОСОБА_2 сплату судового збору за подачу апеляційної скарги у розмірі 499,88 грн. до винесення судового рішення.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копією апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів направити учасникам справи.

Роз'яснити учасникам справи право подачі відзиву в письмовій формі на апеляційну скаргу в строк до 23 серпня 2018 року з дотриманням норми ч. 4 ст. 360 ЦПК України. Звернути увагу учасників справи, що відзив на апеляційну скаргу повинен відповідати вимогам ч. 2 ст. 360 ЦПК України. Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду судового рішення суду першої інстанції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий-суддя /підпис/ О. В. Прядкіна

Судді: /підпис/ С. Б. Бутенко

/підпис/ Л.М. Хіль

Згідно з оригіналом:

Суддя Апеляційного суду

Полтавської області О. В. Прядкіна

Дата ухвалення рішення07.08.2018
Оприлюднено09.08.2018
Номер документу75747799
СудочинствоЦивільне
Сутьперерахунок заборгованості по аліментах,

Судовий реєстр по справі —541/96/18

Постанова від 27.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Прядкіна О. В.

Ухвала від 10.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Прядкіна О. В.

Ухвала від 07.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Прядкіна О. В.

Рішення від 01.06.2018

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Сидоренко Ю. В.

Рішення від 01.06.2018

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 28.02.2018

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 29.01.2018

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 16.01.2018

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Сидоренко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні