Ухвала
від 29.01.2018 по справі 201/15606/17
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 11-сс/774/117/18 Справа № 201/15606/17 Слідчий суддя - ОСОБА_1 Суддя-доповідач - ОСОБА_2

Категорія: ст. КПК України

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 січня 2018 року м.Дніпро

Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Дніпропетровської області у складі:

судді-доповідача ОСОБА_2 ,

суддів ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,

за участю секретаря ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання фізичної особи-підприємця ОСОБА_6 про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська від 20 жовтня 2017 року,

ВСТАНОВИЛА:

В клопотанні ОСОБА_6 просить поновити строк на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська від 20 жовтня 2017 року, мотивуючи тим, що він був позбавлений можливості своєчасно подати апеляційну скаргу, оскільки про розгляд справи не був повідомлений, а копію ухвали отримав лише 17 січня у відділенні банку АТ «ОТП Банк» після запиту щодо причин/правових підстав відхилення платіжних доручень Товариства, що підтверджується заявою Товариства до обслуговування банку вх.№3 від 17 листопада 2017 року.

Ухвалою слідчого судді Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська від 20 жовтня 2017 року задоволено клопотання слідчого Соборного ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області та накладено арешт на грошові кошти та видаткові операції, цінні папери, які знаходяться на рахунку ТОВ «Авангард Авто», що знаходяться на розрахункових рахунках № НОМЕР_1 , що відкриті в АТ "ОТП БАНК", з можливістю зарахування на зазначені рахунки кошти, що надходять, заборонено розпоряджатися грошовими коштами, які знаходяться на рахунку ТОВ «Авангард Авто», що знаходяться на розрахункових рахунках № НОМЕР_1 , що відкриті в АТ "ОТП БАНК", за виключенням операцій зі сплати податків, зборів (обов`язкових платежів) та виплати заробітної плати працівникам.

Накладено у кримінальному провадженні № 12017040650003372 арешт на грошові кошти та видаткові операції, цінні папери, які знаходяться на рахунках ОСОБА_6 , РНОКПП № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , відкриті в АТ "ОТП БАНК", з можливістю зарахування на зазначені рахунки кошти, що надходять, заборонено розпоряджатися грошовими коштами ОСОБА_7 , РНОКПП № НОМЕР_2 , які знаходяться на рахунках № НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , що відкриті в АТ "ОТП БАНК", за виключенням операцій зі сплати податків, зборів (обов`язкових платежів) та виплати заробітної плати працівникам.

Накладено у кримінальному провадженні № 12017040650003372 арешт на грошові кошти та видаткові операції, цінні папери ОСОБА_7 , РНОКПП № НОМЕР_2 , які знаходяться на розрахунковому рахунку № НОМЕР_5 , відкритому в ПАТ "А - БАНК", з можливістю зарахування на зазначений рахунок кошти, що надходять, заборонено розпоряджатися грошовими коштами ОСОБА_6 , РНОКПП № НОМЕР_2 , які знаходяться на розрахунковому рахунку № НОМЕР_5 , відкритому в ПАТ "А - БАНК", за виключенням операцій зі сплати податків, зборів (обов`язкових платежів) та виплати заробітної плати працівникам.

Накладено у кримінальному провадженні № 12017040650003372 арешт на грошові кошти та видаткові операції, цінні папери, які знаходяться на рахунку ТОВ «"ЕКАУНТ ГРУП» (код 40366481), яке має рахунок № НОМЕР_6 , відкритий в АТ "ОТП БАНК"(МФО 300528), з можливістю зарахування на зазначений рахунок кошти, що надходять, заборонено розпоряджатися грошовими коштами, які знаходяться на рахунку ТОВ «"ЕКАУНТ ГРУП», яке має рахунок: № НОМЕР_6 , відкритий в АТ "ОТП БАНК", за виключенням операцій зі сплати податків, зборів (обов`язкових платежів) та виплати заробітної плати працівникам.

Службовим та посадовим особам АТ "ОТП БАНК" надати слідчому у слідчий групі у вказаному кримінальному провадженні детальну довідку про залишок коштів на наступних рахунках, а саме: рахунку № НОМЕР_1 , № НОМЕР_7 , що відкриті в АТ "ОТП БАНК", та інших розрахункових рахунках ТОВ «Авангард Авто»; рахунку № НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , відкритих в АТ "ОТП БАНК" та інших розрахункових рахунках ОСОБА_6 ; рахунку № НОМЕР_6 , відкритому в АТ "ОТП БАНК" та інших розрахункових рахунках ТОВ «ЕКАУНТ ГРУП».

Службовим та посадовим особам ПАТ "А - БАНК" надати слідчому у слідчий групі у вказаному кримінальному провадженні детальну довідку про залишок коштів на наступних рахунках, а саме: рахунку № НОМЕР_1 , № НОМЕР_7 , що відкриті в АТ "ОТП БАНК" та інших розрахункових рахунках ТОВ «Авангард Авто», рахунку ОСОБА_6 , що знаходяться на розрахунковому рахунку № НОМЕР_5 , відкритому в ПАТ "А - БАНК", та інших розрахункових рахунках ОСОБА_6 .

В обґрунтування прийнятого рішення слідчий суддя зазначив, що з метою не допущення відчуження зазначеного в клопотанні слідчого майна на третіх осіб, а також встановлення повних обставин скоєння злочину та осіб, які причетні до його вчинення, існують підстави для накладення арешту на зазначене в клопотанні майно, так як іншому випадку дане майно може бути відчужене, знищене чи пошкоджене особами, які його використовують.

Розглянувши клопотання захисника фізичної особи-підприємця ОСОБА_6 про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді, колегія суддів приходить до наступного.

Відповідно до ст. 395 КПК України апеляційна скарга на ухвалу слідчого судді може бути подана протягом п`яти днів з дня її проголошення. Якщо таку ухвалу було постановлено без виклику особи, що її оскаржує, то строк апеляційного оскарження для даної особи починається з моменту вручення їй копії ухвали.

Згідно ч. 1 ст. 117 КПК України пропущений із поважних причин строк повинен бути поновлений за клопотанням заінтересованої особи ухвалою слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 3 ст. 399 КПК України апеляційна скарга, подана після закінчення строку апеляційного оскарження, повертається, якщо особа, що її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або суд апеляційної інстанції за заявою такої особи не знайде підстав для його поновлення.

Як вбачається з матеріалів провадження, 22 січня 2017 року ОСОБА_6 звернувся з клопотанням про поновлення строку апеляційного оскарження ухвали слідчого судді Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська від 20 жовтня 2017 року.

Наявними матеріалами встановлено, що ухвалою Апеляційного суду Дніпропетровської області від 18 грудня 2017 року апеляційну скаргу директора ТОВ «Екаунт Груп» ОСОБА_6 , задоволено частково, ухвалу слідчого судді Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська від 20 жовтня 2017 року в частині накладення арешту у кримінальному провадженні №12017040650003372 арешт на грошові кошти, та видаткові операції, цінні папери, які знаходяться на рахунку ТОВ «"ЕКАУНТ ГРУП» (код 40366481), яке має рахунок № НОМЕР_6 , відкритий в АТ "ОТП БАНК" (МФО 300528) з можливістю зарахування на зазначений рахунок кошти, що надходять, заборонено розпоряджатися грошовими коштами, які знаходяться на рахунку ТОВ «ЕКАУНТ ГРУП», яке має рахунок: № НОМЕР_6 , відкритий в АТ "ОТП БАНК", за виключенням операцій зі сплати податків, зборів (обов`язкових платежів) та виплати заробітної плати працівникам.

Посилання ОСОБА_6 на те, що він не мав можливості своєчасно подати апеляційну скаргу з тих підстав, що ухвалу слідчого судді від 20 жовтня 2017 року він отримав лише 17 січня у відділенні банку АТ «ОТП Банка» , колегія суддів не приймає до уваги, зважаючи на те, що матеріали провадження містять його апеляційну скаргу, яка надійшла до Апеляційного суду Дніпропетровської області 15 листопада 2017 року, в якій викладені вимоги щодо оскаржуваного рішення слідчого судді, а в клопотанні про поновлення строку зазначено, що копію ухвали слідчого судді від 20 жовтня 2017 року він отримав 09 листопада 2017 року, отже йому було відомо про зміст ухвали слідчого судді Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська від 20 жовтня 2017 року.

Таким чином, колегія суддів не вбачає будь-якої об`єктивної причини для поновлення ухвали слідчого судді Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська від 20 жовтня 2017 року. Наведені у клопотанні фізичної особи-підприємця ОСОБА_6 про поновлення строку апеляційного оскарження обставини не можуть бути прийняті колегією суддів до уваги, зважаючи на те, що з них не вбачається, що дійсно мали місце будь-які перешкоди в апеляційному оскарженні.

З урахуванням наведеного колегія суддів доходить висновку про те, що строк апеляційного оскарження ухвали слідчого судді Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська від 20 жовтня 2017 року був пропущений апелянтом без поважних на то причин, та вважає за необхідне клопотання про його поновлення залишити без задоволення, що тягне повернення апеляційної скарги.

Керуючись ст.ст. 117, 395, 399 КПК України, колегія суддів,-

П О С Т А Н О В И Л А:

Клопотання фізичної особи-підприємця ОСОБА_6 про поновлення строку апеляційного оскарження на ухвалу слідчого судді Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська від 20 жовтня 2017 року залишити без задоволення.

Апеляційну скаргу фізичної особи-підприємця ОСОБА_6 на ухвалу слідчого судді Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська від 20 жовтня 2017 року - повернути особі, що її подала.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та може бути оскаржена у касаційному порядку до Касаційного кримінального суду Верховного Суду протягом трьох місяців з моменту постановлення безпосередньо до суду касаційної інстанції.

Судді




ОСОБА_2 ОСОБА_3 ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення29.01.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу71892152
СудочинствоКримінальне
Сутьпоновлення строку на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська від 20 жовтня 2017 року

Судовий реєстр по справі —201/15606/17

Ухвала від 29.01.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Крот С. І.

Ухвала від 20.10.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 18.12.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Слоквенко Г. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні