Ухвала
від 30.01.2018 по справі 906/926/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



* 10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, ' 481-620

УХВАЛА

"30" січня 2018 р. м. Житомир Справа № 906/926/15

Господарський суд Житомирської області у складі судді Маріщенко Л.О.,

розглянувши матеріали позовної заяви

Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомир Ессет Пропертиз" (м. Житомир)

до Публічного акціонерного товариства "Житомирський комбінат хлібопродуктів" (м. Житомир)

про стягнення 29219,72 грн.

та зустрічного позову: Публічного акціонерного товариства "Житомирський комбінат хлібопродуктів" (м. Житомир)

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомир Ессет Пропертиз" (м. Житомир)

про визнання недійсним договору №15 від 30.12.2014 та стягнення безпідставно

отриманих коштів, які являються орендною платою та становить 32500, 00 грн.

Присутні:

від позивача за первісним (відповідача за зустрічним) позовами: ОСОБА_1 - дов. № 2018/1/3001 від 30.01.2018;

від відповідача за первісним (позивача за зустнічним) позовами: не з'явився

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до господарського суду Житомирської області з позовом про стягнення з відповідача на свою користь заборгованість за березень - квітень 2015 за договором оренди №15 від 30.12.2014 нежилого приміщення (цілісного майнового комплексу), що розташоване за адресою: м. Житомир, вул. Перемоги, 84, що складає 29219, 72 грн., з яких: 26 000, 00 грн - сума основного боргу; 2 521, 64 грн - пеня; 126, 08 грн - 3% річних; 572, 00 грн - інфляційні нарахування.

Ухвалою господарського суду від 11.08.2015 прийнято зустрічний позов ПАТ "Житомирський комбінат хлібопродуктів" про визнання недійсним договору №15 від 30.12.2014 та стягнення безпідставно отриманих коштів, які являються орендною платою та становить 32500, 00 грн для спільного розгляду з первісним.

Ухвалою господарського суду від 19.10.2015 зупинено провадження у справі №906/926/15 до вирішення справи №906/82/15.

Ухвалою господарського суду від 13.12.2017 провадження у справі №906/926/15 поновлено та призначено судове засідання на 30.01.2018 о 11:00 год.

Господарський суд зазначає, що в період між датою порушення провадження у справі та датою судового засідання відбулись зміни в господарському процесуальному законодавстві, а саме: з 15.12.2017 набрав чинності Закон України від 03.10.2017 №2147-19 "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів".

Тобто, з 15.12.2017 діє новий Господарський процесуальний кодекс України, підпунктом 9 пункту 1 Перехідних положень якого передбачено, що справи у судах першої та апеляційної інстанції, провадження у яких порушено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією.

Новий Господарський процесуальний кодекс України з 15.12.2017 розширив перелік форм господарського процесуального судочинства та визначив такі форми, як: наказне провадження; загальне позовне провадження; спрощене позовне провадження.

Оскільки, провадження у справі було порушено до набрання чинності новим кодексом, тому саме з моменту винесення судом ухвали про порушення провадження у справі слід вважати, що розгляд справи за правилами позовного провадження вже розпочався, отже, перехід на наказну та спрощену форми провадження є неможливим.

За вказаних обставин, суд вважає за доцільне здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження зі стадії підготовчого провадження, строк при цьому обраховувати в порядку ч.3 ст.177 ГПК України - 60 днів від моменту переходу на новий процес.

В судовому засіданні представник позивача за первісним позовом (відповідача за зустрічним позовом) просила долучити до справи копії рішень судів у справах №906/927/15 та № 906/82/15 та врахувати встановлені у них обставини при прийнятті рішення у даній справі.

Відповідач за первісним позовом (позивач за зустрічним позовом) свого представника в судове засідання не направив, про причини неявки суд не повідомив, хоча про дату, час і місце судового засідання повідомлений своєчасно та належним чином, про що свідчить повідомлення про вручення (а.с.224).

Згідно здійсненого господарським судом витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, станом на 30.01.2018, юридична адреса ПАТ "Житомирський комбінат хлібопродуктів" - 01042, м. Київ, вул. Перспективна, 3.

На підставі вищевикладеного, враховуючи неявку відповідача за первісним позовом (позивача за зустрічним) з метою забезпечення необхідних умов для повного, всебічного і об'єктивного розгляду справи, господарський суд вважає за необхідне підготовче засідання відкласти.

Керуючись п.п. 9 п.1 Перехідних положень, статтями 165, 166, 182, 183, 207, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Здійснювати розгляд справи на правилами Закону України від 03.10.2017 №2147-19 "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів".

2. Визначити форму судового процесу як загальне позовне провадження. Визначити стадію розгляду справи - підготовче провадження.

3. Підготовче засідання відкласти на "27" лютого 2018 р. о 10:00. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Житомирської області за адресою: м. Житомир, майдан Путятинський,3/65 в залі судових засідань № 208.

4. ТОВ "Житомир Ессет Пропертиз" подати господарському суду:

1) для огляду оригінали документів, на яких ґрунтуються первісні позовні вимоги;

2) довідку про стан заборгованості відповідача (за первісними вимогами) на день судового розгляду справи;

3) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які первісний позивач поніс і які очікує понести в зв'язку із розглядом справи;

4) відповідь на відзив на первісні позовні вимоги;

5) у строк 15 днів з дня отримання цієї ухвали - письмовий відзив на зустрічний позов, при наявності заперечень, обґрунтувати їх документально з посиланням на закон; одночасно надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

Копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачем за зустрічним позовом відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

6) у строк 15 днів з дня отримання цієї ухвали - всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти зустрічного позову (у разі наявності).

5. ПАТ "Житомирський комбінат хлібопродуктів" подати господарському суду:

1) у строк 15 днів з дня отримання цієї ухвали - письмовий відзив на первісний позов, при наявності заперечень, обґрунтувати їх документально з посиланням на закон; одночасно надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

Копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачем за первісним позовом відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

2) у строк 15 днів з дня отримання цієї ухвали - всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти первісного позову (у разі наявності);

3) надати суду докази на підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування, подати оригінал і належним чином засвідчену копію довідки з органів статистики про знаходження в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України на час розгляду справи.

4) для огляду оригінали документів, на яких ґрунтуються зустрічні позовні вимоги;

5) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач за зустрічним позовом поніс і які очікує понести в зв'язку із розглядом справи;

6) відповідь на відзив на зустрічні позовні вимоги.

6. Викликати учасників справи у підготовче засідання.

При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст.60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

7. Роз`яснити сторонам по справі про право участі особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції згідно з правилами ст. 197 Господарського процесуального кодексу України, а саме: учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов'язковою. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду, визначеному судом. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п'ять днів до відповідного судового засідання.

8. Звернути увагу сторін на те, що відповідно до ч.1 ст.135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (від 1762,00 грн до 17620,00 грн) у випадках встановлених статтею, зокрема, у випадку ненадання копії відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк тощо.

9. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/

Суддя ОСОБА_2

Друк: ОСОБА_3

1 - у справу,

2 - ТОВ "Житомир Ессет Пропертиз" (рек. з повід.),

3,4 - ПАТ "Житомирський комбінат хлібопродуктів" (рек. з повід.):

- 10001, м. Житомир, пров. 2-й Іподромний, 3-а

- 01042, м.Київ, вул. Перспективна, 3.

Дата ухвалення рішення30.01.2018
Оприлюднено01.02.2018
Номер документу71916988
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/926/15

Ухвала від 27.08.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Тимошенко О. М.

Ухвала від 20.08.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Тимошенко О. М.

Ухвала від 08.08.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Рішення від 17.05.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 17.04.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 20.03.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 27.02.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 30.01.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 13.12.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 19.10.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні