Ухвала
від 31.01.2018 по справі 909/79/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/79/18

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

31.01.2018

м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Шкіндер П.А. розглянувши матеріали справи

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Капітал Інжиніринг", вул.Ленкавського,22, м.Івано-Франківськ,76010

до відповідача: Тлумацької міської ради об'єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області вул. Макухи, буд. 2, м. Тлумач, Тлумацький район, Івано-Франківська область,78000

про стягнення заборгованості в сумі 16 563 грн 73 к.

ВСТАНОВИВ

30.01.2018 до Господарського суду Івано-Франківської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Капітал Інжиніринг" до Тлумацької міської ради об'єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області про стягнення 16563,73грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на порушення відповідачем умов договору № 02-05-П16/07 на виконання проектно-кошторисної документації на "Нове будівництво роздільної системи каналізації по вул. Січових Стрільців в м. Тлумач в частині оплати послуг.

          За таких обставин, дослідивши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку про відповідність її вимогам, встановленим ст.ст. 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України.

Згідно з приписами ч.3 ст.12 ГПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до ч.2 ст. 247 ГПК України в порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Частиною 5 статті 252 ГПК України встановлено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Приймаючи до уваги незначну складність справи в розумінні пункту 2 частини 5 статті 12 ГПК України, враховуючи характер спірних правовідносин, господарський суд вважає за необхідне здійснювати розгляд даної справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи.

          Керуючись ст. 176, 252, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

3. Судове засідання (розгляд справи по суті) призначити на 27.02.18 о 10:20 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області за адресою: м. м.Івано-Франківськ, вул.Шевченка,16 зал 12.

4. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов – протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали та для подання заперечень на відповідь на відзив (якщо така буде подана) – протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив. Докази направлення відзиву та заперечень позивачу надати суду.

Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч. 2 ст. 178 Господарського процесуального кодексу України).

Звернути увагу відповідача, що відповідно до ч. 4 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України якщо відзив не містить вказівки на незгоду відповідача з будь-якою із обставин, на яких ґрунтуються позовні вимоги, відповідач позбавляється права заперечувати проти такої обставини під час розгляду справи по суті.

5. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив протягом 7 днів з дня отримання відзиву на позов. Докази направлення відповіді на відзив позивачу надати суду.

Повідомити учасників справи, що усі заяви по суті справи можуть бути подані до суду у строк до 26.02.2018 (включно).

Ухвала набирає законної сили 31.01.2018 року та оскарженню не підлягає.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі “Судова влада України”, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі: http://court.gov.ua/fair/sud5010/

Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/

Веб-адреса Господарського суду Івано-Франківської області: http://if.arbitr.gov.ua/sud5010/

e-mail суду: inbox@if.arbitr.gov.ua. Інформація за тел.: (0342) 55-94-88

Звернути увагу, що учасники справи можуть отримувати процесуальні документи в електронному вигляді. Для цього необхідно зареєструватись в системі, розміщеній на офіційному веб-порталі "Судова влада України" (https://e-court.mail.gov.ua/?_task=login&_action=plugin.registration_rules) та подати до суду заявку для отримання процесуальних документів в електронному вигляді.

СУДДЯ ШКІНДЕР П.А.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення31.01.2018
Оприлюднено05.02.2018
Номер документу71917083
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/79/18

Рішення від 27.02.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П.А.

Ухвала від 31.01.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні