Рішення
від 31.01.2018 по справі 812/1956/17
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.2.4

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІШЕННЯ

Іменем України

31 січня 2018 рокуСєвєродонецькСправа № 812/1956/17

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Чернявська Т.І., розглянувши у письмовому провадженні справу за позовом управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області до товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Промсоюз про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 2 в сумі 28890,44 грн,

ВСТАНОВИВ:

11 грудня 2017 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов позов управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області (далі за текстом - позивач) до товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Промсоюз (далі за текстом - відповідач, ТОВ ВКФ Промсоюз ) про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 2 за період з 01.10.2017 по 30.11.2017 в сумі 28890,44 грн.

В обґрунтування позовних вимог зазначено таке.

Відповідно до пункту 2 Розділу ХV «Прикінцеві положення» Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» та Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 № 21-1, відповідач повинен вносити до Пенсійного фонду обов'язкові платежі у розмірі 100 % фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів «б» -«з» статті 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» , до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого статтею 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» .

Заборгованість відповідача перед управлінням Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 2 за період з 01.10.2017 по 30.11.2017 склала 28890,44 грн. В поясненнях від 04.01.2018 № 272/07-19 позивач додатково пояснив, що заборгованість ТОВ «ВКФ «Промсоюз» по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 2 за період з 01.10.2017 по 31.10.2017 в сумі 34341,89 грн передана позивачу управлінням Пенсійного фонду України в м. Алчевську Луганської області за актом прийому-передачі від 12.09.2017 № 4 у зв'язку зі зміною юридичної адреси платника страхових внесків. Оскільки ТОВ «ВКФ «Промсоюз» перереєструвалося до м. Сєвєродонецька Луганської області, на виконання вимог пункту 10.3 розділу Х Порядку ведення органами Пенсійного фонду України обліку надходження сум платежів, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 27 вересня 2010 року № 21-2, управління Пенсійного фонду України в м. Алчевську Луганської області передало до управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області платника страхових внесків у зв'язку зі зміною юридичної адреси останнього. Позивач звернувся до суду з позовною заявою про стягнення вказаної заборгованості, вказавши період стягнення з 01.10.2017 по 30.11.2017, тобто після того, як управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області дізналось про вказану заборгованість. Також позивач пояснив, що перед формуванням матеріалів адміністративного позову, останнім на адресу ТОВ «ВКФ «Промсоюз» направлено листи про направлення розрахунків від 07.08.2017 № 12623/03-21, від 03.10.2017 № 16262/04-21 та від 07.11.2017 № 18458/04-21, в яких зазначалась сума стягнення. Оскільки відповідач добровільно не виконав свої зобов'язання, позивач звернувся до суду з даним позовом (арк. спр. 32-33).

Представник позивача у судове засідання не прибув, про дату, час і місце судового розгляду повідомлений належним чином (арк. спр. 44), в клопотанні від 22.01.2018 № 1466/07-19 просив розглянути справу без участі представника управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області (арк. спр. 45).

Представник відповідача у судове засідання не прибув, про дату, час і місце судового розгляду повідомлений належним чином (арк. спр. 43). Правом подати суду відзив на позовну заяву та докази на підтвердження своїх доводів не скористався.

15 грудня 2017 року набрав чинності Закон України від 03 жовтня 2017 року № 2147-VIII «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» , яким Кодекс адміністративного судочинства України (далі - КАС України) викладено в новій редакції.

Відповідно до підпункту 10 пункту 1 розділу VII «Перехідні положення» КАС України справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Частиною третьою статті 3 КАС України закріплено, що провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Ухвалою від 15.01.2018 вирішено подальший розгляд адміністративної справи за позовом управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області до товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Промсоюз про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 2 в сумі 28890,44 грн здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження (арк. спр. 40).

Відповідно до частини дев'ятої статті 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Оскільки сторони про дату, час і місце судового розгляду повідомлені належним чином і відсутня потреба заслухати свідка чи експерта, суд вважає за можливе розглянути справу у письмовому провадженні на підставі наявних у ній доказів.

Дослідивши матеріали справи, розглянувши справу в межах заявлених позовних вимог і наданих доказів, оцінивши докази відповідно до вимог статті 90 КАС України, судом встановлено таке.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційна фірма «Промсоюз» (ідентифікаційний код 21822350) зареєстровано юридичною особою та знаходиться у м. Сєвєродонецьку Луганської області, про що свідчить витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 13.12.2017 № НОМЕР_1 (арк. спр. 18-21).

Органом Пенсійного фонду за місцезнаходженням відповідача є управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області.

Відповідно до пункту 2 Розділу XV «Прикінцеві положення» Закону України від 09 липня 2003 року № 1058-IV «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» :

- пенсійне забезпечення застрахованих осіб, які працювали або працюють на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком № 1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за вислугу років, які відповідно до законодавства, що діяло раніше, мали право на пенсію на пільгових умовах або за вислугу років, здійснюється згідно з окремим законодавчим актом через професійні та корпоративні фонди;

- до запровадження пенсійного забезпечення через професійні та корпоративні фонди особам, зазначеним в абзаці першому цього пункту, пенсії призначаються за нормами цього Закону в разі досягнення пенсійного віку та наявності трудового стажу, передбачених Законом України «Про пенсійне забезпечення» . При цьому зберігається порядок покриття витрат на виплату і доставку цих пенсій, що діяв до набрання чинності цим Законом.

Згідно з пунктами 1, 2 статті 1 Закону України від 26 червня 1997 року № 400/97-ВР «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування» (далі за текстом - Закон № 400) платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування є суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності, їх об'єднання, бюджетні, громадські та інші установи та організації, об'єднання громадян та інші юридичні особи, а також фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності, які використовують працю найманих працівників; філії, відділення та інші відокремлені підрозділи платників податку, зазначених у пункті 1 цієї статті, що не мають статусу юридичної особи, розташовані на території іншої, ніж платник збору, територіальної громади.

Відповідно до абзацу четвертого пункту 1 статті 2 Закону № 400 об'єктом оподаткування для платників збору, визначених пунктами 1 та 2 статті 1 цього Закону, крім платників, віднесених до четвертої групи платників єдиного податку, що визначені у підпункті 4 пункту 291.4 статті 291 Податкового кодексу України, об'єктом оподаткування є також фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів «б» -«з» статті 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого статтею 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» .

Таким чином, необхідність відшкодування відповідачем позивачу фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком № 2, передбачена діючим законодавством.

Порядок відшкодування підприємствами витрат Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, врегульовано розділом 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України від 19 грудня 2003 року № 21-1 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16 січня 2004 року за № 64/8663 (далі за текстом - Інструкція № 21-1).

Відповідно до пункту 6.1 вказаної Інструкції № 21-1 відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до пункту 2 «Прикінцевих положень» Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» в таких розмірах: для платників, зазначених у підпункті 2.1.1 пункту 2.1 цієї Інструкції (крім платників, віднесених до четвертої групи платників єдиного податку, що визначені у підпункті 4 пункту 291.4 статті 291 глави 1 розділу XIV Податкового кодексу України), - також 100 відсотків фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до абзацу першого частини 2 Прикінцевих положень Закону застрахованим особам, які працювали або працюють на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

Пунктом 6.4 Інструкції № 21-1 визначено, що розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається органами Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 «Прикінцевих положень» Закону (згідно з додатками 6 та 7), які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом місяця з новопризначених (перерахованих) пенсій.

Підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в розрахунку місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах. У разі зміни розміру пенсії або настання обставин, які впливають на суму відшкодування (смерть пенсіонера, зміна місця проживання тощо), органи Пенсійного фонду повідомляють про це підприємства у розрахунку, який направляється підприємству в місячний строк з дня прийняття рішення про зміну розміру пенсії або про припинення виплати пенсії. Суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за період з дати призначення пенсії до дати складання розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 «Прикінцевих положень» Закону, сплачуються одночасно із оплатою фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за перший поточний місяць (пункт 6.7 Інструкції № 21-1).

Згідно з пунктом 6.8 Інструкції № 21-1 у разі призначення пенсій на пільгових умовах особам, які мають необхідний стаж роботи не за місцем призначення цієї пенсії, орган Пенсійного фонду за місцем призначення пенсії надсилає розрахунок згідно з додатками, зазначеними у пункті 6.4 глави 6 Інструкції № 21-1 для зазначених підприємств, у двох примірниках через орган Пенсійного фонду за місцезнаходженням цього підприємства (крім підприємств, місцезнаходженням яких є вільна економічна зона «Крим» ). Відшкодування сум фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, у таких випадках здійснюється підприємством на рахунки органу Пенсійного фонду за місцезнаходженням підприємства.

Судом встановлено, що 06.07.2016 ТОВ «ВКФ «Промсоюз» змінило своє місцезнаходження на м. Сєвєродонецьк Луганської області, про що свідчить витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 13.12.2017 № НОМЕР_1 (арк. спр. 18-21).

У зв'язку зі зміною місцезнаходження відповідач переданий на облік до управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області.

12.09.2017 відповідно до пункту 10.3 Розділу Х Порядку ведення органами Пенсійного фонду України обліку надходження сум платежів, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 27 вересня 2010 року № 21-2, управління Пенсійного фонду України в м. Алчевську Луганської області передало до управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області платника страхових внесків ТОВ «ВКФ «Промсоюз» у зв'язку зі зміною юридичної адреси останнього.

Передача оформлена актом прийому-передачі платника страхових внесків від 12.09.2017 № 4, який підписаний посадовими особами управління Пенсійного фонду України в м. Алчевську Луганської області та управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області.

Відповідно до акта прийому-передачі платника страхових внесків від 12.09.2017 № 4 у ТОВ «ВКФ «Промсоюз» існує заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 2 в сумі 34341,89 грн (арк. спр. 10 зв.).

В акті прийому-передачі наявна примітка стосовно того, що «Дана інформація надана з ЦС ОССВ (центрального сховища даних обліку сплати страхових внесків до Пенсійного фонду України), уточнена інформація буде направлена вдруге при відновленні програмного комплексу обліку сплати страхових внесків страхувальників АРМ ОССВ» .

До акта прийому-передачі доданий детальний розрахунок заборгованості ТОВ «ВКФ «Промсоюз» по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 2, який сформований за період з 25.07.2012 по 11.09.2017 (арк. спр. 29-30, 37).

Згідно зазначеного детального розрахунку заборгованість ТОВ «ВКФ «Промсоюз» по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 2 станом на 11.09.2017 становить 34341,89 грн.

На підставі акта прийому-передачі платника страхових внесків від 12.09.2017 № 4 заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 2 в сумі 34341,89 грн відображена у картці особового рахунку ТОВ «ВКФ «Промсоюз» як заборгованість, що виникла 03.10.2017 (арк. спр. 6, 38).

06.10.2017 управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області направило ТОВ «ВКФ «Промсоюз» лист від 03.10.2017 за № 16262/04-21, в якому повідомило платнику страхових внесків про донарахування у жовтні 2017 року до відшкодування 34341,89 грн згідно акта прийому-передачі залишків заборгованості, надісланого управлінням Пенсійного фонду України в м. Алчевську Луганської області (арк. спр. 9, 9 зв.).

До листа від 03.10.2017 за № 16262/04-21 управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області додало лист управління Пенсійного фонду України в м. Алчевську Луганської області від 15.09.2017 № 430/04-24 (вх. № 11215/20 від 20.09.2017) та акт прийому-передачі платника страхових внесків від 12.09.2017 № 4 (арк. спр. 10, 10 зв.).

Ухвалою від 14.12.2017 суд серед іншого зобов'язав управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області та управління Пенсійного фонду України в м. Алчевську Луганської області надати:

- письмові пояснення щодо періоду утворення заборгованості товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Промсоюз по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 2 в сумі 34341,89 грн, переданої управлінням Пенсійного фонду України в м. Алчевську Луганської області за актом прийому - передачі від 12 вересня 2017 року № 4 у зв'язку зі зміною юридичної адреси платника страхових внесків управлінню Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області;

- документи на підтвердження обставин наявності у товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Промсоюз заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 2 в сумі 34341,89 грн - розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до пункту 2 Розділу ХV Прикінцеві положення Закону України від 09 липня 2003 року № 1058-IV Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в частині пенсій, призначених відповідно до пункту б - з статті 13 Закону України Про пенсійне забезпечення , з доказами надіслання (вручення) платнику страхових внесків; картку особового рахунку по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та пільгових пенсій за списком № 2 товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Промсоюз , передану управлінням Пенсійного фонду України в м. Алчевську Луганської області у зв'язку зі зміною юридичної адреси платника страхових внесків;

- письмову розписку начальника (особи, яка виконує обов'язки начальника) управління Пенсійного фонду України в м. Алчевську Луганської області про те, що у судовому порядку заборгованість товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Промсоюз по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 2 в сумі 34341,89 грн до передачі платника страхових внесків у зв'язку зі зміною юридичної адреси у судовому порядку не стягувалась.

У листі від 28.12.2017 № 593/04-25 управління Пенсійного фонду України в м. Алчевську Луганської області повідомило, що заборгованість ТОВ «ВКФ «Промсоюз» по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 2 в сумі 34341,89 грн виникла за період серпень-грудень 2014 року, 2015 рік, січень-серпень 2016 року. Зазначена заборгованість у судовому порядку управлінням не стягувалась. Розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до пункту 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» в частині пенсій, призначених відповідно до пункту «а» 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» , за спірний період платнику страхових внесків не надсилались у зв'язку з тим, що ТОВ «ВКФ «Промсоюз» знаходилось на тимчасово неконтрольованій українською владою території в м. Алчевську (арк. спр. 28).

З викладеного вбачається, що ні управлінням Пенсійного фонду України в м. Алчевську Луганської області, ні управлінням Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області не виконано вимоги пунктів 6.4, 6.7, 6.8 Інструкції № 21-1, а саме не надіслано на адресу відповідача розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2 за період серпень-грудень 2014 року, 2015 рік, січень-серпень 2016 року на суму 34341,89 грн, у тому числі і після зміни місцезнаходження останнього. На переконання суду, самого лише факту передачі облікового показника заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій від одного органу Пенсійного фонду України іншому з подальшим відображенням цієї заборгованості у картці страхувальника недостатньо для постановлення судового рішення про стягнення такої заборгованості.

Відповідно до розрахунку суми позову по пільгових пенсіях (список № 2) по ТОВ ВКФ Промсоюз за період з 01.10.2017 по 30.11.2017 та картки особового рахунку (арк. спр. 5, 6, 38) заборгованість в сумі 28890,44 грн складається з заборгованості за період з 01.10.2017 по 31.10.2017 в сумі 24024,37 грн (34341,89 грн (перехідні залишки згідно акта прийому-передачі) - 10317,52 грн), та заборгованості за період з 01.11.2017 по 30.11.2017 в сумі 4866,07 грн.

На підставі наведеного, суд дійшов висновку про часткове задоволення позовних вимог, а саме в частині стягнення з ТОВ ВКФ Промсоюз заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 2 за період з 01.11.2017 по 30.11.2017 в сумі 4866,07 грн, яка підтверджена надісланими відповідачу розрахунками фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до пункту 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів «б» - «з» статті 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» (список № 2) (арк. спр. 7, 7 зв., 8, 11, 11 зв., 12).

Питання про розподіл судових витрат відповідно до вимог статті 139 КАС України судом не вирішується, оскільки позивач на час звернення до суду з позовом згідно з пунктом 18 частини першої статті 5 Закону України від 08 липня 2011 року № 3674-VІ «Про судовий збір» від сплати судового збору звільнений, а стягнення його з відповідача в таких випадках статтею 139 КАС України не передбачено.

Керуючись статтями 2, 8, 9, 19, 20, 32, 77, 90, 94, 132, 139, 205, 241-246, 250, 255 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ВИРІШИВ:

Позов управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області (ідентифікаційний код 21792459, місцезнаходження: 93400, Луганська область, місто Сєвєродонецьк, вулиця Шевченка, будинок 9) до товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Промсоюз (ідентифікаційний код 21822350, місцезнаходження: 93400, Луганська область, місто Сєвєродонецьк, вулиця Гагаріна, будинок 86, квартира, 32) про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 2 в сумі 28890,44 грн задовольнити частково.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційна фірма «Промсоюз» (ідентифікаційний код 21822350, місцезнаходження: 93400, Луганська область, місто Сєвєродонецьк, вулиця Гагаріна, будинок 86, квартира, 32) на користь управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області (ідентифікаційний код 21792459, місцезнаходження: 93400, Луганська область, місто Сєвєродонецьк, вулиця Шевченка, будинок 9) заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 2 за період з 01.11.2017 по 30.11.2017 в сумі 4866,07 грн (чотири тисячі вісімсот шістдесят шість грн 07 коп.).

У задоволенні позовних вимог управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області до товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Промсоюз про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 2 за період з 01.10.2017 по 31.10.2017 в сумі 24024,37 грн відмовити.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 295 КАС України, всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.01.2018
Оприлюднено01.02.2018
Номер документу71933654
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 2 в сумі 28890,44 грн

Судовий реєстр по справі —812/1956/17

Ухвала від 03.04.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 27.02.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Рішення від 31.01.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

Ухвала від 15.01.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

Ухвала від 14.12.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні