Ухвала
від 01.02.2018 по справі 389/226/18
ЗНАМ’ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01.02.2018

Провадження №2/389/82/18

ЄУН 389/226/18

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

01 лютого 2018 року Суддя Знам'янського міськрайонного суду Кіровоградської області Берднікова Г.В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Мошоринської сільської ради Знам'янського району Кіровоградської області, третя особа, яка не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Знам'янська района державна нотаріальна контора, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернулася до суду з позовом до Мошоринської сільської ради Знам'янського району Кіровоградської області, в якому просить визначити їй додатковий строк для прийняття спадщини за законом після смерті ОСОБА_2, померлого 12 листопада 2006 року, в два місяці після набрання рішенням суду законної сили.

Позовна заява подана з додержанням вимог статтей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб'єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Розгляд справи слід здійснювати за правилами загального позовного провадження. Тому справу необхідно прийняти до провадження, з метою виконання вимог передбачених ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

На підставі до ч. 7 ст. 81 ЦПК України з метою з'ясування обставин справи, суд вважає за необхідне витребувати зі Знам'янської районної державної нотаріальної контори спадкову справу ОСОБА_2, який помер 12 листопада 2006 року в селі Мошорине Знам'янського району Кіровоградської області, якщо така завордилася; а також відомості щодо складання останім заповіту. Крім того, для встановлення місця реєстрації спадкодавця на час відкриття спадщини зі Знам'янського РС Управління ДМС України в Кіровоградській області слід витребувати довідку форми №1 на останнього.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.19,84,128,187,260,261, 274,353 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И В:

Відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Мошоринської сільської ради Знам'янського району Кіровоградської області, третя особа, яка не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Знам'янська района державна нотаріальна контора, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

З метою виконання вимог ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання на 12 год. 00 хв. 27 лютого 2018 року в приміщенні Знам'янського міськрайонного суду Кіровоградської області (вулиця Маяковського, 30, місто Знам'янка Кіровоградської області, 27406).

Роз'яснити відповідачу, що він у п'ятнадцятиденний строк з дня отримання даної ухвали має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, відповідач зобов'язаний відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, копію відзиву разом з доданими до нього документами надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред'явити зустрічний позов.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета позову,має право подати до суду пояснення разом з доказами щодо позову в строк - п'яти днів,з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання (ч.3 ст.83, ст. 192 ЦПК України).

Витребувати у Знам'янській районній державній нотаріальній конторі в строк до 27 лютого 2018 року, для огляду в судовому засіданні, копію спадкової справи ОСОБА_2, який помер 12 листопада 2006 року в селі Мошорине Знам'янського району Кіровоградської області, а також відомості щодо складання останім заповіту.

Витребувати зі Знам'янського РС Управління ДМС України в Кіровоградській області довідку форми №1 на ОСОБА_2, який помер 12 листопада 2006 року в селі Мошорине Знам'янського району Кіровоградської області, у віці 45 років. На момент смерті проживав без реєстрації за адресою: вулиця Пушкіна, 27, село Мошорине Знам'янсього району Кіровоградської області.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет - zn.kr.court.gov.ua/sud1107, розділ на головній сторінці - Стан розгляду справ .

Копії ухвали надіслати особам, що беруть участь у справі, відповідачу - копію позовної заяви з копіями доданих документів.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційного суду Кіровоградської області, через Знам'янський міськрайонний суд Кіровоградської області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Г.В. Берднікова

СудЗнам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення01.02.2018
Оприлюднено02.02.2018
Номер документу71948384
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —389/226/18

Рішення від 10.04.2018

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Берднікова Г. В.

Ухвала від 01.02.2018

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Берднікова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні