Ухвала
від 29.01.2018 по справі 398/4100/17
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/4100/17

провадження №: 2/398/758/18

УХВАЛА

"29" січня 2018 р. суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області Орловський В.В., розглянувши матеріали позовної заяви

Олександрійської районної державна адміністрація як органу опіки та піклування, яка розташована за адресою за адресою: вул. Шевченка, 132, м. Олександрія, Кіровоградської області, в інтересах малолітньої дитини: ОСОБА_1, вихованки ДБ «Пердинка» ,

до ОСОБА_2, яка зареєстрована за адресою:вул. Залізнична,4, с. Лікарівка, Олександрійський район, Кіровоградської області, проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1,

до ОСОБА_3, який зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1,

треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Протопопівська сільська рада як орган опіки та піклування на місцях, яка розташована за адресою: вул. Леніна,41, с. Протопопівка, Олександрійський район, Кіровоградської області,

Дитячий будинок «Перлинка» , який розташований за адресою: вул. Ювілейна, 24-б, с. Войнівка, Олександрійський район, Кіровоградської області,

про позбавлення батьківських прав та про стягнення аліментів,

встановив:

Олександрійська районна державна адміністрація як орган опіки та піклування звернувся до суду із зазначеним позовом, у якому просить позбавити батьківських прав ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_4, та ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_5, уроженку м. Сімферополь, АР Крим відносно малолітньої дитини ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_6. Також позивач просить стягнути з ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_4, та ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_5, уроженку м. Сімферополь, АР Крим аліменти на утримання малолітньої дитини ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_6, у розмірі ? частини усіх видів заробітку (доходу), але не менше 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку і до досягнення дитиною повноліття з кожного. Зобов'язати адміністрацію ДБ «Перлинка» протягом 1 місяця з дня набрання рішенням суду законної сили відкрити у відділенні Державного ощадного банку України особисті рахунки на дитину для перерахунку на них аліментів від відповідачів.

На обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що 16 листопада 2017 року на підставі рішення Виконавчого комітету Протопопівської сільської ради № 37 від 16.11.2017 року комісією в зв'язку із загрозою для життя та здоров'я із родини Босик-Анріянових вилучено малолітню дитину ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_6, та доставлено на обстеження до Олександрійської ЦРЛ. Згідно інформації наданої на адресу служби у справах дітей Олександрійською ЦРЛ за №01-07/2226 від 21.11.2017 року на момент влаштування дитини до Олександрійської ЦРЛ дитина була у занедбаному стані, волосся, шкірні покриви одяг та взуття брудні. Після проходження медичного обстеження на підставі направлення служби у справах дітей Олександрійської РДА від 22.11.2017 року №01-24/33/110 дитину влаштовано до БД «Перлинка» . ОСОБА_4 в зв'язку з вилученням дитини із сім'ї із наказом начальника служби у справах дітей Олександрійської РДА від 17 листопада 2017 року № 47 поставлена на облік у службі у справах дітей як така, що потрапила в складні життєві обставини. Згідно повідомлення Олександрійського ОРЦССДМ від 20.11.2017 року № 01-09/641 родина ОСОБА_4 з 20.06.2017 року перебуває під спільним супроводом в центрі в зв'язку зі зловживанням батьками спиртими напоями та антисанітарними умовами для виховання та проживання дитини. Протягом 2017 року під час обстеження родини ОСОБА_4 працівниками Олександрійського РЦСССДМ та Протопопівської сільської ради ОСОБА_4 неодноразово рекомендувалось звернутись за допомогою до лікаря-нарколога з метою вирішення питання вживання спиртних напоїв, покращити умови проживання прибрати в будинку, змінити свою поведінку та відношення до виконання покладення на них батьківських обов'язків. Натомість батьки позитивних висновків не зробили, питання щодо кодування від алкогольної залежності не пройшли, умов не покращили, а навпаки, створили умови загрозливі для життя і здоров'я дитини. З моменту вилучення дитини та до розгляду комісією питання доцільності позбавлення батьківських прав ані до служби, ані до лікарні чи сільської ради відповідачі не звернулись. На засідання комісії з питань захисту прав дитини ОСОБА_2 з'явилась в стані алкогольного сп'яніння, тобтот своєю аморальною поведінкою підтвердила не належне виконання батьківських обов'язків відносно дитини.

Позовна заява подана з додержанням вимог статтей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб'єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Клопотань разом з позовною заявою не надійшло.

Враховуючи, що відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 274 вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження та підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 187-192, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя

ухвалив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовною заявою Олександрійська районна державна адміністрація як орган опіки та піклування в інтересах малолітньої дитини: ОСОБА_1, вихованки ДБ «Пердинка» до ОСОБА_2, ОСОБА_3, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Протопопівська сільська рада як орган опіки та піклування на місцях, Дитячий будинок «Перлинка» про позбавлення батьківських прав та про стягнення аліментів.

Призначити підготовче судове засідання на 21 лютого 2018 року на 09 год. 00 хв. у приміщенні Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області за адресою: вул. Г. Сокальського, 76, м. Олександрія, Кіровоградської області.

Установити 15 денний строк для подання відповідачем відзиву, який відраховувати з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження у справі.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/sud1118.

Ухвала може бути оскаржена протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Апеляційного суду Кіровоградської області у порядку, передбаченому ст. 355 і п.15.5 ч.1 Перехідних положень ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Орловський В.В.

Дата ухвалення рішення29.01.2018
Оприлюднено02.02.2018
Номер документу71948839
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —398/4100/17

Рішення від 19.03.2018

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Орловський В. В.

Рішення від 19.03.2018

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Орловський В. В.

Ухвала від 21.02.2018

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Орловський В. В.

Ухвала від 29.01.2018

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Орловський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні