Ухвала
від 01.02.2018 по справі 826/23309/15
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 826/23309/15

УХВАЛА

про повернення апеляційної скарги

01 лютого 2018 року м. Київ

Колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду у складі:

Судді - доповідача - Пилипенко О.Є.

суддів - Глущенко Я.Б. та Шелест С.Б.,

перевіривши апеляційну скаргу Державної податкової інспекції в Оболонському районі Головного управління Державної фінансової служби у м. Києві на постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 29 вересня 2017 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Українська іноваційно-фінансова компанія до Державної податкової інспекції в Оболонському районі Головного управління Державної фінансової служби у м. Києві про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення - рішення, -

В С Т А Н О В И Л А:

Постановою Окружного адміністративного суду м. Києва від 29 вересня 2017 року адміністративний позов задоволено повністю.

Не погоджуючись з судовим рішенням, відповідач - Державна податкова інспекція в Оболонському районі Головного управління Державної фінансової служби у м. Києві звернувся з апеляційною скаргою на вказану постанову суду.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 18 грудня 2017 року апеляційну скаргу Державної податкової інспекції в Оболонському районі Головного управління Державної фінансової служби у м. Києві було залишено без руху та надано строк для усунення недоліків - до 09 січня 2018 року. 05.01.2018 року, відповідно до штампу вхідної кореспонденції суду Вх.№424, на адресу Київського апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання Державної податкової інспекції у Оболонському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві про відстрочення сплати судового збору або продовження терміну виконання ухвали Київського апеляційного адміністративного суду від 18.12.2017 року.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 17 січня 2018 року клопотання Державної податкової інспекції у Оболонському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві про продовження процесуального строку для виконання ухвали Київського апеляційного адміністративного суду про усунення недоліків від 18 грудня 2017 року - задоволено, продовжено строк до 31 січня 2018 року.

31.01.2018 року, відповідно до штампу вхідної кореспонденції суду Вх.№3919, на адресу Київського апеляційного адміністративного суду повторно надійшло клопотання Державної податкової інспекції у Оболонському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві про відстрочення від сплати судового збору.

Перевіривши доводи повторного клопотання про відстрочення від сплати судового збору, вважаю його таким, що не підлягає задоволенню, адже у відповідності до ч. 2 ст. 132 КАС України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Правові засади справляння судового збору, платників, об'єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначає Закон України Про судовий збір .

Відповідно до ч. 2 ст. 8 вказаного Закону суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

Згідно з ч. 1 ст. 8 Закону України Про судовий збір враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за таких умов:1) розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік; або 2) позивачами є: а) військовослужбовці; б) батьки, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда, якщо інший з батьків ухиляється від сплати аліментів; в) одинокі матері (батьки), які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда; г) члени малозабезпеченої чи багатодітної сім'ї; ґ) особа, яка діє в інтересах малолітніх чи неповнолітніх осіб та осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена; або 3) предметом позову є захист соціальних, трудових, сімейних, житлових прав, відшкодування шкоди здоров'ю.

Перевіривши матеріали справи та доводи клопотання відповідача, колегія суддів приходить до висновку про відсутність умов, передбачених ч. 1 ст. 8 Закон України Про судовий збір , для відстрочення від сплати судового збору.

Відповідно до ст.. 119 КАС України суд має встановлювати розумні строки для вчинення процесуальних дій. Строк є розумним, якщо він передбачає час, достатній, з урахуванням обставин справи, для вчинення процесуальної дії, та відповідає завданню адміністративного судочинства.

Так, судом було встановлено достатній строк для усунення недоліків, вказаних в ухвалі суду від 18.12.2017 року ( а саме - з 18.12.2017 року по 31.01.2018 року), а тому підстави для повторного задоволення клопотання про продовження процесуальних строків, відстрочення від сплати судового збору - відсутні.

У встановлений строк апелянтом не було виконано вимоги ухвали судді Київського апеляційного адміністративного суду від 18 грудня 2017 року та не були усунені недоліки апеляційної скарги.

У відповідності до ч.2 ст. 298 КАС України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 296 цього Кодексу, застосовуються положення статті 169 цього Кодексу.

Пунктом 1 ч.4 ст. 169 КАС України передбачено, що позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 119, 169, 298, 325, 329, колегія суддів

У Х В А Л И Л А:

У задоволенні клопотання Державної податкової інспекції у Оболонському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві про відстрочення від сплати судового збору - відмовити.

Апеляційну скаргу Державної податкової інспекції в Оболонському районі Головного управління Державної фінансової служби у м. Києві на постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 29 вересня 2017 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Українська іноваційно-фінансова компанія до Державної податкової інспекції в Оболонському районі Головного управління Державної фінансової служби у м. Києві про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення - рішення - повернути апелянту.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя - доповідач: О.Є.Пилипенко

Суддя: Я.Б.Глущенко

С.Б. Шелест

Дата ухвалення рішення01.02.2018
Оприлюднено04.02.2018
Номер документу71978041
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування податкового повідомлення - рішення

Судовий реєстр по справі —826/23309/15

Постанова від 07.08.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 02.08.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 18.05.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 03.05.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 27.03.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бабенко К.А

Ухвала від 26.02.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бабенко К.А

Ухвала від 01.02.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Пилипенко О.Є.

Ухвала від 17.01.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Пилипенко О.Є.

Ухвала від 18.12.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Пилипенко О.Є.

Постанова від 29.09.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні