Ухвала
від 05.02.2018 по справі 355/70/18
БАРИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 355/70/18

Провадження № 1-кс/355/65/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 лютого 2018 року слідчий суддя Баришівського районного суду Київської області ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Баришівського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Баришівського відділу Бориспільської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_4 за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудового розслідування за №12018110070000031 від 16.01.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 246 КК України, про тимчасовий доступ до речей та документів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Баришівського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

В обґрунтування поданого клопотання зазначає, 16.01.2018 року до СВ Баришівського ВП ГУ Національної поліції в Київській області надійшли матеріали про те, що 16.01.2018 року невідомі особи за межами населеного пункту с. Сезенків Баришівського району Київської області на території Сезенківської сільської ради здійснюють незаконну порубку дерев у полезахисній лісовій смузі.

Дані відомості 16.01.2018 року були внесені до ЄРДР за №12018110070000031 та розпочато досудове розслідування.

Під час виїзду слідчо-оперативної групи на місце події було встановлено, що 16.01.2018 року близько 13:00 год. жителі с. Сезенків ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 здійснюють випилювання дерев`яних насаджень у полезахисній лісовій смузі неподалік поля №1, яке знаходиться за межами населеного пункту с. Сезенків Баришівського району Київської області на території Сезенківської сільської ради. Як пояснили учасники, вони, на прохання ОСОБА_9 проводять чистку лісосмуги з метою безперешкодного пересування сільськогосподарської техніки на межі поля під час сезонних робіт, та зазначили, що безпосередньо зрізання та розпилювання дерев здійснював ОСОБА_9 , а стовбури та товсте гілля зрізаних дерев, вони доставили в с. Сезенків до домоволодіння ОСОБА_7 та склали на вулиці неподалік паркану.

Під час огляду місця події було виявлено ділянку лісосмуги протяжністю 250 метрів, шириною 25 метрів, на якій явно видима діяльність порубки, а саме 22 пні сиро ростучих дерев із яких: дуб 6 шт. (діаметри пнів становлять: 19; 22; 21; 18; 14; 13 -см.), берест 16 шт. (діаметри пнів становлять: 30; 19; 16; 10; 24; 17; 13; 13; 21; 21; 12; 12; 9; 14; 14; 12 -см.);

Такою на місці події знаходився трактор колісний МТЗ-82.1.26 д.н.з. НОМЕР_1 в сценці із причепом без д.н.з. у кузові якого наявні зрізані сиро ростучими колоди стовбурів дерев породи дуба та береста довжиною до 2 м. та одна бензопила «Урал» зеленого кольору.

Окрім того, по всій ділянці полезахисної лісової смуги зі сторони поля №1 протяжністю 250 метрів наявне гілля попередньо зрізаних дерев.

Слідчим у присутності понятих та інших учасників, був проведений огляд місцевості, а саме провулку Романського с. Сезенків, неподалік домоволодіння, що належить ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителю АДРЕСА_1 . Під час даного огляду виявлено стовбури та товсте гілля зрізаних сиро ростучими дерев породи дуба та береста, порізану на довжину до 2 метрів, товщиною від 5-ти до 30-ти сантиметрів, загальною кількістю 1,5м3.

Дозвільні документи на проведення робіт учасники не надали.

29.01.2018 pоку з метою встановлення номерів рухомих мобільних пристроїв, які діяли на місці та неподалік місця скоєння кримінального правопорушення було проведено радіотехнічну розвідку якою встановлено, що місце скоєння кримінального правопорушення, а саме за межами населеного пункту с. Сезенків Баришівського району Київської області на території Сезенківської сільської ради у полезахисній лісосмузі неподалік поля №1 обслуговується наступними базовими станціями операторів рухомого (мобільного) зв`язку: « ІНФОРМАЦІЯ_2 » LAC 27031, CID 9803; « ІНФОРМАЦІЯ_3 » LAC 1911, CID 29183; « ІНФОРМАЦІЯ_4 » LAC 13406, CID 9365.

Також під час проведення досудового розслідування було встановлено, що учасники незаконної порубки дерев`яних насаджень, під час своєї діяльності користувалися рухомими мобільними пристроями, а саме: ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 користується рухомим мобільним пристроєм, абонентський номер якого НОМЕР_2 ; ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_6 користується рухомим мобільним пристроєм, абонентський номер якого НОМЕР_3 ; ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_7 користується рухомим мобільним пристроєм, абонентський номер якого НОМЕР_4 ; ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 користується рухомим мобільним пристроєм, абонентський номер якого НОМЕР_5 ; ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_8 користується рухомим мобільним пристроєм, абонентський номер якого НОМЕР_6 .

Враховуючи те, що учасники незаконної порубки під час і після скоєння кримінального правопорушення користувалися засобами стільникового зв`язку, з метою встановлення їх вхідних і вихідних дзвінків та можливість використання в подальшому їх як докази, з метою ефективного розслідування протиправного діяння, досягнення дієвості, просить суд застосувати захід забезпечення кримінального провадження у виді тимчасового доступу до речей і документів, які містяться у друкованому та електронному вигляді, містять охоронювану законом таємницю та знаходяться і зберігаються у оператора мобільного телефонного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташоване за адресом: АДРЕСА_2 .

В судове засідання ініціатор поданого клопотання не з`явився надавши суду заяву про розгляд вказаного клопотання за його відсутності.

Клопотання розглядається без участі представників операторів мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »та власників рухомих мобільних пристроїв.

Згідно ч. 4 ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Перевіривши надані матеріали клопотання та матеріали кримінального провадження за №12018110070000031 від 16 січня 2018 року, дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до переконання, що вищевикладене клопотання слідчого про надання йому дозволу на тимчасовий доступ до документів (шляхом їх вилучення), що знаходиться і зберігається у оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташоване за адресом: АДРЕСА_2 , грунтується на законних підставах та підлягає до задоволення виходячи з наступних міркувань.

Відповідно дост.159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх ( здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно із п. 7) ч.1 ст. 162 КПК України інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій відноситься до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутись до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Частиною 6 ст.163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Оскільки у клопотанні наведено достатньо підстав вважати, що документи, про тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий, перебувають у володінні відповідної юридичної особи і самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 159,163-164 КПК України, -

У х в а л и в :

Клопотання слідчого слідчого відділу Баришівського ВП Переяслав-Хмельницького ВП ГУ Національної поліції в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016110070000031 від 16.01.2018 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.246 КК України,- задовольнити частково.

Надати слідчому Баришівського ВП Переяслав-Хмельницького ВП ГУ Національної поліції в Київській областістаршому лейтенантуполіції ОСОБА_3 або іншому працівнику правоохоронного органу визначеного в дорученні слідчого, тимчасового доступу до документів (шляхом їх вилучення), у друкованому та електронному вигляді інформацію,що містить охоронювану законом таємницю та знаходиться і зберігається у оператора мобільного телефонного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (юридична адреса: АДРЕСА_2 , факс НОМЕР_7 ), щодо LAC 27031, CID 9803, а саме:

- вхідні і вихідні з`єднання з абонентських номерів (в друкованому вигляді), які діяли в період часу з 06 години 00 хвилин 16.01.2018 по 15 годину 00 хвилин 16.01.2018 року поблизу та на місці скоєння кримінального правопорушення за вищевказаними LAC - CID координатами;

- відправлені та отримані текстові та інші повідомлення (SMS-повідомлення, MMS-повідомлення) з абонентських номерів (в друкованому вигляді), які діяли в період часу з 06 години 00 хвилин 16.01.2018 по 15 годину 00 хвилин 16.01.2018 року поблизу та на місці скоєння кримінального правопорушення за вищевказаними LAC - CID координатами,

а також :

- вхідні і вихідні з`єднання рухомого мобільного пристрою, абонентський номер якого НОМЕР_2 з абонентськими номерами (в друкованому вигляді), які діяли в період часу з 06 годин 00 хвилин 16.01.2018 року по 15 годину 00 хвилин 16.01.2018 року із зазначенням координат місць знаходження абонентів «А» та «Б» в момент з`єднання, IMEI номери, та надати інформацію про номер телефону, яким користується даний рухомий мобільний пристрій.

- відправлені та отримані текстові та інші повідомлення (SMS-повідомлення, MMS-повідомлення) рухомого мобільного пристрою абонентський номер якого НОМЕР_2 з абонентськими номерами (в друкованому вигляді), які діяли в період часу з 06 годин 00 хвилин 16.01.2018 року по 15 годину 00 хвилин 16.01.2018 року із зазначенням координат місць знаходження абонентів «А» та «Б» в момент з`єднання,

а також :

- вхідні і вихідні з`єднання рухомого мобільного пристрою, абонентський номер якого НОМЕР_3 з абонентськими номерами (в друкованому вигляді), які діяли в період часу з 06 годин 00 хвилин 16.01.2018 року по 15 годину 00 хвилин 16.01.2018 року із зазначенням координат місць знаходження абонентів «А» та «Б» в момент з`єднання, IMEI номери, та надати інформацію про номер телефону, яким користується даний рухомий мобільний пристрій.

- відправлені та отримані текстові та інші повідомлення (SMS-повідомлення, MMS-повідомлення) рухомого мобільного пристрою абонентський номер якого НОМЕР_3 з абонентськими номерами (в друкованому вигляді), які діяли в період часу з 06 годин 00 хвилин 16.01.2018 року по 15 годину 00 хвилин 16.01.2018 року із зазначенням координат місць знаходження абонентів «А» та «Б» в момент з`єднання,

а також :

- вхідні і вихідні з`єднання рухомого мобільного пристрою, абонентський номер якого НОМЕР_4 абонентськими номерами (в друкованому вигляді), які діяли в період часу з 06 годин 00 хвилин 16.01.2018 року по 15 годину 00 хвилин 16.01.2018 року із зазначенням координат місць знаходження абонентів «А» та «Б» в момент з`єднання, IMEI номери, та надати інформацію про номер телефону, яким користується даний рухомий мобільний пристрій.

- відправлені та отримані текстові та інші повідомлення (SMS-повідомлення, MMS-повідомлення) рухомого мобільного пристрою абонентський номер якого НОМЕР_4 абонентськими номерами (в друкованому вигляді), які діяли в період часу з 06 годин 00 хвилин 16.01.2018 року по 15 годину 00 хвилин 16.01.2018 року із зазначенням координат місць знаходження абонентів «А» та «Б» в момент з`єднання,

а також :

- вхідні і вихідні з`єднання рухомого мобільного пристрою, абонентський номер якого НОМЕР_5 абонентськими номерами (в друкованому вигляді), які діяли в період часу з 06 годин 00 хвилин 16.01.2018 року по 15 годину 00 хвилин 16.01.2018 року із зазначенням координат місць знаходження абонентів «А» та «Б» в момент з`єднання, IMEI номери, та надати інформацію про номер телефону, яким користується даний рухомий мобільний пристрій.

- відправлені та отримані текстові та інші повідомлення (SMS-повідомлення, MMS-повідомлення) рухомого мобільного пристрою абонентський номер якого НОМЕР_5 абонентськими номерами (в друкованому вигляді), які діяли в період часу з 06 годин 00 хвилин 16.01.2018 року по 15 годину 00 хвилин 16.01.2018 року із зазначенням координат місць знаходження абонентів «А» та «Б» в момент з`єднання,

а також :

- вхідні і вихідні з`єднання рухомого мобільного пристрою, абонентський номер якого НОМЕР_6 абонентськими номерами (в друкованому вигляді), які діяли в період часу з 06 годин 00 хвилин 16.01.2018 року по 15 годину 00 хвилин 16.01.2018 року із зазначенням координат місць знаходження абонентів «А» та «Б» в момент з`єднання, IMEI номери, та надати інформацію про номер телефону, яким користується даний рухомий мобільний пристрій.

- відправлені та отримані текстові та інші повідомлення (SMS-повідомлення, MMS-повідомлення) рухомого мобільного пристрою абонентський номер якого НОМЕР_6 абонентськими номерами (в друкованому вигляді), які діяли в період часу з 06 годин 00 хвилин 16.01.2018 року по 15 годину 00 хвилин 16.01.2018 року із зазначенням координат місць знаходження абонентів «А» та «Б» в момент з`єднання.

2. В іншій частині клопотання про надання тимчасового доступу до інформації, яка зберігається у оператора мобільного телефонного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (юридична адреса: АДРЕСА_3 , факс НОМЕР_8 ), та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », що знаходиться за адресом АДРЕСА_4 ІНФОРМАЦІЯ_9 , факс НОМЕР_9 ), відмовмити.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає, однак заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

слідчий суддя Баришівського районного суду ОСОБА_1

СудБаришівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення05.02.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу71988286
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —355/70/18

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Червонописький В. С.

Ухвала від 06.02.2023

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Червонописький В. С.

Ухвала від 22.10.2021

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Червонописький В. С.

Ухвала від 17.04.2020

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

Ухвала від 02.05.2018

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Лисюк О. Д.

Ухвала від 18.04.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Гриненко О. І.

Ухвала від 10.04.2018

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Лисюк О. Д.

Ухвала від 21.03.2018

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Литвиненко О. Л.

Ухвала від 05.02.2018

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Лисюк О. Д.

Ухвала від 17.01.2018

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Литвиненко О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні