Ухвала
від 05.02.2018 по справі 696/921/17
КАМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

05.02.2018 Справа № 696/921/17

2/696/40/18

УХВАЛА

про встановлення правил провадження судового розгляду у справі

05 лютого 2018 року м. Кам'янка

Кам'янський районний суд Черкаської області у складі :

головуючого судді Шкреби В.В.,

при секретері ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом заступника керівника Смілянської місцевої прокуратури Черкаської області до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, Кам'янської міської ради Черкаської області, Грушківської сільської ради Кам'янського району Черкаської області, Жаботинської сільської ради Кам'янського району Черкаської області, ОСОБА_2 про визнання незаконними та скасування рішень та наказів, визнання договорів оренди землі недійсними, скасування реєстрації права оренди,

встановив :

В провадженні суду перебуває вказана справа.

Ухвалою суду від 11.09.2017 року відкрито провадження по вказаній справі та було призначено попереднє судове засідання. Після проведення попереднього судового засідання, судовий розгляд по ній не провадився, справа по суті не слухалась.

15 грудня 2017 року набув чинності Закон України № 2147-VIII від 03 жовтня 2017 року Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів , яким ЦПК України викладено у новій редакції та встановлені нові правила судочинства по цивільним справам.

За правилами пункту 9 Розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України справи в судах першої інстанції, провадження у яких відкрито до набрання чинності новою редакцією ЦПК України, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності новою редакцією ЦПК України.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що подальший розгляд справи належить проводити за правилами, що передбачені нормами нового ЦПК України, в частині, у якій вони не встановлюють нових обов'язків, не скасовують чи не звужують прав, що належні учасникам судового процесу, чи не обмежують їх використання.

Між тим, суд враховує, що норми нового ЦПК України передбачають наявність двох видів проваджень по цивільним позовам (загальне та спрощене), розкривають іншу стадійність (підготовче засідання та розгляд справи по суті) та строки подачі доказів по справі, нові види процесуальних документів, які за своєю суттю подібні до тих стадій (попередній та судовий розгляд ) і документів, які існували до впровадження нового ЦПК України.

У відповідності до пункту 4 частини 5 статті 12 ЦПК України суд, зберігаючи об'єктивність та неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених ЦПК України.

Частина 2 статті 19 ЦПК України передбачає, що у справах позовного провадження суд має встановити вид його судового розгляду, тобто чи здійснювати його за правилами загального чи спрощеного позовного провадження.

Системний аналіз положень частин 2, 3, 5 та 8 статті 83, частини 5 статті 177, частин 5 та 7 статті 178, частини 4 статті 179, частини 4 статті 180, частини 4 статті 181, частини 3 статті 182, частин 1 та 2 статті 199, частини 5 статті 274 ЦПК України дає підстави вважати, що суд вправі своє ухвалою при наявності на те об'єктивних причин, які не залежали від волі учасників процесу або суду (як то вступу нових правил судочинства), встановити порядок позовного провадження у справі надати строк для подачі відзиву, відповіді на відзив, заперечень, пояснень та доказів.

Відповідно до частини 4 статті 19 ЦПК України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Розглянувши матеріали, суд приходить до висновку, що дану справу слід розглядати за правилами загального позовного провадження, що випливає з огляду на декілька обраних прокурором способів захисту, складність предмету доказування, а судячи з того, що позовні вимоги стосуються правомочності використання більш ніж 100 га земельних ділянок, що може свідчити про вагоме значення справи для усіх сторін, а тому в силу ст. 274 ЦПК України спрощене провадження при розгляді цієї справи виключається.

Керуючись ст.ст. 19, 83, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 199, 260, 261, 274 ЦПК України, суд

постановив :

Цивільну справу за позовом заступника керівника Смілянської місцевої прокуратури Черкаської області до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, Кам'янської міської ради Черкаської області, Грушківської сільської ради Кам'янського району Черкаської області, Жаботинської сільської ради Кам'янського району Черкаської області, ОСОБА_2 про визнання незаконними та скасування рішень та наказів, визнання договорів оренди землі недійсними, скасування реєстрації права оренди розглядати за правилами загального позовного провадження.

З метою забезпечення учасникам можливості подати докази, заяви по суті та підготуватись до слухання справи судове засідання відкласти на 14 березня 2018 року на 10 год. 00 хв. Засідання відбудеться у приміщенні Кам'янського районного суду Черкаської області за адресою вул. Пушкіна, 45 м. Кам'янка Черкаської області, зал № 1.

Встановити відповідачам в строк до 20 лютого 2018 року, але не менше п'ятнадцяти днів з дня вручення цієї ухвали для подання відзиву на позов та доказів до нього з обов'язковим направленням його копій учасникам справи. В цей же строк відповідачі мають право подати зустрічний позов. Роз'яснити відповідачам, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Запропонувати позивачу у строк до 01 березня 2018 року, але не менше п'яти днів з дня отримання копії відзиву, подати до суду відповідь на відзив, а його копії та документи до нього одночасно надіслати іншим учасникам.

Запропонувати відповідачам у строк до 10 березня 2018 року, але не менше двох днів з дня отримання копії відповіді на відзив, ознайомитись із нею та надати суду заперечення.

Роз'яснити положення ч.8 ст. 83 ЦПК України,що докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Також, ч.9 ст. 83 ЦПК України передбачає, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи, а недотримання цього правила і відсутність у суду підтвердження такого надсилання має наслідком не взяття судом їх до уваги (крім випадків наявності цих доказів у іншого учасника, надмірного обсягу доказів, подання їх в електронній формі або віднесення їх до публічно доступних).

Встановити наступний порядок з'ясування обставин справи та дослідження доказів : заслухати вступне слово учасників, надати можливість учасникам задати запитання, допитати свідків (у разі їх наявності та задоволення відповідного клопотання), дослідити письмові докази, дослідити речові та електронні докази (у разі їх наявності), дослідити висновки експертів (у разі їх наявності), вирішити заявлені клопотання в ході надання додаткових пояснень або доповнень.

Повідомити учасників про підготовче засідання та направити їм копії ухвали. Здійснити їх виклик.

Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості забезпечення учасникам справи права брати участь у судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою km.ck.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили негайно після ї проголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя

СудКам'янський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення05.02.2018
Оприлюднено05.02.2018
Номер документу71991979
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —696/921/17

Ухвала від 07.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 17.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 16.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Бородійчук В. Г.

Рішення від 30.05.2018

Цивільне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Шкреба В. В.

Рішення від 22.05.2018

Цивільне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Шкреба В. В.

Ухвала від 14.03.2018

Цивільне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Шкреба В. В.

Ухвала від 05.02.2018

Цивільне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Шкреба В. В.

Ухвала від 21.11.2017

Цивільне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Шкреба В. В.

Ухвала від 21.11.2017

Цивільне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Шкреба В. В.

Ухвала від 11.09.2017

Цивільне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Шкреба В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні