Ухвала
від 05.02.2018 по справі 300/981/17
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

05 лютого 2018 рокум. Ужгород№ 300/981/17

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Дору Ю.Ю., вивчивши матеріали адміністративного позову Релігійної громади Євангельських християн - баптистів смт. Воловець до Воловецької селищної ради про скасування рішення та зобов'язання вчинити дії, -

ВСТАНОВИВ:

14.12.2017 року Релігійна громада Євангельських християн - баптистів смт. Воловець (89100, смт. Воловець, вул. Карпатська, буд. 25, кв. 47) звернулася до Воловецького районного суду з адміністративним позовом до Воловецької селищної ради (89100, смт. Воловець, вул. Пушкіна, буд. 7), в якому просить: 1) визнати незаконним та скасувати рішення сімнадцятої сесії сьомого скликання Воловецької селищної ради №535 від 20 червня 2017 року "Про розгляд заяви релігійної громади Євангельських християн - баптистів"; 2) зобов'язати Воловецьку селищну раду повторно розглянути заяву Релігійної громади Євангельських християн - баптистів смт. Воловець про надання дозволу на розроблення детального плану території земельної ділянки, площею 0,0232 га для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій ( будівництва культової споруди) в смт. Воловець, вул. Карпатська, буд. 90 "б".

Адміністративна справа за вказаною позовною заявою з присвоєним їй єдиним унікальним номером (№300/981/17) передана ухвалою Воловецького районного суду Закарпатської області до Закарпатського окружного адміністративного суду та отримана останнім 01.02.2018 року.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 КАС України, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та у строк, установлений законом. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Відповідно до частини першої статті 12 КАС України, адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Згідно приписів частин другої, третьої статті 12 КАС України спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

З урахуванням критеріїв визначених частиною третьою статті 257 КАС України, а також того, що дана справа не підпадає під перелік справ, які розглядаються виключно за правилами загального позовного провадження (ч.4 ст.12 КАС України), суд дійшов висновку про розгляд даної справи в порядку спрощеного позовного провадження з викликом (повідомленням) сторін.

Керуючись ст. ст. 12,160,168,171,257-260,261,294 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити спрощене позовне провадження у справі за адміністративним позовом Релігійної громади Євангельських християн - баптистів смт. Воловець до Воловецької селищної ради про скасування рішення та зобов'язання вчинити дії.

Призначити справу до розгляду на 02 березня 2018 року о 10:00 год., яке відбудеться у приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду за адресою: пл. Б. Хмельницького, 21, м. Ужгород, Закарпатська область.

Встановити відповідачу 15-денний строк з дня отримання даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву в порядку ст. 162 КАС України. Роз'яснити відповідачеві, що відповідно до частин 3, 4 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України до відзиву мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити позивачу 5-денний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив в порядку ст. 163 КАС України.

Встановити відповідачу 5-денний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення в порядку ст. 164 КАС України.

Повідомити учасників справи про відсутність у Закарпатському окружному адміністративному суді (за адресою: пл. Б.Хмельницького, 21, м. Ужгород) відповідної технічної можливості для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції в порядку ст. 195 КАС України.

Звернути увагу учасників справи, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (ч. 9 ст. 79 КАС України).

З інформацією по справі учасники можуть ознайомитися на веб-порталі судової влади України в мережі інтернет за посиланням: web: adm.zk.court.gov.ua.

Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи. Відповідачу направити (надати) примірник позовної заяви з додатками.

Справу буде розглянуто суддею Дору Ю.Ю. одноособово.

Права та обов'язки учасників справи визначені статтями 44 та 47 КАС України.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 294 КАС України ухвала про відкриття провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду, лише у випадку її постановлення з порушення правил підсудності.

СуддяЮ.Ю. Дору

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.02.2018
Оприлюднено05.02.2018
Номер документу71999066
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —300/981/17

Рішення від 02.03.2018

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 05.02.2018

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 15.12.2017

Адміністративне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Софілканич О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні