Ухвала
від 02.02.2018 по справі 816/2292/15
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

02 лютого 2018 року м. ПолтаваСправа № 816/2292/15

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Канигіна Т.С.,

перевіривши матеріали заяви управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області про заміну сторони у виконавчому листі у справі № 816/2292/15 за адміністративним позовом

позивача

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Полтаві Полтавської області

до відповідача

Спільного підприємства "Полтавське проектно - промислове будівельне об'єднання "Полтавкооппроектбуд"

про

стягнення капіталізованих платежів

В С Т А Н О В И В:

           23.06.2015 Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Полтаві Полтавської області звернулося до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Спільного підприємства "Полтавське проектно-промислове будівельне об'єднання "Полтавкооппроектбуд" про стягнення капіталізованих платежів у розмірі 209476,78 грн.

          Постановою Полтавського окружного адміністративного суду від 21.07.2015 адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Полтаві Полтавської області до Спільного підприємства "Полтавське проектно-промислове будівельне об'єднання "Полтавкооппроектбуд" про стягнення капіталізованих платежів задоволено: стягнуто з Спільного підприємства "Полтавське проектно-промислове будівельне об'єднання "Полтавкооппроектбуд" (ЄДРПОУ 01739581) на користь Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Полтаві Полтавської області (код ЄДРПОУ 25940885) капіталізовані платежі в розмірі 729572,08 (сімсот двадцять дев'ять тисяч п'ятсот сімдесят дві гривні вісім копійок).

Постанова набрала законної сили 08.09.2015.

22.09.2015 Полтавським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист № 816/2292/15, стягувачем за яким є Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Полтаві Полтавської області.

01.02.2018 до суду надійшла заява управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 816/2292/15, а саме заявник просить:

- замінити стягувача – Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Полтаві Полтавської області на управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області.

          Відповідно до частини першої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

          Частиною другою статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

          З огляду на вказане, клопотання управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області про заміну сторони виконавчого провадження необхідно призначити до розгляду в судовому засіданні.

          Крім того, заявник зазначає у додатках до заяви про надання до суду копії постанови Київського ВДВС м. Полтава ГТУЮ у Полтавській області про відкриття виконавчого провадження від 20.09.2016, однак, матеріали заяви цієї постанови Київського ВДВС м. Полтава ГТУЮ у Полтавській області не містять.

          Відповідно до частини четвертої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

          Частиною третьою статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

          Відповідно до частин шостої - восьмої статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

          З огляду на викладене, суд дійшов висновку щодо наявності підстав для витребування від заявника належним чином завіреної копії постанови Київського ВДВС м. Полтава ГТУЮ у Полтавській області про відкриття виконавчого провадження від 20.09.2016.

Крім того, суд вважає за необхідне зобов'язати заявника надати до суду витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань стосовно Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Полтаві Полтавської області.

          Керуючись статтями 9, 77, 80, 248, 256, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд          

У Х В А Л И В:

Заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 816/2292/15 призначити до розгляду на 16:45 год. 12.02.2018 у судовому засіданні в приміщенні Полтавського окружного адміністративного суду за адресою: 36039, Полтавська область, м. Полтава, вул. Пушкарівська, 9/26.

          Витребувати від заявника витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань стосовно Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Полтаві Полтавської області; належним чином завірену копію постанови Київського ВДВС м. Полтава ГТУЮ у Полтавській області про відкриття виконавчого провадження від 20.09.2016.

          Указані документи надати до суду у строк до 09.02.2018.

          У судове засідання викликати учасників справи та заявника.

          Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя                                                                                 Т.С. Канигіна

Дата ухвалення рішення02.02.2018
Оприлюднено07.02.2018
Номер документу71999759
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —816/2292/15

Ухвала від 22.06.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Т.С. Канигіна

Ухвала від 15.06.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Т.С. Канигіна

Ухвала від 12.02.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Т.С. Канигіна

Ухвала від 02.02.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Т.С. Канигіна

Постанова від 21.07.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Т.С. Канигіна

Ухвала від 26.06.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Т.С. Канигіна

Ухвала від 26.06.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Т.С. Канигіна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні