Ухвала
від 12.02.2018 по справі 816/2292/15
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

12 лютого 2018 року м. ПолтаваСправа № 816/2292/15

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Канигіна Т.С.,

розглянувши у порядку письмового провадження заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області про заміну сторони у виконавчому листі № 816/2292/15 за адміністративним позовом

позивача

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Полтаві Полтавської області

до відповідача

Спільного підприємства "Полтавське проектно - промислове будівельне об'єднання "Полтавкооппроектбуд"

про

стягнення капіталізованих платежів

В С Т А Н О В И В:

           01.02.2018 до суду надійшла заява управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 816/2292/15, а саме заявник просить:

          - замінити стягувача у виконавчому листі № 816/2292/15 – Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Полтаві Полтавської області на управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області.

          В обґрунтування заяви заявник зазначив, що Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Полтаві Полтавської області припинено шляхом приєднання до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 02.02.2018 заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області призначено до розгляду на 12.02.2018 з огляду на приписи статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України.

Прохальна частина заяви містить клопотання про розгляд заяви у порядку письмового провадження /а.с. 85 зворот/.

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку щодо можливості проведення розгляду заяви в порядку письмового провадження з огляду на приписи пункту 10 частини першої статті 4 Кодексу адміністративного судочинства України.

          Дослідивши матеріали заяви, оцінивши докази, що мають юридичне значення для розгляду заяви, суд дійшов наступних висновків.

          З матеріалів справи вбачається, що 23.06.2015 Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Полтаві Полтавської області звернулося до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Спільного підприємства "Полтавське проектно-промислове будівельне об'єднання "Полтавкооппроектбуд" про стягнення капіталізованих платежів у розмірі 209476,78 грн.

          Постановою Полтавського окружного адміністративного суду від 21.07.2015 адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Полтаві Полтавської області до Спільного підприємства "Полтавське проектно-промислове будівельне об'єднання "Полтавкооппроектбуд" про стягнення капіталізованих платежів задоволено: стягнуто з Спільного підприємства "Полтавське проектно-промислове будівельне об'єднання "Полтавкооппроектбуд" (ЄДРПОУ 01739581) на користь Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Полтаві Полтавської області (код ЄДРПОУ 25940885) капіталізовані платежі в розмірі 729572,08 (сімсот двадцять дев'ять тисяч п'ятсот сімдесят дві гривні вісім копійок).

Постанова набрала законної сили 08.09.2015.

22.09.2015 Полтавським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист № 816/2292/15, стягувачем за яким є Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Полтаві Полтавської області.

          В абзаці 4 пункту 4 Розділу VII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 № 1105-XIV зазначено: припинити управління та відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та виконавчі дирекції відділень цього Фонду, що є юридичними особами, шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

          Пунктом 5 Розділу VII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" визначено, що Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 27.09.2017 внесено запис про припинення Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Полтаві Полтавської області (код ЄДРПОУ 25940885).

          Згідно з наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 26.05.2017 № 712 Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Полтаві Полтавської області (код ЄДРПОУ 25940885) припинено шляхом приєднання до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області (код ЄДРПОУ 41319427) /а.с. 89/.

          Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 28.11.2017 вбачається, що управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області зареєстровано 05.05.2017, код ЄДРПОУ 41319427.

Частиною першою статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

          Відповідно до частин першої та другої статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ. Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов'язок щодо виконання рішення.

          Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження (частина четверта статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України).

          З урахуванням викладеного, суд дійшов висновку щодо наявності підстав для задоволення клопотання заяви управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області про заміну стягувача у виконавчому листі № 816/2292/15 з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Полтаві Полтавської області на управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області.

          Керуючись статтями 241, 243, 248, 256, 294, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області про заміну стягувача у виконавчому листі у справі № 816/2292/15 задовольнити.

          Замінити стягувача у виконавчому листі № 816/2292/15 з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Полтаві Полтавської області (код ЄДРПОУ 25940885) на управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області (код ЄДРПОУ 41319427).

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності Кодексу адміністративного судочинства України в редакції Закону України від 03.10.2017 № 2147-VIII.

Суддя                                                                                 Т.С. Канигіна

Дата ухвалення рішення12.02.2018
Оприлюднено22.02.2018
Номер документу72276379
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення капіталізованих платежів

Судовий реєстр по справі —816/2292/15

Ухвала від 22.06.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Т.С. Канигіна

Ухвала від 15.06.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Т.С. Канигіна

Ухвала від 12.02.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Т.С. Канигіна

Ухвала від 02.02.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Т.С. Канигіна

Постанова від 21.07.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Т.С. Канигіна

Ухвала від 26.06.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Т.С. Канигіна

Ухвала від 26.06.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Т.С. Канигіна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні