Ухвала
від 19.01.2018 по справі 200/5617/15-ц
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 200/5617/15-ц

Провадження №2/200/1952/15

У Х В А Л А

19 січня 2018 року Бабушкінський районний суд м. Дніпропетровська

у складі: головуючого- судді Женеску Е.В.,

за участю секретаря Санжаровської Я.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Дніпро цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Департаменту соціально-гуманітарної політики Дніпропетровської міської ради про стягнення заробітної плати, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська перебуває вищезазначена цивільна справа.

22 листопада 2017 року позивач подав заяву в якій просить суд залучити до участі у справі як співвідповідача Комунальний позашкільний навчальний заклад Міська флотилія юних моряків та річковиків Дніпропетровської міської ради.

22 листопада 2017 року до суду надійшла уточнена позовна заява.

15 грудня 2017 року набув чинності Закон України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу Адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів №2147-VIII від 03.10.2017 року, яким ЦПК України викладено в новій редакції.

У відповідності до п.п. 9 п.1 Розділу ХШ Перехідних Положень ЦПК України в новій редакції справи в судах першої та апеляційної інстанції, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

З огляду на вищевикладене, суд приходить до висновку, що подальший розгляд цієї справи належить проводити за правилами, що передбачені новою редакцією ЦПК України, в частині, у якій вони не встановлюють нових обов'язків, не скасовують чи не звужують прав, що належні учасникам судового процесу, чи не обмежують їх використання.

Суд, оглянувши матеріали справи прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.ч.3,4 ст. 3 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи. Закон який встановлює нові обов'язки, скасовує чи звужує права, належні учасникам судового процесу, чи обмежує їх використання, не має зворотної дії в часі.

Відповідно до ст.19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку:1)наказного провадження; 2)позовного провадження /загального або спрощеного/; 3)окремого провадження.

Відповідно до п. 3 ст. 274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1)ціну позову; 2)значення справи для сторін; 3)обраний позивачем спосіб захисту; 4)категорію та складність справи; 5)обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 6)кількість сторін та інших учасників справи; 7)чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8)думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.1 п.2 ст. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: що виникають з трудових відносин.

Вказана справа може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч.1 п.2 ст.274 ЦПК України, оскільки спір стосується трудових відносин.

Таким чином, відповідно до норм чинного ЦПК України, дана справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Частиною 8 ст. 279 ЦПК України при розгляді справи у порядку спрощеного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, а у випадку розгляду справи з повідомленням (викликом) учасників справи - також заслуховує їх усні пояснення та показання свідків. Судові дебати не проводяться.

Згідно вимог ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Після спливу вказаних строків суд може залучити до участі у справі співвідповідача виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що до участі у даній справі слід залучити співвідповідача Комунальний позашкільний навчальний заклад Міська флотилія юних моряків та річковиків Дніпропетровської міської ради, оскільки позивачем обгрутновано підставу залучення його до участі у справі.

При цьому, суд вважає за необхідне надати співвідповідачу Комунальному позашкільному навчальному закладу Міська флотилія юних моряків та річковиків Дніпропетровської міської ради п'ятнадцятиденний строк з дня отримання даної ухвали з уточненою позовною заявою для подання відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

На підставі викладеного та керуючись ст. 51 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Департаменту соціально-гуманітарної політики Дніпропетровської міської ради про стягнення заробітної плати як співвідповідача Комунальний позашкільний навчальний заклад Міська флотилія юних моряків та річковиків Дніпропетровської міської ради (ідентифікаційний код 19316088, місцезнаходження 49000, м. Дніпро, вул.. Володимира Мономаха, 17).

Продовжити подальший розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до Департаменту соціально-гуманітарної політики Дніпропетровської міської ради про стягнення заробітної плати за правилами, що передбачені новою редакцією ЦПК України у порядку спрощеного провадження без виклику сторін.

Співвідповідачу Комунальному позашкільному навчальному закладу Міська флотилія юних моряків та річковиків Дніпропетровської міської ради направити ухвалу та копію заяви про уточнення позовних вимог.

Встановити співвідповідачу Комунальному позашкільному навчальному закладу Міська флотилія юних моряків та річковиків Дніпропетровської міської ради п'ятнадцятиденний строк з дня отримання даної ухвали з уточненою позовною заявою і додатками до неї для подання відзиву на позов, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/fair/sud0403.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Е.В.Женеску

СудБабушкінський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення19.01.2018
Оприлюднено09.02.2018
Номер документу72029644
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —200/5617/15-ц

Рішення від 07.03.2018

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

Ухвала від 07.07.2017

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

Ухвала від 19.01.2018

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

Ухвала від 01.12.2015

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Яковлев Д. О.

Ухвала від 07.09.2015

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Яковлев Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні