Ухвала
від 29.01.2018 по справі 638/7805/17
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА



Справа № 638/7805/17

Провадження № 2/638/107/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 січня 2018 року    

  Дзержинський районний суд м. Харкова у складі:

              головуючого - судді Грищенко І.О.

              при секретарі – Самогньозд О.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, визнання права власності на частину майна в порядку поділу майна подружжя,

В С Т А Н О В И В:

19.05.2017 року позивач звернувся до суду з позовом про визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, визнання права власності на частину майна в порядку поділу майна подружжя.

Уповноважений представник позивача ОСОБА_3, яка діє на підставі довіреності посвідченої приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу Харківської області ОСОБА_4. зареєстровано в реєстрі за №4583 від 29.12.2016 року, договору про надання правничної допомоги від 26.01.2018 р., заявила клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, в якому зазначила, що у зв‘язку з тим, майно подружжя, яке підлягає розподілу, є іпотечним майном на підставі іпотечного договору укладеного з АБ «Факторіал – Банк», права та обов‘язки якого перейшли до ПАТ «ФІДОБАНК». У зв‘язку з тим, що рішення суду про розподіл майна подружжя може вплинути на права та обов‘язки ПУАТ «ФІДОБАНК» по даній справі, представник позивача просить залучити в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору ПУАТ «ФІДОБАНК» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПУАТ «ФІДОБАНК ОСОБА_5 (місцезнаходження уповноваженої особи та адреса для листування: 04071, м. Київ, вул. Воздвиженська, 58 (2,3,6 поверх).

Представник позивача ОСОБА_3 у судовому засіданні заявлене клопотання про залучення третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору підтримала просила його задовольнити.

 Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з‘явився, причину неявки суду не повідомила, про час, дату та місце розгляду справи повідомлена своєчасно та належним чином.

Суд, заслухавши думку представника позивача, вважає, що клопотання про залучення до участі в справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

З матеріалів справи вбачається, що серед майна подружжя, яке підлягає розподілу в судовому порядку, є нежитлові будівлі, що знаходяться за адресою: м. Харків, вул. Сидоренківська, 58, власником якого на теперішній час є ОСОБА_2. Вказане майно є іпотечним майном на підставі Іпотечного договору № П_004/51_08-ІП. Іпотечний договір було укладено з Акціонерним банком «Факторіал-Банк» (код ЄДРПОУ 14350784). Права та обов’язки АБ «Факторіал-Банк» у зв’язку з припиненням діяльності 04.12.2009 року, - перейшли до Публічного акціонерного товариства ФІДОБАНК» (код ЄДРПОУ 14351016), який є повним правонаступником всіх прав та обов’язків.

У зв’язку з тим, що рішення суду про розподіл майна подружжя може вплинути на права та обов’язки ПУАТ «ФІДОБАНК», суд вважає за доцільне задовольнити клопотання представника позивача.

Відповідно до ч.1, ч.6, ч.7 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов‘язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов‘язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

У зв'язку з залученням до участі в даній справі третьої особи розгляд справи в порядку ст.240 ЦПК України слід відкласти.

Керуючись ст.ст.53, 240, 258, 260 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_3 про залучення до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на - задовольнити.

Залучити до участі в даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору ПУАТ «ФІДОБАНК» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПУАТ «ФІДОБАНК ОСОБА_5 (місцезнаходження уповноваженої особи та адреса для листування: 04071, м. Київ, вул. Воздвиженська, 58 (2,3,6 поверх).

Розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: ПУАТ «ФІДОБАНК» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПУАТ «ФІДОБАНК» ОСОБА_5, про визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, визнання права власності на частину майна в порядку поділу майна подружжя, відкласти на 15:00 годину 20 березня 2018 року

В судове засідання викликати сторони, третю особу.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає .

Головуючий суддя Грищенко І.О.

СудДзержинський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення29.01.2018
Оприлюднено09.02.2018
Номер документу72034358
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —638/7805/17

Рішення від 17.05.2018

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Грищенко І. О.

Ухвала від 29.01.2018

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Грищенко І. О.

Ухвала від 04.07.2017

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Грищенко І. О.

Ухвала від 24.05.2017

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Грищенко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні