Ухвала
від 26.12.2017 по справі 758/16666/17
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/16666/17

У Х В А Л А

про залишення позову без руху

26 грудня 2017 року місто Київ

Суддя Подільського районного суду м. Києва Ларіонова Н.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_2 до Публічного акціонерного товариства Альфа-Банк (надалі ПАТ Альфа-Банк ), Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Єврокредит (надалі ТОВ ФК Єврокредит ), Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Миргородської Наталії Григорівни, ОСОБА_4: треті особи: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Чуловський Володимир Анатолійович, Подільський районні відділ Державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у м.Києві (надалі Подільський РВ ДВС м.Київ) про визнання правочину недійсним та витребування нерухомого майна, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до районного суду з позовом, в якому просить: 1) визнати протиправним договір купівлі-продажу нежилих приміщень від 18.07.2016 р., укладений між ТОВ ФК Єврокредит та ОСОБА_4 та посвідчений ПН КМНО Миргородською Н.Г.; 2) витребувати із незаконного володіння на користь позивача нежилві приміщення, розташовані в Подільському районі м.Києва.

Вказаний позов сплачений судовим збором у розмірі 8 000,0 грн.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, вважаю, що вищевказаний позов слід залишити без руху за таких підстав.

15 грудня 2017 року набув чинності Закон України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів №2147-VIII від 03.10.2017 року, котрим ЦПК України викладено в новій редакції.

Позивач звернувся з вищевказаним позовом після набрання чинності ЦПК України (2017 р.).

Вимоги щодо позовної заяви зазначені у ст.175 ЦПК України.

Як вбачається з вищевказаного позову, позивачем не дотримані вимоги: ст.175 ч.3 п.2 ЦПК України, оскільки не зазачені його ІПН (або номер та серію паспорта), номер зв'язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; ст.175 ч.3 п.3 ЦПК України, оскільки не зазанчена ціна позову (вимоги про витребування майна є майновими вимогами та підлагають оцінці); ст.175 ч.3 п.4 ЦПК України, оскільки позивачем, яким вказані 4 відповідача, не зазанчені вимоги до кожного з відповідачів, в т.ч. і які вимоги є до ТОВ Альфа-Банк та ПН КМНО Миргородської Н.Г.; ст.175 ч.3 п.4 ЦПК України, оскільки в резлютивній частині позову позивачем зазанчено на спосіб захисту його права шляхом визнання правочину протиправним , що взагалі не передбачено чиним законодаством, при цьому обгрунтовує правовими нормами щодо недійносності договору; ст.175 ч.3 п.9 ЦПК України, оскільки не вказаний попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи; ст.175 ч.3 п. 10 ЦПК України, оскільки не зазначено про те, що ним не подано до іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Крім того, відповідно до ст.6 ч.3 Закону України Про судовий збір за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

Згідно поданих документів, позивачем сплачений судовий збір лише за майнові вимоги (в максимальному розмірі на час звернення до суду - 8 000,0 грн.), при цьому вимога немайнового характеру, до яких відносяться вимоги про визнання правочину недійсним, не оплачена у встановленому ст.4 ч.2 п.2 Закону України Про судовий збір - 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (640,0 грн. - на час звернення до суду).

А відтак для розгляду вищевказаних вимог позивачу необхідно подати до суду позовну заяву, яка за формою та змістом буде відповідати вимогам ст.175 ЦПК України, з наданням її копії та додатків до неї відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб, а також доплатити судовий збір в розмірі 640,0 грн. до встановленого законом розміру до державного бюджету (отримувач коштів - УДКСУ в Подільському районі м.Києва, код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 37975298, банк отримувача - ГУ ДКСУ у м.Києві, код банку отримувача (МФО) - 820019, рахунок отримувача - 31213206700008, код класифікації доходів - 22030101) та подати до суду оригінал квитанції про сплату судового збору.

В зв'язку з чим, вищевказаний позов на підставі ст.185 ч.1 ЦПК України, як поданий без додержання вимог ст.175 ЦПК України, підлягає залишенню без руху з наданням позивачеві строку для усунення вказаних вище недоліків з роз'ясненням того, що в разі їх не усунення у встановлений судом термін вищевказана позовна заява буде визнана неподаною та повернута позивачеві.

На підставі викладеного, керуючись ст.185 ч.1 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Залишити без руху позовну заяву ОСОБА_2 до Публічного акціонерного товариства Альфа-Банк , Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Єврокредит , Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Миргородської Наталії Григорівни, ОСОБА_4: треті особи: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Чуловський Володимир Анатолійович, Подільський районні відділ Державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у м.Києві про визнання правочину недійсним та витребування нерухомого майна, надавши позивачу строк для усунення недоліків в 7 (сім) днів з дня отримання копії ухвали, в інакшому випадку позов вважати неподаним та повернути позивачу.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

СуддяН. М. Ларіонова

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення26.12.2017
Оприлюднено09.02.2018
Номер документу72057427
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —758/16666/17

Рішення від 31.05.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Рішення від 31.05.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 10.02.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 19.06.2018

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 05.03.2018

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 26.12.2017

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні