Ухвала
від 05.02.2018 по справі 607/12627/14-ц
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

05.02.2018 Справа №607/12627/14-ц

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Позняк В.М., при вирішенні питання про прийняття скарги ОСОБА_1 про оскарження дій Тернопільського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Тернопільській області ,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду із скаргою на бездіяльність Тернопільського районного відділу ДВС в Тернопільській області, просить визнати незаконним дії державних виконавців, щодо закриття виконавчих проваджень, скасувати постанову про закриття виконавчого провадження №51877346 та постанову про повернення виконавчого провадження №55453626, відсторонити державних виконавців, зобов'язати держвиконавців забезпечити законне право брати участь у здійсненні виконавчих дій.

Відповідно до ст. 447 ЦПК України, сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права чи свободи.

Як роз'яснив Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ у постанові Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби під час виконання судових рішень у цивільних справах від 07 лютого 2014 за № 6 (п.13), скарга має відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченими положеннями ЦПК.

У п. 17 вищевказаної Постанови роз'яснено, що сторона виконавчого провадження, яка звернулася до суду зі скаргою, бере участь в її розгляді як заявник, а інші учасники цього провадження, прав і обов'язків яких безпосередньо стосується розгляд і вирішення цієї скарги, - як заінтересовані особи. До участі у справі як заінтересованої особи залучається інша сторона виконавчого провадження, оскільки судовим рішенням може бути вирішено питання про її права чи інтереси.

Відповідно до п.3 ч.2 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв'язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Відповідно до ч.1 ст. 177 КК України, позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Крім того, вимоги до скарги у виконавчому провадженні зазначені в статті 74 ЗУ Про виконавче провадження , яка повинна містити: 1) найменування органу державної виконавчої служби, до якого вона подається; 2) повне найменування (прізвище, ім'я та по батькові) стягувача та боржника, їхні місця проживання чи перебування (для фізичних осіб) або місцезнаходження (для юридичних осіб), а також найменування (прізвище, ім'я та по батькові) представника сторони виконавчого провадження, якщо скарга подається представником; 3) реквізити виконавчого документа (вид документа, найменування органу, що його видав, день видачі та номер документа, його резолютивна частина); 4) зміст оскаржуваних рішень, дій чи бездіяльності та посилання на порушену норму закону; 5) викладення обставин, якими скаржник обґрунтовує свої вимоги; 6) підпис скаржника або його представника із зазначенням дня подання скарги.

Вказаних вимог ОСОБА_1 повністю не виконала, а саме:

- всупереч п.3 ч.2 ст. 183 ЦПК України, п.2 ч.4 ст. 74 ЗУ Про виконавче провадження скаржником не зазначено ім'я (прізвище, ім'я та по батькові), місце проживання чи перебування боржника по кожному виконавчому провадженню у зв'язку із чим суд позбавлений можливості їх викликати в судове засідання;

Як видно із матеріалів скарги, ОСОБА_2, крім оскарження дій державного виконавця Тернопільського районного відділу ДВС ГТУЮ у Тернопільській області також оскаржує постанову, винесену державним виконавцем Тернопільського міського відділу ДВС ГТУЮ в Тернопільській області, однак не зазначено повне його найменування, код ЄДРПОУ, місцезнаходження суб'єкта оскарження.

- всупереч ч.1 ст. 177 ЦПК України, не надано копії скарги із доданими матеріалами, відповідно до кількості учасників;

Також, суд звертав увагу на те, що із змісту ст. 1 ЗУ Про виконавче провадження вбачається, що виконавче провадження є стадією судового провадження.

ОСОБА_2 звернулася із скаргою на рішення, бездіяльність державних виконавців по різних судових провадженнях, а саме - щодо виконання ухвали Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області по справі №1915/627/2012 від 13 грудня 2017 року (суддя Дзюбич В.Л.) та ухвали Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 01 серпня 2016 року у справі №607/12627/14-ц (суддя Стельмащук П.Я.), які виконувалися в різних виконавчих провадженнях, різними відділеннями ДВС, та вказані вимоги не можуть спільно розглядатися в одному судовому провадженні, тому ОСОБА_1 слід було уточнити зміст вимог поданої скарги.

З цих підстав ухвалою судді від 05 січня 2018 року скаргу ОСОБА_1 про оскарження дій Тернопільського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Тернопільській області залишено без руху і надано строк до десяти днів з дня вручення ухвали суду, для усунення недоліків.

Копію ухвали судді Тернопільського міськрайонного суду від 05 січня 2018року про залишення скарги без руху ОСОБА_1 отримала 12 січня 2018 року, що підтверджується розпискою, яка міститься в матеріалах справи.

23 січня 2018 року ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою про роз'яснення вищевказаної ухвали судді від 05 січня 2018 року, в якій, в тому числі просила продовжити строк для усунення недоліків.

Ухвалою судді Тернопільського міськрайонного суду від 25 січня 2018 року заяву ОСОБА_1 про роз'яснення ухвали суду задоволено. Роз'яснено ОСОБА_1, що на виконання ухвали судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 05 січня 2018 року для усунення недоліків їй слід: 1) вказати всіх учасників розгляду справи (боржник, стягувач, орган ДВС), ім'я (прізвище, ім'я та по батькові), місце проживання чи перебування боржника по кожному виконавчому провадженню та повне найменування, код ЄДРПОУ, місцезнаходження суб'єкта оскарження; 2) надати копії скарги із доданими матеріалами, відповідно до кількості учасників; 3) уточнити зміст вимог поданої скарги, а саме вказати конкретне виконавче провадження, в рамках якого оскаржуються рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби. Продовжено ОСОБА_1 строк для усунення недоліків до п'яти днів з дня вручення цієї ухвали суду.

Копію ухвали судді Тернопільського міськрайонного суду від 25 січня 2018року ОСОБА_1 отримала 26 січня 2018 року, що підтверджується розпискою, яка міститься в матеріалах справи.

Однак у зазначений в ухвалі строк недоліки усунені не були.

З цих підстав, беручи до уваги, що недоліки, про необхідність усунення яких зазначено в ухвалі від 05 січня 2018 року про залишення скарги ОСОБА_1 про оскарження дій Тернопільського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Тернопільській області,без руху, та яка була роз'яснена ухвалою судді від 25 січня 2018 року, ОСОБА_1 не виправлені, скарга відповідно до ч. 3 ст. 185 ЦПК України підлягає поверненню скаржнику з правом її повторного звернення до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Враховуючи наведене та керуючись ст. ст. 185, 260, 261, 353, 354, 447 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

ОСОБА_3 Іванівни про оскарження дій Тернопільського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Тернопільській областівважати неподаною, та повернути скаржнику.

Повернення скарги не перешкоджає повторному зверненню із скаргою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення скарги.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до апеляційного суду Тернопільської області або через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження- якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СуддяОСОБА_4

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення05.02.2018
Оприлюднено09.02.2018
Номер документу72059062
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —607/12627/14-ц

Постанова від 13.09.2018

Цивільне

Апеляційний суд Тернопільської області

Сташків Б. І.

Постанова від 13.09.2018

Цивільне

Апеляційний суд Тернопільської області

Сташків Б. І.

Ухвала від 27.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Тернопільської області

Сташків Б. І.

Ухвала від 15.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Тернопільської області

Сташків Б. І.

Ухвала від 02.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Тернопільської області

Сташків Б. І.

Ухвала від 01.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Тернопільської області

Сташків Б. І.

Ухвала від 02.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Тернопільської області

Сташків Б. І.

Ухвала від 11.06.2018

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Ромазан Л. С.

Ухвала від 04.04.2018

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Ромазан Л. С.

Ухвала від 05.02.2018

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Позняк В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні