Ухвала
від 12.02.2018 по справі 183/5703/17
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/5703/17

№ 2/183/880/18

У Х В А Л А

12 лютого 2018 року Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області, у складі:

головуючої судді Сороки О.В.,

секретаря Дем'яненко Р.К.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Попасненської сільської ради, треті особи - ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, управління Держгеокадастру у Новомосковському районі Дніпропетровської області, Новомосковська районна державна нотаріальна контора про визнання права власності у порядку спадкування за законом, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулася до Новомосковського міськрайонного суду з цивільним позовом до Попасненської сільської ради, треті особи - ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, управління Держгеокадастру у Новомосковському районі Дніпропетровської області, Новомосковська районна державна нотаріальна контора про визнання права власності у порядку спадкування за законом.

Ухвалою Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 23 червня 2017 року по справі було відкрито провадження.

09 листопада 2017 року від третьої особи за первісним позовом ОСОБА_2 надійшла зустрічна позовна заява до ОСОБА_1, Державного нотаріуса Новомосковської районної державної нотаріальної контори, третя особа - ОСОБА_3 про визнання відмови від прийняття спадщини за законом недійсною та визнання права власності в порядку спадкування за законом.

В судовому засіданні сторони не заперечували про об'єднання зустрічної позовної заяви з первісним позовом, в одне провадження.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов наступного.

У відповідності до ч.2 ст.193 ЦПК України, зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Відповідно до ч. 3 ст. 193 ЦПК України, вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об'єднується в одне провадження з первісним позовом.

Суд, вивчивши подану зустрічну позовну заяву, вважає, що у відповідності до ст.193 ЦПК України зазначений позов повинен бути об'єднаний в одне провадження з первісним позовом ОСОБА_1, оскільки його задоволення може повністю або частково виключити задоволення первісного позову, або можливе взаємне зарахування за позовними вимогами.

На підставі викладеного, керуючись ч.2 ст.193 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Об'єднати в одне провадження позовну заяву ОСОБА_1 до Попасненської сільської ради, треті особи - ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, Управління Держгеокадастру у Новомосковському районі Дніпропетровської області,Новомосковська районна державна нотаріальна контора про визнання права власності у порядку спадкування за законом та позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_1, Державного нотаріуса Новомосковської районної державної нотаріальної контори, третя особа - ОСОБА_3 про визнання відмови від прийняття спадщини за законом недійсною та визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Цивільній справі присвоїти єдиний номер 183/2885/17, номер провадження 2/183/336/18 .

Ухвала оскарженню не підлягає. Суддя О.В. Сорока

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення12.02.2018
Оприлюднено14.02.2018
Номер документу72154221
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —183/5703/17

Ухвала від 12.02.2018

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 28.11.2017

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 10.11.2017

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні