Ухвала
від 12.02.2018 по справі 914/171/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

13.02.2018 р. Справа №914/171/18

м. Львів

Господарський суд Львівської області у складі судді Матвіїва Р.І., розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом: Військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України, м. Львів,

до відповідача: Благодійної організації «Волонтерський рух України», м. Львів,

предмет позову: стягнення 3 678,69 грн.,

підстава позову: порушення умов договору складського зберігання №8 від 21.06.2016 року,

ВСТАНОВИВ:

29.01.2018 року до Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України б/н від 26.01.2018 року до Благодійної організації «Волонтерський рух України» про стягнення 3 678,69 грн. внаслідок порушення умов договору складського зберігання №8 від 21.06.2016 року.

Ухвалою суду від 31.01.2018 року позовну заяву залишено без руху, встановлено Військовій частині НОМЕР_1 Національної гвардії України строк 10 днів з дня вручення ухвали для усунення недоліків позовної заяви у спосіб надання суду доказів надіслання позовної заяви з додатками іншій стороні, надання обґрунтованого розрахунку сум, що стягуються, надання попереднього (орієнтовного) розрахунку суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи, надання підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Ухвалу про залишення позовної заяви без руху отримано позивачем 05.02.2018 року, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення.

08.02.2018 року Військовою частиною НОМЕР_1 Національної гвардії України надано заяву про усунення недоліків при поданні позовної заяви, до якої долучено докази надіслання позовної заяви іншій стороні у справі - Благодійній організації «Волонтерський рух України», розрахунок боргу, зокрема, пені згідно з договором №8 від 21.06.2016 року за період з 30.11.2016 року по 31.10.2017 року на суму 658,69 грн. Позивачем зазначено, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Згідно з ч.3 ст.174 Господарського процесуального кодексу України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Враховуючи своєчасне виконання позивачем вимог ухвали суду від 31.01.2018 року, суд визнає подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

Згідно з п.4 ч.2 ст.176 Господарського процесуального кодексу України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються, зокрема, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Відповідно до ч.1 ст.247 Господарського процесуального кодексу України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Для цілей цього Кодексу малозначними справами є:

1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (ч.5 ст.12 Господарського процесуального кодексу України).

Враховуючи ціну даного позову, суд зазначає, що спір є малозначним, відповідно, провадження у даній справі здійснюється у порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.2, ч.3 ст.252 Господарського процесуального кодексу України розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться. Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Звертаючись з позовною заявою, позивач не заявляв клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Із матеріалів позовної заяви суд не вбачає необхідності здійснювати розгляд справи в судовому засіданні з викликом сторін.

Керуючись ст.ст. 12, 20, 162, 164, 172, 176, 247, 250, 252 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд Львівської області

УХВАЛИВ:

1. Прийняти до розгляду позовну заяву Військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України б/н від 26.01.2018 року та відкрити провадження у справі №914/171/18 в порядку спрощеного провадження.

2. Розгляд даної справи в порядку спрощеного провадження здійснювати без судового засідання та без виклику сторін. Розгляд справи по суті починається через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі 15.03.2018 року.

3. Встановити відповідачу строк у 15 календарних днів з дня отримання цієї ухвали для подання відзиву на позов. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

4. Роз`яснити, що в разі ненадання відповідачем у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

5. Встановити позивачу строк у 5 календарних днів з дня отримання відзиву на позов для подання відповіді на відзив. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

6. Встановити відповідачу строк у 5 календарних днів з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення. Копія заперечення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) запереченням до суду.

7. Відзив на позовну заяву (відповідь на відзив, заперечення) із відповідними доказами про їх відправку іншій стороні мають бути в зазначений термін надіслані на адресу Господарського суду Львівської області або подані через канцелярію суду.

8. Процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до Господарського процесуального кодексу України обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися сторонами протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

9. Процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до Господарського процесуального кодексу України обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися сторонами протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

10. Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на сторінці Господарського суду Львівської області https://court.gov.ua/sud5015/ на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя Матвіїв Р.І.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення12.02.2018
Оприлюднено21.09.2022
Номер документу72158172
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/171/18

Рішення від 15.04.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Рішення від 16.04.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 12.02.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 13.02.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 30.01.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 31.01.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні