Ухвала
від 13.02.2018 по справі 440/472/16-ц
БУСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер №440/472/16-ц

Провадження № 2/440/46/2018

У Х В А Л А

про правила продовження розгляду

13 лютого 2018 року

Буський районний суд Львівської області

в складі : головуючого - судді Журибіда Б.М.

при секретарі Гута О.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Релігійної громади Української Автокефальної Православної церкви парафії Святого Рівноапостольного Князя Володимира Великого, третьої особи Красненської селищної ради Буського району Львівської області про погодження меж земельної ділянки без підпису сусіднього землекористувача,-

в с т а н о в и в:

Справа за означеним позовом перебувала в провадженні судді Буського районного суду Мельника С.Р..

Ухвалою судді від 22 вересня 2016 року відкрито провадження у даній справі.

Згідно ухвали Буського районного суду від 25.10.2016 року, задоволено заяву представника відповідача про відвід судді Мельника С.Р. від розгляду даної справи. Таку передано в канцелярію суду для повторного автоматизованого розподілу.

15.12.2017 року набув чинності Закон України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів №2147-VIII від 03.10.2017 року, котрим ЦПК України викладено в новій редакції.

Згідно пп.9 п.1 Розділу XIII Перехідних положень ЦПК України в новій редакції справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до ч.ч.3,4 ст.3 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи. Закон який встановлює нові обов'язки, скасовує чи звужує права, належні учасникам судового процесу, чи обмежує їх використання, не має зворотної дії в часі.

З огляду на вищевикладене, суд приходить до висновку, що подальший розгляд цієї справи належить проводити за правилами, що передбачені новою редакцією ЦПК України, в частині, у якій вони не встановлюють нових обов'язків, не скасовують чи не звужують прав, що належні учасникам судового процесу, чи не обмежують їх використання.

В свою чергу, відповідно до ч.2 ст.19 ЦПК України цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження (п.п.4 ч.2 ст.187 ЦПК України).

Суд вважає, що справу слід розглянути за правилами загального позовного провадження.

Згідно з положень ст. ст.19, 196, 189 ЦПК України проведення підготовчого судового засідання у справах, що розглядається за правилами загального позовного провадження є обов'язковим.

Щодо розгляду справи у спрощеному позовному провадженні, з урахуванням ч.3 ст.274 ЦПК України, клопотань не надійшло.

У зв язку з цим та на підставі викладеного, суд приходить до висновку про необхідність повернення до підготовчого судового засідання.

Керуючись ст. ст. 19, 189, 196, 260, п.9 ч.1 р. ХІІІ Перехідних Положень ЦПК України, суд -

у х в а л и в :

прийняти до свого провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Релігійної громади Української Автокефальної Православної церкви парафії Святого Рівноапостольного Князя Володимира Великого, третьої особи Красненської селищної ради Буського району Львівської області про погодження меж земельної ділянки без підпису сусіднього землекористувача.

Встановити загальний порядок розгляду справи.

Призначити підготовче судове засідання на 28 лютого 2018 року о 15.00 год..

Визначити відповідачу п ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Встановити позивачу п ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Відомості щодо розгляду справи сторони можуть отримати за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://bs.lv.court.gov.ua

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Б. М. Журибіда

СудБуський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення13.02.2018
Оприлюднено14.02.2018
Номер документу72159508
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —440/472/16-ц

Рішення від 05.06.2018

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Рішення від 05.06.2018

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Рішення від 14.06.2018

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Ухвала від 17.04.2018

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Ухвала від 13.02.2018

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Ухвала від 25.10.2016

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Мельник С. Р.

Ухвала від 22.09.2016

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Мельник С. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні