Ухвала
від 01.02.2018 по справі 909/565/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/565/16

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

01.02.2018 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Шкіндер П.А., секретар судового засідання Кучма І.І. розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за первісним позовом : Приватного підприємства "Аресконт", АДРЕСА_1

до Відділу освіти Галицької районної державної адміністрації в Івано-Франківської області, м.Галич, вул. Винниченка, 8

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача

Головне управління Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області, 76018, м.івано-Франківськ, вул.Дністровська,14

про стягнення 123200, 00 грн

за зустрічним позовом Відділу освіти Галицької районної державної адміністрації

до Приватного підприємства "Аресконт"

про визнання недійсними договорів та застосування наслідків недійсності правочинів

за участю

Від позивача за первісним позовом (відповідача за зустрічним позовом): ОСОБА_1 - представник, (довіреність б/н від 01.03.17). ОСОБА_2В(довіреність б/ від 01.09.17)-представник;

Від відповідача за первісним позовом (позивача за зустрічним позовом): ОСОБА_3 - керівник, виписка з ЄДРЮОФОП від 02.07.15, (паспорт серії № СС 211232).

Від відповідача за первісним позовом (позивача за зустрічним позовом): ОСОБА_4І, (довіреність №1 від 06.10.17)-представник.

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Головне управління Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області: не з"явилися

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Господарського суду Івано-Франківської області перебуває справа за первісним позовом Приватного підприємства "Аресконт" до Відділу освіти Галицької районної державної адміністрації в Івано-Франківської області про стягнення 123200,00грн. та за зустрічним позовом Відділу освіти Галицької районної державної адміністрації до Приватного підприємства "Аресконт" про визнання недійсними договорів та застосування наслідків недійсності правочинів.

Ухвалою Господарського суду Івано-Франківської області зазначено, що " 10.01.2017 року на електрону адресу суду представником за зустрічним позовом Відділом освіти Галицької районної державної адміністрації подано заяву (вх.№287/18) про долучення до матеріалів справи додаткових доказів та про виклик ОСОБА_5 для допиту як свідка."

Дане клопотання залишено без оцінки, так як помилково зазначено, що воно не підписано ціфровим підписом.

За таких обставин, слід розглянути заяву Відділу освіти Галицької районної державної адміністрації (вх.№287/18 від 10.01.2018) про долучення до матеріалів справи додаткових доказів та про виклик ОСОБА_5 для допиту як свідка.

Подані додаткові докази оглянуті та долучені до матеріалів справи.

Щодо вимоги відповідача за первісним позовом про виклик ОСОБА_5 для допиту як свідка, суд зазначає наступне.

В силу приписів ч.1 ст.87 Господарського процесуального кодексу України, показання свідка - це повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи.

Показання свідка викладаються ним письмово у заяві свідка. У заяві свідка зазначаються ім'я (прізвище, ім'я та по батькові), місце проживання (перебування) та місце роботи свідка, поштовий індекс, реєстраційний номер облікової картки платника податків свідка за його наявності або номер і серія паспорта, номери засобів зв'язку та адреси електронної пошти (за наявності), обставини, про які відомо свідку, джерела обізнаності свідка щодо цих обставин, а також підтвердження свідка про обізнаність із змістом закону щодо кримінальної відповідальності за надання неправдивих показань та про готовність з'явитися до суду за його викликом для підтвердження своїх свідчень. Підпис свідка на заяві посвідчується нотаріусом. Заява свідка має бути подана до суду у строк, встановлений для подання доказів (ст.88 Господарського процесуального кодексу України).

У відповідності до ч.1 ст.89 Господарського процесуального кодексу України, свідок викликається судом для допиту за ініціативою суду або за клопотанням учасника справи у разі, якщо обставини, викладені свідком у заяві, суперечать іншим доказам або викликають у суду сумнів щодо їх змісту, достовірності чи повноти.

Із аналізу вище викладених правових норм вбачається, що виклик судом свідка для допиту, можливий у разі суперечності чи наявності у суду сумніву щодо змісту, достовірності чи повноти обставинам, викладеним свідком у заяві.

Як зазначає у своїй заяві ОСОБА_5 як колишній директор ПП "Арисконт" , договори були підписані з опискою.

У сучасних умовах господарювання більшість договорів укладається за вільним волевиявленням сторін, тому вони є вільні у досягненні згоди щодо внесення змін до умов договору та його розірвання. Розірвання договору допускається лише за згодою сторін, якщо інше не встановлено договором або законом.

На підставі показань свідків не можуть встановлюватися обставини (факти), які відповідно до законодавства або звичаїв ділового обороту відображаються (обліковуються) у відповідних документах. Законом можуть бути визначені інші обставини, які не можуть встановлюватися на підставі показань свідків.

За таких обставин, у суду відсутні підстави для виклику свідка в судове засідання, а відтак, клопотання відповідача за первісним позовом в частині вимоги виклика свідка , не підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 80, 87-89, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

клопотання Відділу освіти Галицької районної державної адміністрації (вх.№287/18) про долучення до матеріалів справи додаткових доказів та про виклик ОСОБА_5 для допиту як свідка задовольнити частково, подані додаткові докази долучити до матеріалів справи; в частині вимоги про виклик ОСОБА_5 для допиту як свідка - відмовити.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі «Судова влада України» , за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі: http://court.gov.ua/fair/sud5010/

Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/

Веб-адреса Господарського суду Івано-Франківської області: http://if.arbitr.gov.ua/sud5010/

e-mail суду: inbox@if.arbitr.gov.ua . Інформація за тел.: (0342) 55-94-88

Суддя Шкіндер П.А.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення01.02.2018
Оприлюднено14.02.2018
Номер документу72176786
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/565/16

Постанова від 02.05.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Плотніцький Борис Дмитрович

Окрема ухвала від 02.05.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Плотніцький Борис Дмитрович

Ухвала від 18.04.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Плотніцький Борис Дмитрович

Ухвала від 18.04.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Плотніцький Борис Дмитрович

Ухвала від 02.04.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Плотніцький Борис Дмитрович

Ухвала від 02.04.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Плотніцький Борис Дмитрович

Ухвала від 19.03.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Плотніцький Борис Дмитрович

Рішення від 01.02.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П.А.

Ухвала від 01.02.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П.А.

Ухвала від 11.01.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні