Ухвала
від 16.02.2018 по справі 737/524/17
КУЛИКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Номер провадження 2/737/61/18

Справа № 737/524/17

Ухвала

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження у справі

16.02.18 смт. Куликівка

Суддя Куликівського районного суду Чернігівської області Усенко Л.М., розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом: ОСОБА_1 , 16300, Чернігівська область, смт. Куликівка, вул. Набережна, буд. 22;

до відповідача: ОСОБА_2 , 16311, Чернігівська область, Куликівський район, с. Горбове, вул. Миру, буд. 77;

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача: приватний нотаріус Куликівського районного нотаріального округу ОСОБА_3, 16300, Чернігівська область, смт. Куликівка, вул. Миру,114

про визнання недійсним свідоцтв про право на спадщину за законом та скасування державної реєстрації права власності на нерухоме майно, -

В С Т А Н О В И В :

14 червня 2017 року ОСОБА_4 через свого представника ОСОБА_5 звернувся до суду із позовом про визнання недійсними свідоцтв про право на спадщину та скасування державної реєстрації права власності на нерухоме майно.

18 січня 2018 року ухвалою Куликівського районного суду Чернігівської області позовну заяву залишено без руху для приведення її у відповідність до вимог ЦПК України.

06 лютого 2018 року, через канцелярію суду, ОСОБА_1 яка являється дочкою ОСОБА_4 направила заяву про залучення її до участі в справі в якості правонаступника померлого 14 червня 2017 року позивача ОСОБА_4 та усунула недоліки позовної заяви, визначені ухвалою суду від 18 січня 2018 року.

Відповідно до ч.1 ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до ч. 12 ст. 187 ЦПК України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, суд продовжує розгляд справи, про що постановляє ухвалу не пізніше наступного дня з дня отримання інформації про усунення недоліків.

Суд вважає за можливе задовольнити заяву ОСОБА_1 про залучення її до участі в справі в якості правонаступника померлого 14 червня 2017 року позивача ОСОБА_4

Дана справа підсудна Куликівському районному суду Чернігівської області, не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження в силу вимог п. 2 ч. 4 ст. 274 ЦПК України. Підстави для залишення позову без руху, відмови в його прийнятті відсутні.

При пред'явленні позову дотримано вимоги статей 175, 177 ЦПК України, а позовна заява підлягає розгляду в судах в порядку цивільного судочинства.

Керуючись ст.ст.55, 187, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В :

1.Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.Розгляд справи здійснювати одноособово за правилами загального позовного провадження.

3.Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Куликівського районного суду Чернігівської області 15 березня 2018 року о 12.30 год.

4.Залучити до участі в справі в якості правонаступника позивача ОСОБА_4 - ОСОБА_1.

5.Запропонувати відповідачу у п'ятнадцятиденний строк з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження подати відзив.

6.Роз'яснити відповідачу, що відзив повинен бути складений та поданий за правилами, встановленими статтею 178 Цивільного процесуального кодексу України.

7.Уточнити, що визначена позивачем третя особа приватний нотаріус Куликівського районного нотаріального округу Чернігівської області ОСОБА_3 є третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача.

8.Запропонувати третій особі у п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали та протягом п'яти календарних днів з дня отримання відзиву надати письмові пояснення на позов та відзив відповідно.

9.Роз'яснити третій особі, що письмові пояснення повинні бути складені та подані за правилами, встановленими статтею 181 Цивільного процесуального кодексу України.

10.Учасникам справи до початку підготовчого судового засідання подати всі наявні у них докази, не приховувати докази.

11.Звернути увагу учасників справи, що подання доказів здійснюється у відповідності до статті 81 Цивільного процесуального кодексу України. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

12.Учасникам справи письмові докази по справі подавати в оригіналі або в належним чином засвідчених копіях (для долучення до матеріалів справи) у порядку, визначеному ст. 95 ЦПК України. При цьому органам державної влади України, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям та їх об'єднанням усіх форм власності копії письмових доказів оформити відповідно до вимог п.5.27 Національного стандарту України ДСТУ 4163-2003 Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації затвердженого Наказом Держспоживстандарту України № 55 від 07.04.2003.

13.Звернути увагу учасників справи на те, що у випадку невиконання учасником справи його обов'язків суд відповідно до ч. 3 ст. 43 ЦПК України застосовує заходи процесуального примусу до такого учасника справи.

14.Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http:// kl.cn.court.gov.ua.

15.Копію ухвали та копії позовної заяви з додатками направити учасникам справи.

16.Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Апеляційна скарга на ухвалу в частині визначення підсудності може бути подана до Апеляційного суду Чернігівської області через Куликівський районний суд Чернігівської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Л.М. Усенко

СудКуликівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення16.02.2018
Оприлюднено20.02.2018
Номер документу72254816
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —737/524/17

Рішення від 13.04.2018

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Усенко Л. М.

Рішення від 13.04.2018

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Усенко Л. М.

Ухвала від 23.03.2018

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Усенко Л. М.

Ухвала від 16.02.2018

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Усенко Л. М.

Ухвала від 18.01.2018

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Усенко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні