Ухвала
від 23.03.2018 по справі 737/524/17
КУЛИКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 737/524/17

Провадження № 2/737/61/18

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

23.03.18 смт Куликівка

Куликівський районний суд Чернігівської області

суддя Усенко Л.М.

провівши в порядку загального позовного провадження підготовче судове засідання

позивач ОСОБА_1

до ОСОБА_2

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача приватний нотаріус Куликівського районного нотаріального округу Чернігівської області ОСОБА_3

про визнання недійсними свідоцтв про право на спадщину за законом та скасування державної реєстрації права власності на нерухоме майно,

за участі:

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_4

відповідач не з'явилась

від третьої особи не з'явився

В С Т А Н О В И В :

До Куликівського районного суду Чернігівської області надійшла позовна заява ОСОБА_5, а після його смерті уточнена позовна заява правонаступника ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача, приватний нотаріус Куликівського районного нотаріального округу Чернігівської області ОСОБА_3, про визнання недійсними свідоцтв про право на спадщину за законом та скасування державної реєстрації права власності на нерухоме майно.

Ухвалою судді від 16 лютого 2018 року за вказаною позовною заявою було відкрито провадження, вирішено здійснювати розгляд справи в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Позивач та його представник в судовому засіданні свої позовні вимоги підтримали. Представником позивача заявлене клопотання про витребування доказів, а саме: залучення до матеріалів цієї справи матеріалів цивільної справи № 737/67/17, розглянутої Куликівським районним судом 21 квітня 2017 року; витребування у третьої особи копій матеріалів спадкових прав за померлим 27 січня 2014 року ОСОБА_6, та за померлим 14 червня 2017 року ОСОБА_5.

Відповідач, повідомлена належним чином по день та час проведення підготовчого судового засідання, не з'явилась, про наявність поважаних причин, які перешкоджають явці до суду, не повідомила, відзиву на позовну заяву не надала.

Приватний нотаріус Куликівського районного нотаріального округу Чернігівської області ОСОБА_3 до початку підготовчого судового засідання через канцелярію суду подав клопотання по розгляд справи без його участі, заперечень проти позову не має.

Таким чином, в підготовчому судовому засіданні учасники справи не виявили бажання укласти мирову угоду, звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді, з уточненням позовних вимог не звернулись. Клопотань про забезпечення позовуне надійшло.

Необхідності залучення до участі у справі інших осіб, об'єднання чи роз'єднання позовних вимог, призначення експертиз, виклику свідків та надання судових доручень не вбачається.

Клопотання представника позивача підлягає задоволенню, оскільки зазначені у клопотанні документи мають значення для встановлення наявності або відсутності обставин (фактів), на які позивач посилається як на підставу своїх вимог. Окрім того, ці документи перебувають у розпорядженні суду та приватного нотаріуса, тому не можуть бути надані стороною самостійно. Однак, архівна цивільна справа не може бути в повному обсязі долучена до іншої цивільної справи, може бути досліджена в судовому засіданні з дорученням до нової справи копій окремих документів.

Окрім заявленого клопотання, учасники судового засідання вказали, що повідомили про всі обставини справи, які їм відомі, надали всі наявні у них докази.

Враховуючи подані позивачем докази вбачається необхідність встановити під час судового розгляду справи по суті наступний порядок з'ясування обставин справи та дослідження доказів: після заслуховування вступного слова (пояснень) учасників справи (у разі їх з'явлення до суду), дослідити письмові докази (документи), цивільну справу № 737/67/17.

З'ясувавши коло питань, визначених приписами статті 197 ЦПК України, суд дійшов висновку про можливість закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись статтями 3, 19, 189-200 Цивільного процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

Підготовче провадження закрити.

Справу призначити до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в приміщенні Куликівського районного суду Чернігівської області (Чернігівська область, смт Куликівка, вул. Шевченка, 3) 13 квітня 2018 року о 14-00 год.

В судове засідання викликати учасників справи.

Витребувати у приватного нотаріуса Куликівського районного нотаріального округу ОСОБА_3 копії спадкових справ за померлим 27 січня 2014 року ОСОБА_6, та за померлим 14 червня 2017 року ОСОБА_5, а також інформаційні довідки зі спадкових реєстрів (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину, заповіти/спадкові договори) відносно ОСОБА_6 та ОСОБА_5 станом на день надання їх суду, інформацію щодо інших осіб, які звертались із будь - якими заявами з приводу спадщини за вищевказаним померлим громадянином.

Встановити позивачу десятиденний строк для подання відповіді на відзив, який рахувати з дня отримання ними відзиву.

Встановити відповідачу п'ятиденний строк для подання заперечень, який рахувати з дня отримання ним відповіді на відзив.

Встановити третій особі у п'ятиденний строк з дня отримання відповідної заяви по суті справи надати письмові пояснення.

Встановити позивачу та відповідачу строк для надання відповіді на письмові пояснення третьої особи - до початку судового засідання.

Встановити під час судового розгляду справи по суті наступний порядок з'ясування обставин справи та дослідження доказів: після заслуховування вступного слова (пояснень) учасників справи (у разі їх з'явлення до суду) дослідити письмові докази (документи), додані до заяв по суті справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud2513/.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М. Усенко

СудКуликівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення23.03.2018
Оприлюднено25.03.2018
Номер документу72932779
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —737/524/17

Рішення від 13.04.2018

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Усенко Л. М.

Рішення від 13.04.2018

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Усенко Л. М.

Ухвала від 23.03.2018

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Усенко Л. М.

Ухвала від 16.02.2018

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Усенко Л. М.

Ухвала від 18.01.2018

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Усенко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні