Ухвала
від 19.02.2018 по справі 805/605/18-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

19 лютого 2018 р. Справа №805/605/18-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Кочанова П.В., перевіривши матеріали адміністративного позову Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта» до Управління реєстраційних повноважень та ведення реєстру територіальної громади Краматорської міської ради, Головного територіального управління юстиції у Донецькій області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

25 січня 2018 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Дельта» звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Управління реєстраційних повноважень та ведення реєстру територіальної громади Краматорської міської ради, Головного територіального управління юстиції у Донецькій області, в якому просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення державного реєстратора Краматорського міського управління юстиції Донецької області ОСОБА_1 від 16.11.2015 індексний номер 26155209 про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки кадастровий номер 1412900000:04:000:0536 на підставі договору оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення № б/н від 01.01.2015р., укладеного між ТОВ «Краматорський урожай» та ОСОБА_2М;

-зобов'язати Управління реєстраційних повноважень та ведення реєстру територіальної громади Краматорської міської ради внести до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно запис про скасування державної реєстрації права оренди ТОВ «Краматорський урожай» (код ЄДРПОУ 33199860) земельної ділянки кадастровий номер 1412900000:04:000:0536.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 29 січня 2018 року адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта» залишено без руху та надано позивачу 10-денний термін з дня вручення копії ухвали для усунення визначених у ній недоліків шляхом подання до суду оригіналу квитанції на підтвердження сплати судового збору у розмірі 3 200,00 грн. та письмових обгрунтувань позовних вимог щодо другого відповідача, подавши письмову заяву з уточненим змістом позовних вимог до суду та письмових обгрунтувань (заяв, клопотань) підстав залучення третьої особи Міжміського управління у містах Краматорську та Дружківці ГУ Держгеокадастру у Донецькій області до участі у справі.

Відповідно до пункту 1 частини 4 статті 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Як вбачається з відмітки Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта" на рекомендованому повідомленні про вручення поштового відправлення, ухвала про залишення позовної заяви без руху булла отримана уповноваженим представником Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта» 03 лютого 2018 року.

Станом на 19 лютого 2018 року, тобто з урахуванням строку поштового обігу, витребуваних судом документів на усунення недоліків позовної заяви, у тому числі клопотань про продовження строку для усунення недоліків адміністративного позову від позивача на адресу суду не надходило.

В контексті викладеного, враховуючи те, що позивачем не виконані вимоги ухвали Донецького окружного адміністративного суду від 29 січня 2018 року про залишення позовної заяви без руху, шляхом подання до суду оригіналу квитанції на підтвердження сплати судового збору у розмірі 3 200,00 грн. та письмових обґрунтувань позовних вимог щодо другого відповідача, подавши письмову заяву з уточненим змістом позовних вимог до суду та письмових обґрунтувань (заяв, клопотань) підстав залучення третьої особи Міжміського управління у містах Краматорську та Дружківці ГУ Держгеокадастру у Донецькій області до участі у справі, суд дійшов висновку про необхідність повернення позовної заяви позивачу разом з усіма доданими до неї матеріалами.

Відповідно до частини 1 статті 7 Закону України Про судовий збір , сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі повернення заяви або скарги, тому судовий збір в сумі 324,00 грн., сплачений згідно платіжного доручення № 1 від 24.01.2018 року підлягає поверненню позивачу.

Суд зазначає, що відповідно до ч. 8 ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України, повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 169, 241-243, 248, 256, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта» до Управління реєстраційних повноважень та ведення реєстру територіальної громади Краматорської міської ради, Головного територіального управління юстиції у Донецькій області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії - повернути позивачу.

Повернути судовий збір Товариству з обмеженою відповідальністю «Дельта» у розмірі 324,00 грн., сплаченого платіжним доручення № 1 від 24.01.2018 року за подання до суду адміністративного позову до Управління реєстраційних повноважень та ведення реєстру територіальної громади Краматорської міської ради, Головного територіального управління юстиції у Донецькій області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії.

Роз'яснити позивачу, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Кочанова П.В.

Дата ухвалення рішення19.02.2018
Оприлюднено20.02.2018
Номер документу72271991
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/605/18-а

Ухвала від 19.02.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кочанова П.В.

Ухвала від 29.01.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кочанова П.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні