Ухвала
від 22.01.2018 по справі 804/5784/17
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

22 січня 2018 рокусправа № 804/5784/17

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого судді: Прокопчук Т.С.

суддів: Кругового О.О. Шлай А.В.

перевіривши на відповідність нормам Кодексу адміністративного судочинства України матеріали апеляційної скарги Державної фіскальної служби України

на постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 16 листопада 2017 року

по адміністративній справі за адміністративним позовом Приватного підприємства Дюна-С до Державної фіскальної служби України

про визнання протиправними та скасування рішень, зобов'язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

11 вересня 2017 року позивач ОСОБА_1 підприємство Дюна-С (далі по тексту - ПП Дюна-С ) звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до відповідача Державної фіскальної служби України (далі по тексту - ДФС України) про визнання протиправними та скасування рішень, зобов'язання вчинити певні дії.

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 16 листопада 2017 року адміністративний позов ПП Дюна-С до ДФС України про визнання протиправними та скасування рішень, зобов'язання вчинити певні дії задоволений.

Не погодившись з постановою першої інстанції, відповідач ДФС України через невстановлену особу подав до суду першої інстанції апеляційну скаргу.

Відповідно до частини 3 статті 3 Кодексу адміністративного судочинства України, провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Відповідно до частини 3 статті 43 Кодексу адміністративного судочинства України, здатність особисто здійснювати свої адміністративні процесуальні права та обов'язки, у тому числі доручати ведення справи представникові (адміністративна процесуальна дієздатність), належить органам державної влади, іншим державним органам, органам влади Автономної Республіки Крим, органам місцевого самоврядування, їх посадовим і службовим особам, підприємствам, установам, організаціям (юридичним особам).

Із матеріалів адміністративної справи вбачається, що апеляційна скарга ДФС України підписана ОСОБА_2, однак належного документа на підтвердження повноважень такого представника до апеляційної скарги не додано, такі документи відсутні в матеріалах справи.

Разом з тим, до апеляційної скарги долучено копію довіреності від 01.11.2017 року № 99-99-11-17/14/35 виписаної ДФС України на ім'я ОСОБА_3

Приписами частини 4 статті 55 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що держава, територіальна громада бере участь у справі через відповідний орган державної влади, орган місцевого самоврядування відповідно до його компетенції, від імені якого діє його керівник або представник.

Відповідно до пункту 1 частини 1, частини 8 статті 59 Кодексу адміністративного судочинства України, повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені такими документами: довіреністю фізичної або юридичної особи. У разі подання представником до суду заяви, скарги, клопотання він додає довіреність або інший документ, що посвідчує його повноваження, якщо в справі немає підтвердження такого повноваження на момент подання відповідної заяви, скарги, клопотання.

Згідно пункту 1 частини 4 статті 298 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції також, якщо, зокрема, апеляційна скарга подана особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписана, або підписана особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не зазначено.

Адміністративну процесуальну дієздатність представника ДФС України, яким підписано апеляційну скаргу не підтверджено. Апеляційна скарга підписана особою, якій ДФС України не делегувало повноваження щодо підписання такої апеляційної скарги, отже апеляційна скарга підписана особою, яка не має повноваження її підписувати.

Отже, апеляційну скаргу подано з порушенням частини 4 статті 298 Кодексу адміністративного судочинства України.

Враховуючи порушення скаржником ДФС України порядку подання апеляційної скарги, скарга підлягає поверненню.

За таких обставин, суд вважає за можливим застосувати положення пункту 1 частини 4 статті 298 Кодексу адміністративного судочинства України та повернути апеляційну скаргу ДФС України на постанови Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 16 листопада 2017 року у даній адміністративній справі.

Керуючись статтями 298, 321 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Державної фіскальної служби України на постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 16 листопада 2017 року по адміністративній справі за адміністративним позовом Приватного підприємства Дюна-С до Державної фіскальної служби України про визнання протиправними та скасування рішень, зобов'язання вчинити певні дії - повернути.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена у касаційному порядку протягом тридцяти днів шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду.

Головуючий суддя: Т.С. Прокопчук

Суддя: О.О. Круговий

Суддя: А.В. Шлай

СудДніпропетровський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.01.2018
Оприлюднено20.02.2018
Номер документу72282313
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/5784/17

Ухвала від 22.01.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Прокопчук Т.С.

Ухвала від 16.11.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Прудник Сергій Володимирович

Постанова від 16.11.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Прудник Сергій Володимирович

Ухвала від 18.10.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Прудник Сергій Володимирович

Ухвала від 21.09.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Прудник Сергій Володимирович

Ухвала від 14.09.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Прудник Сергій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні