Ухвала
від 19.02.2018 по справі 826/1256/17
КАСАЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

19 лютого 2018 року

Київ

справа №826/1256/17

адміністративне провадження №К/9901/18236/18

Верховний Суд у складі судді-доповідача Касаційного адміністративного суду Гімона М.М., перевіривши касаційну скаргу ОСОБА_2 яка подана його представником ОСОБА_3 на постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 07 листопада 2017 року у справі № 826/1256/17 за позовом ОСОБА_2 до Міністерства юстиції України в особі Департаменту Державної реєстрації Міністерства юстиції, Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю Львів Стандартбуд про визнання протиправними дій, визнання протиправними та скасування наказу і висновку, зобов'язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

07 лютого 2018 року до канцелярії Верховного Суду надійшла касаційна скарга ОСОБА_2 яка подана його представником ОСОБА_3.

Перевіривши відповідність вказаної касаційної скарги та доданих до неї документів вимогам статті 330 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суддя-доповідач приходить до висновку, що вказана скарга підлягає залишенню без руху, виходячи з наступного.

Частиною четвертою статті 330 КАС України встановлено, що до касаційної скарги додаються документ про сплату судового збору, а також копії касаційної скарги відповідно до кількості учасників справи.

Втім, до касаційної скарги не додано документу про сплату судового збору.

Скаржником заявлено клопотання про відстрочення сплати судового збору. Дане клопотання обґрунтоване відсутністю коштів на сплату судового збору у зв'язку з його значним розміром.

Частиною першою статті 133 КАС України зазначено, що суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

Відповідно до частини другої статті 132 КАС України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюється законом.

Враховуючи, що умов, визначених статтею 8 Закону України Про судовий збір , за яких суд може відстрочити сплату судового збору, скаржником не вказано та їх існування не підтверджено, суд приходить до висновку, що у задоволенні заявленого клопотання слід відмовити.

Відповідно до підпункту 1 пункту 3 частини другої статті 4 Закону України Про судовий збір (в редакції чинній на час звернення позивача до суду), за подання до адміністративного суду позову розмір судового збору складав 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб за вимоги немайнового характеру, а майнового - 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Розмір прожиткового мінімуму на працездатну особу станом на 01 січня 2017 року становив 1600,00 гривень.

Згідно з підпунктом 3 пункту 3 частини другої статті 4 Закону України Про судовий збір за подання до адміністративного суду касаційної скарги на рішення суду розмір судового збору складає 200 % ставки, що підлягає сплаті при поданні позовної заяви.

Як вбачається з матеріалів касаційної скарги, в даній справі заявлена одночасно три вимоги немайнового характеру.

Таким чином, за звернення до суду з касаційною скаргою скаржнику необхідно сплатити судовий збір у розмірі 3 840,00 гривень (640 грн. х 200%) х 3.

Судовий збір за подання касаційної скарги до Верховного Суду повинно бути внесено або перераховано на розрахунковий рахунок 31213207700007, отримувач коштів: УДКСУ у Печерському районі, код отримувача (код за ЄДРПОУ): 38004897, код банку отримувача: 820019, банк отримувача: ГУ ДКСУ у місті Києві, код класифікації доходу бюджету: 22030102. " 101; судовий збір за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), номер справи (чи номер касаційного провадження), Касаційний адміністративний суд".

Документи про сплату судового збору подаються до суду в оригіналі.

Також, в порушення пунктів 1, 2 частини другої статті 330 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) скаржником не зазначено найменування визначеного законодавством суду касаційної інстанції, а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв'язку та адреса електронної пошти .

Крім того, згідно з пунктом 7 частини другої статті 330 КАС України у касаційній скарзі зазначається дата отримання копії судового рішення суду апеляційної інстанції, що оскаржується.

Проте, у касаційній скарзі скаржником не вказано дату отримання копії оскаржуваної постанови Київського апеляційного адміністративного суду від 07 листопада 2017 року. Якщо строк для звернення із касаційною скаргою пропущено, скаржнику слід подати до суду клопотання про його поновлення та навести поважні причини.

Згідно з частиною другою статті 332 КАС України до касаційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 330 цього Кодексу застосовуються положення статті 169 цього Кодексу.

Таким чином, касаційна скарга підлягає залишенню без руху з наданням скаржнику терміну для усунення недоліків, шляхом надання документу про сплату судового збору та уточненої касаційної скарги із зазначенням найменування визначеного законодавством суду касаційної інстанції, а також реєстраційного номера облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України та дати отримання копії рішення суду апеляційної інстанції. У випадку пропущення строку касаційного оскарження, скаржнику необхідно надати клопотання про поновлення цього строку та навести поважні причини.

При цьому слід врахувати, що згідно з частиною дев'ятою статті 120 КАС України строк не вважається пропущеним, якщо до його закінчення позовна заява, скарга, інші документи чи матеріали або грошові кошти здано на пошту чи передані іншими відповідними засобами зв'язку.

Дана касаційна скарга надійшла у конверті, до якого прикріплено копію накладної кур'єрської експрес - доставки, на якій зазначена дата 24 листопада 2017 року, проте відсутній підпис відправника.

Втім, вищезазначена копія накладної не є належним документом, що підтверджує дату подання касаційної скарги на пошту, оскільки не містить належних атрибутів офіційного документа.

У випадку не виправлення недоліків касаційна скарга буде повернута.

Керуючись статтями 330, 332 КАС України,

УХВАЛИВ:

Відмовити у задоволенні клопотання ОСОБА_2 яке подане його представником ОСОБА_3 про відстрочення сплати судового збору.

Залишити касаційну скаргу ОСОБА_2 яка подана його представником ОСОБА_3 на постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 07 листопада 2017 року у справі № 826/1256/17 без руху та надати строк для усунення недоліків 10 днів з дня вручення даної ухвали.

У разі не усунення недоліків касаційна скарга вважається неподаною та повертається скаржнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя М.М. Гімон

СудКасаційний адміністративний суд Верховного Суду
Дата ухвалення рішення19.02.2018
Оприлюднено21.02.2018
Номер документу72320494
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/1256/17

Постанова від 13.02.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шарапа В.М.

Ухвала від 12.02.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шарапа В.М.

Ухвала від 14.03.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Ухвала від 19.02.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Постанова від 12.12.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Швед Е.Ю.

Постанова від 12.12.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Швед Е.Ю.

Ухвала від 11.12.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Швед Е.Ю.

Ухвала від 11.12.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Швед Е.Ю.

Ухвала від 11.12.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Швед Е.Ю.

Ухвала від 11.12.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Швед Е.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні