Ухвала
від 20.02.2018 по справі 2-н-127/09
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №6/748/10/18

Єдиний унікальний № 2-н-127/09

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 лютого 2018 рокум. Чернігів

Чернігівський районний суд Чернігівської області у складі :

головуючого судді Майбороди С.М.,

при секретарі Оніщенко Ю.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду у м. Чернігові справу за заявою Публічного акціонерного товариства Акціонерний комерційний банк Індустріалбанк про заміну сторони виконавчого провадження, -

В С Т А Н О В И В:

31 січня 2018 року ПАТ АКБ Індустріалбанк звернулося до суду з заявою про заміну сторони стягувача у виконавчому провадженні в справі № 2-н-127 за заявою Акціонерного банку Експрес-Банк про видачу судового наказу щодо стягнення з ОСОБА_1 заборгованості, яка виникла внаслідок несвоєчасного повернення кредитних коштів.

В заяві зазначено, що Чернігівським районним судом Чернігівської області 29 вересня 2009 року видано судовий наказ про стягнення з ОСОБА_1 на користь акціонерного банка Експрес-Банк в особі Конотопської філії АБ Експрес-Банк заборгованість в сумі 5521,60 грн, 27,61 грн судових витрат та 30 грн витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи.

В зв язку з реорганізацією Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк Експрес-Банк шляхом приєднання до Публічного акціонерного товариства Акціонерного комерційного банку Індустріалбанк правонаступником всіх прав та обов язків Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк Експрес-Банк згідно з нормами ст. ст. 104-107 Цивільного кодексу України та нормами ст. ст. 1, 3 ЗУ Про спрощену процедуру реорганізації та капіталізації банків є ПАТ АКБ Індустріалбанк . Тому просить замінити сторону виконавчого провадження з Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк Експрес-Банк на його правонаступника Публічне акціонерне товариство Акціонерний комерційний банк Індустріалбанк

Сторони на розгляд справи не з явились, про час та місце розгляду повідомлялись належним чином. У відповідності до положення ч. 3 ст. 442 ЦПК України неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, що Чернігівським районним судом Чернігівської області 29 вересня 2009 року видано судовий наказ про стягнення з ОСОБА_1 на користь акціонерного банка Експрес-Банк в особі Конотопської філії АБ Експрес-Банк заборгованість в сумі 5521,60 грн, 27,61 грн судових витрат та 30 грн витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи (а.с.16).

Відповідно до передавального акту на 01 грудня 2017 р., засвідченого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу ОСОБА_2, внаслідок реорганізації шляхом приєднання Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк Експрес-Банк правонаступником його майна, майнових прав та обов язків за цим актом є Публічне акціонерне товариство Акціонерний комерційний банк Індустріалбанк (а.с. 21-23).

Відповідно до ч. 1ст. 442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Відповідно до ч. 5ст. 442 ЦПК України, положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження , у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Таким чином, для заміни сторони необхідні такі умови як вибуття однієї із сторін виконавчого провадження та наявність правонаступника цієї сторони.

Як вбачається з передавального акту відбулася заміна кредитора з ПАТ Акціонерний банк Експрес-Банк на ПАТ АКБ Індустріалбанк .

Таким чином, суд приходить до висновку, що ПАТ АКБ Індустріалбанк має бути правонаступником і по виконавчому провадженню належить провести заміну сторони.

На підставі викладеного, керуючись ч. 5ст. 15 Закону України Про виконавче провадження ,ст. 442 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Задовольнити заяву Публічного акціонерного товариства Акціонерний комерційний банк Індустріалбанк про заміну сторони виконавчого провадження.

Замінити стягувача у справі № 2-н-127/2009 за заявою Акціонерного банку Експрес-Банк про видачу судового наказу щодо стягнення з ОСОБА_1 заборгованості, яка виникла внаслідок несвоєчасного повернення кредитних коштів, судового збору в сумі 27 грн 61 коп та витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи в сумі 30 грн з Публічного акціонерного товариства Акціонерний комерційний банк Експрес-Банк на його правонаступника Публічне акціонерне товариство Акціонерний комерційний банк Індустріалбанк .

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Чернігівської області в 15-денний строк з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя С.М. Майборода

СудЧернігівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення20.02.2018
Оприлюднено22.02.2018
Номер документу72340471
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-н-127/09

Ухвала від 20.02.2018

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Майборода С. М.

Ухвала від 02.02.2018

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Майборода С. М.

Судовий наказ від 14.05.2009

Цивільне

Амвросіївський районний суд Донецької області

Радченко Е. А.

Судовий наказ від 02.06.2009

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Якутюк B.C.

Судовий наказ від 30.03.2009

Цивільне

Червоногвардійський районний суд м.Макіївки

Кулик Т. Г.

Судовий наказ від 10.09.2009

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Калібова М.М.

Ухвала від 29.10.2010

Цивільне

Генічеський районний суд Херсонської області

Постол Віктор Степанович

Судовий наказ від 19.03.2009

Цивільне

Кіровський районний суд м.Макіївки

Ситенко А.І.

Ухвала від 12.04.2010

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Глушко Ігор Володимирович

Судовий наказ від 20.02.2009

Цивільне

Микитівський районний суд м.Горлівки

Полтавець Н.З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні