Ухвала
від 21.02.2018 по справі 607/16519/17
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

21.02.2018 Справа №607/16519/17

21 лютого 2018 року м.Тернопіль

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі: - головуючої Черніцької І.М.

- секретаря судового засідання Бойко І.І.

за участю представника позивача -ОСОБА_1,

представника Тернопільської міської ради -

ОСОБА_2

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до Тернопільської міської ради, ОСОБА_4 про відшкодування матеріальної шкоди,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_3 звернувся до суду із позовом до Тернопільської міської ради про відшкодування матеріальної шкоди, завданої падіння дерева на припаркований автомобіль по вул. Крушельницької, 18 в м.Тернополі.

В подальшому до справи у справі в якості співвідповідача за клопотанням позивача було залучено ОСОБА_4, як співвласника нежитлового приміщення та орендаря земельної ділянки по вул.Крушельницької, 18 в м.Тернополі.

В судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 заявив клопотання про залучення в якості співвідповідачів ОСОБА_5, Тернопільську обласну асоціацію по будівництву ОБЛАГРОБУД , ТОВ АГРОБУД-ІНВЕСТ , ТОВ АГРОБУД-Є . Вказує, що дані особи є співвласниками нежитлового приміщення по вул.Крушельницької, 18 в м.Тернополі, відтак є відповідальними за утримання прибудинкової території.

Представник відповідача ОСОБА_2 в судовому засіданні теж заявив клопотання щодо залучення до справи співвідповідачів ОСОБА_5, Тернопільську обласну асоціацію по будівництву ОБЛАГРОБУД , ТОВ АГРОБУД-ІНВЕСТ , ТОВ АГРОБУД-Є , оскільки вони є співвласниками нежитлового приміщення по вул.Крушельницької, 18 на підтвердження чого надав підтверджуючі документию.

При цьому, вказав, що згідно наданих документів ОСОБА_5 є співвласником нежитлових приміщень по вул.Крушельницької, 18 в м.Тернополі та останньому передано в оренду земельну ділянку для обслуговування викуплених приміщень по вул.Крушельницької, 18 в м.Тернополі.

Згідно Інформації з державного реєстру речових прав на нерухоме мацнув від 16 січня 2018 року та свідоцтва про право власності від 15 березня 2001 року вбачається , що ОСОБА_5, Тернопільська обласна асоціацію по будівництву ОБЛАГРОБУД , ТОВ АГРОБУД-ІНВЕСТ , ТОВ АГРОБУД-Є є співвласниками нежитлового приміщення по вул.Крушельницької, 18

Згідно з вимогами ч.1 ст.51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Враховуючи вищенаведене, з метою повного та всебічного розгляду справи, суд вважає, що слід залучити до участі в якості співвідповідачів ОСОБА_5 (вул.Л.Конякіна, 9А/10 м.Луцьк,), Тернопільську обласну асоціацію по будівництву ОБЛАГРОБУД (вул.С.Крушельницької, 18 м.Тернопіль), ТОВ АГРОБУД-ІНВЕСТ (вул.С.Крушельницької, 18 м.Тернопіль, код ЄДРПОУ 36362235), ТОВ АГРОБУД-Є ( ЄДРПОУ 36362266, вул.Тролейбусна, 5 м.Тернопіль, вул.С.Крушельницької, 18 м.Тернопіль).

В силу вимог ч . 3 ст. 189 ЦПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Враховуючи те, що судом за клопотанням позивача до участі у справі було залучено співвідповідачів, з метою забезпечення їх права на ознайомлення із позовом, надання відзиву на позов та подання доказів на спростування тверджень позивача, приймаючи до увагу думку учасників судового розгляду, суд вважає, що підготовче провадження слід продовжити на тридцять днів.

Керуючись ст.ст.51, 197, 198 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 та представника відповідача ОСОБА_2 про залучення до справи співвідповідачів ОСОБА_5, Тернопільську обласну асоціацію по будівництву ОБЛАГРОБУД , ТОВ АГРОБУД-ІНВЕСТ , ТОВ АГРОБУД-Є задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_3 до Тернопільської міської ради, ОСОБА_4 про відшкодування матеріальної шкоди, в якості співвідповідачів ОСОБА_5 (вул.Л.Конякіна, 9А/10 м.Луцьк), Тернопільську обласну асоціацію по будівництву ОБЛАГРОБУД (вул.С.Крушельницької, 18 м.Тернопіль), ТОВ АГРОБУД-ІНВЕСТ (вул.С.Крушельницької, 18 м.Тернопіль, код ЄДРПОУ 36362235), ТОВ АГРОБУД-Є ( ЄДРПОУ 36362266, вул.Тролейбусна, 5 м.Тернопіль, вул.С.Крушельницької, 18 м.Тернопіль).

Продовжити строк підготовчого провадження на 30 днів.

Відкласти підготовче судове засідання на 15 березня 2018 року на 15 год. 00 хв.

Про час та місце судового засідання повідомити сторони спору.

Копію ухвали надіслати учасникам судового розгляду.

Повідомити відповідачів, що вони вправі подати відзив на позовну заяву до наступного судового засідання. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідачі зобов'язані надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачу п'ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п'ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачам п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п'ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Головуюча

Дата ухвалення рішення21.02.2018
Оприлюднено23.02.2018
Номер документу72370620
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної шкоди

Судовий реєстр по справі —607/16519/17

Ухвала від 12.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд Тернопільської області

Бершадська Г. В.

Ухвала від 22.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Тернопільської області

Бершадська Г. В.

Рішення від 16.04.2018

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Рішення від 16.04.2018

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Ухвала від 21.02.2018

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Ухвала від 21.12.2017

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні