Ухвала
від 27.02.2018 по справі 812/1333/16
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.2.2

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

27 лютого 2018 року СєвєродонецькСправа № 812/1333/16

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Ірметова О.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 812/1333/16 за адміністративним позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області до Рубіжанського професійного ліцею, Ліквідаційної комісії Рубіжанського професійного ліцею про стягнення заборгованості у сумі 7027,29 грн,-

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 812/1333/16 за адміністративним позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області до Рубіжанського професійного ліцею, Ліквідаційної комісії Рубіжанського професійного ліцею про стягнення заборгованості у сумі 7027,29 грн.

В обґрунтування заяви зазначено, що 11.01.2018 заявником направлено до Управління Державної казначейської служби України у м. Рубіжному Луганської області для здійснення безспірного списання грошових коштів з рахунків боржника. Управління Державної казначейської служби України у м. Рубіжному Луганської області повідомило, що станом на 01.01.2018 боржника - Рубіжанський професійний ліцей не внесено до мережі розпорядників коштів державного та місцевого бюджетів, на яких обліковуються кошти, у зв'язку з чим неможливо виконати судове рішення шляхом безспірного списання коштів з рахунків боржника.

Згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Рубіжанський професійний ліцей з 27.06.2017 перебуває в стані припинення. Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 21.06.2017 № 886 Про реорганізацію професійно-технічних навчальних закладів міста Рубіжного Луганської області Рубіжанський професійний ліцей припиняється шляхом приєднання до Рубіжанського професійного хіміко-технологічного ліцею.

На підставі вищевикладеного заявник просив замінити сторону виконавчого провадження по справі № 812/1333/16 Рубіжанського професійний ліцей на правонаступника на Рубіжанський професійний хіміко-технологічний ліцей.

Представник заявника в судове засідання не прибув, про дату час та місце судового засідання повідомлявся належним чином, розгляд заяви просив проводити без його участі.

Представник відповідача у судове засідання не прибув, про дату час та місце судового засідання повідомлявся належним чином, причини неявки суду невідомі.

Відповідно до частини дев'ятої статті 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи положення статті 205 КАС України, суд вважає за можливе розглянути дану заяву в порядку письмового провадження за наявними матеріалами у справі.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, дослідивши матеріали справи, судом встановлено наступне.

Постановою Луганського окружного адміністративного суду від 06.11.2017 адміністративний позов адміністративний позов Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області до Рубіжанського професійного ліцею, Ліквідаційної комісії Рубіжанського професійного ліцею про стягнення заборгованості у сумі 7027,29 грн - задоволено. Стягнуто з Рубіжанського професійного ліцею (код ЄДРПОУ 02549374) на користь Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області (код ЄДРПОУ 41313100) заборгованість у сумі 7027,29 грн (сім тисяч двадцять сім гривень 29 коп) (а.с. 228-232).

18.12.2017 Луганським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист у справі № 812/1333/16 про стягнення з Рубіжанського професійного ліцею (код ЄДРПОУ 02549374) на користь Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області (код ЄДРПОУ 41313100) заборгованість у сумі 7027,29 грн (а.с. 246).

Листом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області від 11.01.2018 № 122/06-3 зазначений виконавчий лист було направлено на виконання до Управління державної казначейської служби України у м. Рубіжному Луганської області (а.с. 247).

Листом Управління державної казначейської служби України у м. Рубіжному Луганської області повідомлено, що неможливо виконати судове рішення шляхом безспірного списання коштів з рахунків боржника, оскільки не внесено до мережі розпорядників коштів державного та місцевих бюджетів (а.с. 248).

Згідно з частиною першою статті 104 Цивільного кодексу України, юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Відповідно до частини другої статті 104 Цивільного кодексу України, юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Посилання заявника на те, що наказом Міністерства освіти і науки України від 21.06.2017 № 886 Про реорганізацію професійно-технічних навчальних закладів міста Рубіжного , яким визначено, що Рубіжанський професійний хіміко-технологічний ліцей є правонаступником всього майна, прав і обов'язків Рубіжанського професійного ліцею суд вважає необґрунтованими з наступних підстав.

Як вбачається з витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на 27.02.2018 Рубіжанський професійний ліцей перебуває в стані припинення за рішенням засновників (а.с. 261-263).

Станом на день розгляду заяви відомості в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо припинення юридичної особи Рубіжанського професійного ліцею відсутні. передавальний акт затверджений Міністерством освіти і науки України в матеріалах заяви відсутній.

Крім того, відповідно до п.п. 6.6, 6.9 наказу Міністерства освіти і науки України від 21.06.2017 № 886 Про реорганізацію професійно-технічних навчальних закладів міста Рубіжного наказано Комісії з припинення провести інвентаризацію майна, основних засобів та матеріальних цінностей Рубіжанського професійного ліцею та передати на баланс Рубіжанського професійного хіміко-технологічного ліцею. Підготувати передавальний акт в чотирьох примірниках, погоджений головою та членами комісії, та подати на затвердження до Міністерства освіти і науки України.

Оскільки, сторонами не надано вищезазначений акт, суд вважає, що підстави для заміни боржника у справі відсутні.

Відповідно до ч.ч. 3, 4 ст. 105 КАС України, учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, відповідно до цього Кодексу призначають комісію з припинення юридичної особи (комісію з реорганізації, ліквідаційну комісію), голову комісії або ліквідатора та встановлюють порядок і строк заявлення кредиторами своїх вимог до юридичної особи, що припиняється. Виконання функцій комісії з припинення юридичної особи (комісії з реорганізації, ліквідаційної комісії) може бути покладено на орган управління юридичної особи. До комісії з припинення юридичної особи (комісії з реорганізації, ліквідаційної комісії) або ліквідатора з моменту призначення переходять повноваження щодо управління справами юридичної особи. Голова комісії, її члени або ліквідатор юридичної особи представляють її у відносинах з третіми особами та виступають у суді від імені юридичної особи, яка припиняється.

Оскільки, Рубіжанський професійний ліцей перебуває в стані припинення, виконання рішення суду повинно виконуватися Ліквідаційною комісією Рубіжанського професійного ліцею як повноважним органом щодо управління майном юридичної особи, що перебуває у стані припинення згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань.

Відповідно до частини першої статті 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Враховуючи вищенаведене, суд дійшов висновку про відмову в задоволенні заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 812/1333/16 за адміністративним позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області до Рубіжанського професійного ліцею, Ліквідаційної комісії Рубіжанського професійного ліцею про стягнення заборгованості у сумі 7027,29 грн

Керуючись статтями 241, 243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 812/1333/16 за адміністративним позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області до Рубіжанського професійного ліцею, Ліквідаційної комісії Рубіжанського професійного ліцею про стягнення заборгованості у сумі 7027,29 грн - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд.

Суддя О.В. Ірметова

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.02.2018
Оприлюднено27.02.2018
Номер документу72433840
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/1333/16

Ухвала від 08.01.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 21.11.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 15.11.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 11.06.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 01.06.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 27.02.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 19.02.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Постанова від 06.11.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 06.11.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 09.10.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні