Ухвала
від 14.02.2018 по справі 183/3665/17
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/3665/17

Провадження № 2-а/183/21/18

У Х В А Л А

14 лютого 2018 року м. Новомосковськ Дніпропетровської області

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді - Майної Г. Є.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Новомосковськ Дніпропетровської області адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Орлівщинської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області про визнання незаконним і скасування рішення та зобов'язання вчинення дій,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду знаходиться вищевказана адміністративна справа, в якій позивач просить визнати незаконним та скасувати рішення відповідача № 27-13/VII від 12 травня 2017 року та зобов'язати його в установлений чинним законодавством строк надати їй дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,17 га, яка розташована за адресою: Дніпропетровська область, Новомосковський район, с. Орлівщина, вул. Берегова, 7, у власність для ведення особистого селянського господарства.

В підготовчому засіданні представником позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 заявлено клопотання про застосування до відповідача заходів процесуального примусу, у зв'язку з невиконанням ним ухвали суду від 10 жовтня 2017 року про забезпечення доказів, з метою забезпечення доказів у цій справі та просив провести підготовче судове засідання за його відсутності (а.с. 31).

У підготовче засідання позивач не з'явився, про день, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, причин неявки суду не повідомив, клопотання про відкладення розгляду справи суду не подавав.

Відповідач в підготовче засідання не з'явився, про день, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, причин неявки суду не повідомив, клопотання про відкладення розгляду справи суду не подавав.

Суд, ознайомившись з клопотанням представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку про необхідність його задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.ч. 1, 4 ст. 79 КАС України учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об'єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк. Учасник справи також повинен надати докази, які підтверджують, що він здійснив усі залежні від нього дії, спрямовані на отримання відповідного доказу.

Згідно з ч.ч. 1, 3 ст. 80 КАС України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Установлено, що ухвалою суду від 10 жовтня 2017 року клопотання представника позивача ОСОБА_2 про забезпечення доказів - задоволено. Зобов'язано Орлівщинську сільську ради Новомосковського району Дніпропетровської області надати суду належним чином завірені копії документів, а саме: витягу з протоколу земельної комісії Орлівщинської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області від 12 травня 2017 року з розгляду питання за заявою ОСОБА_1 від 20 квітня 2017 року; витягу з протоколу Орлівщинської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області від 12 травня 2017 року з розгляду питання за заявою ОСОБА_1 від 20 квітня 2017 року; витягу зі стенограми Орлівщинської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області від 12 травня 2017 року з розгляду питання за заявою ОСОБА_1 від 20 квітня 2017 року (а.с. 18-19).

Копію вказаної вище ухвали суду відповідач отримав 17 жовтня 2017 року, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення (а.с. 26). Зазначена ухвала суду відповідачем не виконана.

Згідно з ч. 8 ст. 80 КАС України у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Відповідно до ст. 144 КАС України заходами процесуального примусу є процесуальні дії, що вчиняються судом у визначених цим Кодексом випадках з метою спонукання відповідних осіб до виконання встановлених в суді правил, добросовісного виконання процесуальних обов'язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства. Заходи процесуального примусу застосовуються судом, як правило, негайно після вчинення порушення. Про застосування заходів процесуального примусу суд постановляє ухвалу.

Згідно зі ст. 145 КАС України заходами процесуального примусу, зокрема, є тимчасове вилучення доказів для дослідження судом. Застосування до особи заходів процесуального примусу не звільняє її від виконання обов'язків, встановлених цим Кодексом.

За ч. 1 ст. 147 КАС України у разі неподання без поважних причин письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, або неповідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Дослідивши матеріали справи, у зв'язку з невиконанням відповідачем ухвали суду від 10 жовтня 2017 року і неповідомленням суду про причини її невиконання, суд вважає за необхідне, відповідно до ст. 147 КАС України доручити Новомосковському міськрайонному відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області провести тимчасове вилучення у Орлівщинської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області оригіналів та належним чином завірених копій: витягу з протоколу земельної комісії Орлівщинської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області від 12 травня 2017 року з розгляду питання за заявою ОСОБА_1 від 20 квітня 2017 року; витягу з протоколу Орлівщинської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області від 12 травня 2017 року з розгляду питання за заявою ОСОБА_1 від 20 квітня 2017 року; витягу зі стенограми Орлівщинської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області від 12 травня 2017 року з розгляду питання за заявою ОСОБА_1 від 20 квітня 2017 року.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 79, 80, 144, 145, 147, 248 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про застосування заходів процесуального примусу - задовольнити.

Тимчасово вилучити у Орлівщинської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 04338820, 51215, Дніпропетровська область, Новомосковський район, с. Орлівщина, вул. Покровська, 1, тел. (05693) 7-37-38, 5-21-37, orlivrada@meta.ua) докази у адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Орлівщинської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області про визнання незаконним і скасування рішення та зобов'язання вчинення дій, а саме оригінали та належним чином завірені копії:

-витягу з протоколу земельної комісії Орлівщинської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області від 12 травня 2017 року з розгляду питання за заявою ОСОБА_1 від 20 квітня 2017 року;

-витягу з протоколу Орлівщинської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області від 12 травня 2017 року з розгляду питання за заявою ОСОБА_1 від 20 квітня 2017 року;

-витягу зі стенограми Орлівщинської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області від 12 травня 2017 року з розгляду питання за заявою ОСОБА_1 від 20 квітня 2017 року.

Виконання цієї ухвали доручити Новомосковському міськрайонному відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області (Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, вул. Гетьманська, 7), зобов'язавши Новомосковський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області за результатами проведення виконавчих дій, надати Новомосковському міськрайонному суду Дніпропетровської області тимчасово вилучені у Орлівщинської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 04338820, Дніпропетровська область, Новомосковський район, с. Орлівщина, вул. Покровська, 1) зазначені у цій ухвалі документи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя Г.Є. Майна

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення14.02.2018
Оприлюднено02.03.2018
Номер документу72442316
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —183/3665/17

Рішення від 12.09.2019

Адміністративне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Рішення від 12.09.2019

Адміністративне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 24.05.2019

Адміністративне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 14.02.2018

Адміністративне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 10.10.2017

Адміністративне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 03.08.2017

Адміністративне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні