Ухвала
від 28.02.2018 по справі 925/164/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

28 лютого 2018 року справа № 925/164/18

Суддя Господарського суду Черкаської області Єфіменко В.В., розглянувши в приміщені Господарського суду Черкаської області у м.Черкаси матеріали за позовом фізичної особи-підприємця Бойко Олександра Васильовича, м. Харків

до приватного підприємства АР ТЕХНО ГРУП , м. Черкаси

про визнання права власності -

В С Т А Н О В И В:

Заявлено позов із вимогами визнати за позивачем право власності на чотирьохсекційну 16-ти сторінкову рулонну офсетну друкарську машину Komori System LR 438S. Одночасно заявлено клопотання про звільнення від сплати судового збору з мотивів відсутності запланованих доходів; він є єдиним годувальником в сім'ї.

За змістом ст.8 Закону України Про судовий збір , враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення.

З метою остаточного визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з'ясування всіх наявних заперечень проти позовних вимог; визначення дійсних обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення можливих відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті та забезпечення дотримання прав сторін господарського процесу, суд приходить до переконання, що необхідно здійснити підготовче провадження.

Враховуючи, що по справі буде здійснюватися підготовче провадження під час якого заявник матиме можливість надати оригінали доказів, як своїх вимог так і умов щодо відстрочки/розстрочки по сплаті судового збору, суд приходить до переконання про можливість відстрочення позивачу сплати судового збору при зверненні до суду на період підготовчого провадження.

У вступній частині позовної заяви позивач вказав третю особу. Проте, ні позовна заява, ні додані до неї матеріали не містять обґрунтованих клопотань позивача про залучення до участі у справі третіх осіб. Суд приходить до переконання, що наразі відсутні підстави для залучення до участі у справі третіх осіб.

Керуючись ст.ст.176 - 182 ГПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Відстрочити позивачу сплату судового збору на строк підготовчого провадження.

Прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження у справі.

Справу розглянути за правилами загального позовного провадження.

Розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче засідання у справі на 10 год. 30 хв. 21 березня 2018 р.

Суд пропонує позивачу до 15 березня 2018 р. надати в суд :

1) Довідку про адресу електронної пошти;

2) Довідку-підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав;

3) Від держреєстратора Витяг Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про місцезнаходження та діяльність

4) Оригінали доказів, що підтверджують факт придбання у 2013 році спірного майна у приватну власність;

Суд пропонує відповідачу до 15 березня 2018 р. надати в суд:

1) Відзив на позов ( письмове пояснення ), копію якого одночасно надіслати позивачу, а докази надсилання надати в судове засідання.

2) Від держреєстратора Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про місцезнаходження та діяльність ;

3) Довідку про адресу електронної пошти;

4) Копію Статуту.

За приписами ст.178 ГПК України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Суд роз'яснює сторонам , що за приписами ч.6 ст.183 ГПК України, якщо під час підготовчого судового засідання вирішені питання, зазначені у частині другій статті 182 цього Кодексу, за письмовою згодою всіх учасників справи, розгляд справи по суті може бути розпочатий у той самий день після закінчення підготовчого судового засідання.

Роз'яснити сторонам, що письмові докази подаються до суду в оригіналі, або в належним чином засвідченій копії (ст.91 ГПК України). В разі подання копії документу, вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про адвокатуру і адвокатську діяльність", або ін.). Відповідно до п.5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів "Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації іншої юридичної особи (підприємця - за наявності);

- представники сторін повинні мати паспорт, довіреність, а в необхідних випадках документ, що посвідчує їх службове становище;

- неявка сторін у судове засідання господарського суду не перешкоджає розгляду справи по суті за наявними у ній матеріалами відповідно до ч.1 ст.202 ГПК України.

Попередити сторони, що всі документи на виконання вимог суду здаються через канцелярію суду з супровідним листом.

За приписами ст.120 ГПК України учасники судового процесу зобов'язані повідомляти суд про зміну свого місцезнаходження чи місця проживання; зміну номерів телефонів і факсів; зміну адреси електронної пошти або іншу аналогічну інформацію.

У разі відсутності заяви про зміну місцезнаходження /місця проживання ухвала про повідомлення чи виклик надсилається учасникам судового процесу, які не мають офіційної електронної адреси, та за відсутності можливості сповістити їх за допомогою інших засобів зв'язку, які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, за останньою відомою суду адресою і вважається врученою, навіть якщо відповідний учасник судового процесу за цією адресою більше не знаходиться або не проживає.

Суддя Єфіменко В.В.

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення28.02.2018
Оприлюднено01.03.2018
Номер документу72479641
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/164/18

Ухвала від 26.07.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 22.05.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 10.05.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 05.04.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 21.03.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 28.02.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні