Ухвала
від 27.02.2018 по справі 237/770/18
МАР`ЇНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 237/770/18

Провадження № 1-кс/237/59/18

У Х В А Л А

про надання дозволу на обшуку

27.02.18 року м. Курахове

Слідчий суддя Мар`їнського районного суду Донецької області ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора Волноваської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , сторони кримінального провадження ст. слідчого СВ Мар`їнського ВП Волноваського ВП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_4 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Мар`їнського ВП Волноваського ВП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_4 , яке погоджено з начальником Мар`їнського відділу Волноваської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , про проведення обшуку з залученням фахівця, з міськрайонного управління у Мар`їнському районі та м.Вугледар Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області, на земельній ділянці сільськогосподарського призначення державної форми власності площею 11,1720 га несільськогосподарських угідь, розташованій на відстані 650 метрів на захід від земельної ділянки з кадастровим номером 1423385400:06:000:0038, за межами населених пунктів, на території Новоселидівської сільської ради, Мар`їнського району, Донецької області.

за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017050000000245 від «24» червня 2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 240, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 240 КК України,

Клопотання надійшло 27.02.2018 р.

Слідчий суддя, перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та, дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку прокурора,слідчого,

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Мар`їнського районного суду звернувся слідчий СВ Мар`їнського ВП Волноваського ВП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку на на проведення обшуку з залученням фахівця, з міськрайонного управління у Мар`їнському районі та м.Вугледар Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області, на земельній ділянці сільськогосподарського призначення державної форми власності площею 11,1720 га несільськогосподарських угідь, розташованій на відстані 650 метрів на захід від земельної ділянки з кадастровим номером 1423385400:06:000:0038, за межами населених пунктів, на території Новоселидівської сільської ради, Мар`їнського району, Донецької області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до СУ ГУНП в Донецькій області надійшло повідомлення про виявлення факту проведення земляних робіт поблизу с. Ільїнка Мар`їнського району невідомими особами, якими облаштовано промисловий майданчик та ведеться видобуток кам`яного вугілля відкритим способом, тобто невстановлені особи порушують правила охорони надр, створюють небезпеку для життя та здоров`я людей та довкілля, а також незаконно видобувають корисні копалини.

Кар`єр (копанка), де незаконно видобувають кам`яне вугілля, розташований на відкритій ділянки місцевості №4, біля лоту №144, на околиці населеного пункту Ільїнка, на відстані 6 км. від міста Курахове Мар`їнського району Донецької області, біля військового полігону.

Зокрема встановлено, що незаконний видобуток кам`яного вугілля здійснюється відкритим кар`єрним шляхом, із застосуванням важкої техніки. Усе видобуте вугілля за допомогою екскаватора у кар`єрі, який розташований на околиці населеного пункту Ільїнка на відстані 6 км. від міста Курахове, Мар`їнського району, Донецької області. У подальшому, видобуте вугілля загружається на вантажні автомобілі КАМАЗи, які вивантажують його на площадку, та в подальшому транспортується найманим автотранспортом покупця на склади до м. Гірник за адресою: м. Гірник, вул. Володимирівська, 2 та перехрестя вул. Свердлова та вул. Ізмайлівська, та на промисловий майданчик, розташований у м. Покровськ, на перетині вулиць Артема та Добропільської. З вказаних місць, усе незаконно видобуте вугілля реалізується підприємствам по Україні.

Зазначені обставини вказують на те, що незаконно добуте вугілля реалізується для отримання грошових коштів, переведення їх у готівку та розподіл між учасниками вищевказаних незаконних дій.

Крім того, з Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області Управління з контролю за використанням та охороною земель надійшов лист про порушення земельного законодавства на земельній ділянці сільськогосподарського призначення державної форми власності площею 11,1720 га несільськогосподарських угідь, яка розташована на відстані 650 метрів на захід від земельної ділянки з кадастровим номером 1423385400:06:000:0038, за межами населених пунктів, на території Новоселидівської сільської ради, Мар`їнського району, Донецької області. В результаті перевірки державним інспектором встановлено, що вказана земельна ділянка самовільно зайнята та використовується без правовстановлюючих документів невідомими особами для видобутку вугілля.

Таким чином, у ході досудового розслідування, з метою здобуття доказів, що мають значення для досудового розслідування, а саме: фіксації наявності незаконно добутого вугілля, транспортних засобів, які здійснюють його незаконний видобуток та транспортування, а також відшукання та вилучення фінансових, бухгалтерських та інших документів, що підтверджують факти викладені у даному клопотанні та інших доказів, які мають суттєве значення для з`ясування обставин злочину та встановлення осіб, що його вчинили, виникла необхідність у проведенні обшуку на земельній ділянці сільськогосподарського призначення державної форми власності площею 11,1720 га несільськогосподарських угідь, яка знаходиться на відстані 650 метрів на захід від земельної ділянки з кадастровим номером 1423385400:06:000:0038.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке добуто в результаті його вчинення, а також встановлення місця знаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, дослідивши наданні матеріали клопотання, заслухавши думку слідчого ОСОБА_4 , думку прокурора ОСОБА_3 , які підтримали клопотання, вважаю, що клопотання підлягає частковому задоволенню в частині відшукання незаконно видобутого вугілля. В іншій частині клопотання задоволенню не підлягає, оскільки слідчим не конкретизовано майно, про відшукання якого ставиться питання.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 234, 235, 236 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Мар`їнського ВП Волноваського ВП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_4 задовольнити частково.

Дозволити начальнику слідчого відділення Мар`їнського ВП Волноваського ВП ГУНП в Донецькій області капітану поліції ОСОБА_5 та старшому слідчому СВ Мар`їнського ВП Волноваського ВП ГУНП в Донецькій області капітану поліції ОСОБА_4 проведення обшукуна земельній ділянці сільськогосподарського призначення державної форми власності площею 11,1720 га несільськогосподарських угідь, розташованій на відстані 650 метрів на захід від земельної ділянки з кадастровим номером 1423385400:06:000:0038, за межами населених пунктів, на території Новоселидівської сільської ради, Мар`їнського району, Донецької області з метою відшукання незаконно добутого вугілля.

На час проведення обшуку залучити фахівця з міськрайонного управління у Мар`їнському районі та м. Вугледар Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області, для встановлення чітких меж ділянки та врегулювання інших земельних правовідносин під час проведення обшуку.

В іншій частині клопотання залишити без задоволення.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата документа 27.02.18 року

Дата ухвалення рішення27.02.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу72481070
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —237/770/18

Ухвала від 20.06.2018

Кримінальне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Медведський М. Д.

Ухвала від 27.02.2018

Кримінальне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Медведський М. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні