Ухвала
від 01.03.2018 по справі 174/833/17
ВІЛЬНОГІРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 174/833/17

п/с № 2/174/85/2018

УХВАЛА

01 березня 2018 року м. Вільногірськ

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області у складі :

головуючого судді - Данилюк Т.М.,

за участю секретаря - Заіки А.В,

позивача - ОСОБА_1,

представника позивача - ОСОБА_2,

представників відповідача: ОСОБА_3, ОСОБА_4,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду в м. Вільногірськ, цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ПАТ Об'єднана гірничо-хімічна компанія про стягнення заробітної плати у вигляді компенсації за невикористану відпустку, а також компенсації за завдану моральну шкоду ,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1, звернувся до суду з позовною заявою до відповідача ПАТ Об'єднана гірничо-хімічна компанія , в якій просить стягнути з відповідача на його користь заборгованість по заробітній платі, яка виникла у зв'язку з невиплаченою йому компенсацією за невикористану відпустку, у зв'язку з його звільненням у повному обсязі в сумі 8426,86 грн. та стягнути з відповідача на його користь компенсацію за завдану йому діями відповідача, переліченими вище, моральну шкоду у розмірі 5000 (п'ять тисяч) гривень.

В судовому засіданні, до початку розгляду справи по суті, представником позивача, позиція якого узгоджена з позивачем, заявлено клопотанням про призначення по справі судової економічної експертизи, оскільки для визначення розміру виплат та компенсацій необхідні спеціальні знання в галузі економіки підприємства та бухгалтерського обліку, на період її проведення провадження по справі зупинити.

Представники відповідача заперечували з приводу заявленого клопотання, оскільки вважають, що будь-які спеціальні знання в даному випадку не потрібні, а питання поставлені не коректно.

Заслухавши думки учасників процесу, оглянувши матеріали справи, суд вважає, що заявлене клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до частини першої статті 103 Цивільного процесуального кодексу України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з'ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Таким чином, оскільки для з'ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у економічній, в тому числі бухгалтерській сфері, а сторонами суду не надані відповідні висновки експертів чи будь-яких інших спеціалістів із спірних питань, суд вважає за необхідне клопотання задовольнити та призначити у справі судову економічну експертизу, на час проведення експертизи, у відповідності до вимог п.5 ч.1 ст.252 ЦПК України - провадження по справі зупинити.

Керуючись статтями 103 , 104 , 252, 258 , 260 Цивільного процесуального кодексу України , суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Призначити у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ПАТ Об'єднана гірничо-хімічна компанія про стягнення заробітної плати у вигляді компенсації за невикористану відпустку, а також компенсації за завдану моральну шкоду судову економічну експертизу, на вирішення якої поставити наступне питання:

- який розмір компенсації за невикористану ОСОБА_1 відпустку, слід нарахувати та виплачувати йому за 2017 рік, з урахуванням усіх наявних у справі доказів та рішення Вільногірського міського суду від 26.05.2017 року, яким його поновлено на роботі та стягнуто середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Проведення експертизи доручити експертам Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз, адреса: вул. Січеславська Набережна, 17, м. Дніпро, індекс - 49000.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність, передбачену статтями 384 , 385 Кримінального кодексу України .

Зобов'язати експертну установу у місячний строк поінформувати суд про результати проведеної експертизи.

Витрати з проведення експертизи покласти на ОСОБА_1.

Надати експертній установі матеріали справи.

На час проведення експертизи провадження у справі зупинити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду в частині зупинення провадження у справі може бути подана через Вільногірський міський суд м. Дніпропетровської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку на її апеляційне оскарження .

Суддя Вільногірського

міського суду ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення01.03.2018
Оприлюднено02.03.2018
Номер документу72493481
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заробітної плати у вигляді компенсації за невикористану відпустку, а також компенсації за завдану моральну шкоду

Судовий реєстр по справі —174/833/17

Рішення від 11.12.2018

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Данилюк Т. М.

Ухвала від 27.11.2018

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Данилюк Т. М.

Ухвала від 01.03.2018

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Данилюк Т. М.

Ухвала від 08.12.2017

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Данилюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні