Ухвала
від 28.02.2018 по справі 585/1957/16-ц
РОМЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 585/1957/16-ц

Номер провадження 2-др/585/1/18

У Х В А Л А

I М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 лютого 2018 року м.Ромни

Роменський міськрайонний суд Сумської області в складі головуючого судді В.О. Шульги, при секретарі М.В. Шунько розглянувши без фіксації судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу у судовому засіданні в місті Ромни заяву ОСОБА_1, від імені ОСОБА_2, про винесення додаткового рішення у цивільній справі за позовом державного підприємства Сумський експортно-технічний центр Держпраці до ОСОБА_2, приватного акціонерного товариства Страхова компанія Провідна про відшкодування матеріальної шкоди завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, -

В С Т А Н О В И В :

3 січня 2018 року Роменський міськрайонний суд ухвалив рішення яким задоволив частково позов ДП Сумський експортно-технічний центр Держпраці до ОСОБА_2, ПрАТ Страхова компанія Провідна про відшкодування матеріальної шкоди завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди. За рішенням суду стягнуто з ПрАТ Страхова компанія Провідна на користь ДП Сумський експертно-технічний центр Держпраці , суму страхового відшкодування за завдану матеріальну шкоду, що заподіяна внаслідок пошкодження транспортного засобу в дорожньо-транспортній пригоді в межах ліміту відповідальності, а саме 49500 грн. та судові витрати в сумі 2554 грн. пропорційно до задоволених позовних вимог. Стягнуто з ОСОБА_2, на користь ДП Сумський експертно-технічний центр Держпраці в рахунок відшкодування матеріальної шкоди, заподіяної внаслідок пошкодження транспортного засобу в дорожньо-транспортній пригоді, що становить 19724,28 грн. та судові витрати у вигляді сплаченого судового збору в сумі дев'ятсот дев'яносто три гривні сімдесят дві копійки (993,72 грн.) пропорційно до задоволених позовних вимог. В іншій частині в задоволенні позову відмовлено.

23 січня 2018 року представник відповідача ОСОБА_2 - ОСОБА_1 подав заяву про ухвалення додаткового рішення, оскільки суд не вирішив питання про стягнення судових витрат на правову допомогу, і просила ухвалити додаткове рішення яким стягнути з позивача на користь ОСОБА_2 судові витрати, що складаються з витрат на професійну правничу допомогу і були заявлені відповідачем в запереченнях на позов на загальну суму 5000 грн. пропорційно розмір задоволених позовних вимог. В обґрунтування заяви вказав, що при прийнятті рішення і частковому задоволенні позову судом не було вирішено питання про стягнення з позивача на користь відповідача ОСОБА_2 судових витрат в рахунок компенсації по оплаті наданої професійної правничої допомоги.

ОСОБА_2 та його представник ОСОБА_1 подали суду заяви про розгляд справи про ухвалення додаткового рішення без їх участі.

Представник позивача ДП Сумський експертно-технічний центр Держпраці , в судове засідання не прибув надав заперечення, в яких просив розглядати справу без його часті. В запереченнях представник позивача просив відмовити в задоволенні заяви. В обґрунтування заперечень вказано, що позовні вимоги в частині стягнення матеріальної шкоди, що заподіяна внаслідок пошкодження ТЗ в ДТП, задоволено в повному обсязі, відмовлено позивачу в задоволенні позовних вимог, що стосувалися стягнення судових витрат, які позивач поніс в зв'язку з оскарженням ухвали суду першої інстанції про залишення позову без розгляду в сумі 1378 грн.

ПрАТ Страхова компанія Провідна в судове засідання участь представника не забезпечила, про відкладення розгляду справи не клопотала.

За таких обставин, суд розглядає справу за відсутності осіб, які беруть участь у справі, без здійснення фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Згідно п.3) ч. 1 ст. 270 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо судом не вирішено питання про судові витрати.

Пунктом 3) частини 2 статті 141 ЦПК України передбачено, що інші судові витрати, пов?язані з розглядом справи, покладаються: у разі часткового задоволення позову - на обидві сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Як вбачається з рішення суду по суті спору, позов задоволений в частині стягнення матеріальної шкоди повністю і частково стягнуті судові витрати. Суд відмовив у стягненні 1378 грн., які сплатив позивач оскаржуючи ухвалу суду, про залишення позову без розгляду в зв'язку з повторною неявкою в судове засідання позивача. В описово-мотивувальній частині рішення, з цього приводу суд зазначив що, питання про стягнення витрат понесених позивачем в зв'язку зі сплатою судового збору в сумі 1378 грн., які сплачені позивачем за подання апеляційної скарги на ухвалу про залишення позову без розгляду, мало бути вирішене судом апеляційної інстанції при розгляді скарги по суті, а тому не може бути вирішене судом першої інстанції, який не вирішував скаргу по суті.

За таких обставин, суд вважає, що заява про ухвалення додаткового рішення задоволенню не підлягає, оскільки в задоволенні позову відмовлено лише в частині стягнення судових витрат, і не з тих міркувань, що дані вимоги безпідставні, а з тих підстав, що вони не підлягають вирішенню судом першої інстанції.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 141, 270 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Відмовити в ухваленні додаткового рішення у справі за позовом державного підприємства Сумський експортно-технічний центр Держпраці до ОСОБА_2, приватного акціонерного товариства Страхова компанія Провідна про відшкодування матеріальної шкоди завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення в порядку передбаченому п. 15.5.) Перехідних положень ЦПК України. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СУДДЯ: підпис….

КОПІЯ ВІРНА :

Суддя Роменського міськрайонного суду ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення28.02.2018
Оприлюднено02.03.2018
Номер документу72498115
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної шкоди завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди

Судовий реєстр по справі —585/1957/16-ц

Ухвала від 28.02.2018

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

Рішення від 03.01.2018

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

Рішення від 03.01.2018

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

Ухвала від 31.08.2017

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

Ухвала від 08.06.2017

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

Ухвала від 23.12.2016

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

Ухвала від 15.11.2016

Цивільне

Апеляційний суд Сумської області

Кононенко О. Ю.

Ухвала від 01.11.2016

Цивільне

Апеляційний суд Сумської області

Кононенко О. Ю.

Ухвала від 11.10.2016

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

Ухвала від 24.06.2016

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні