Ухвала
від 01.03.2018 по справі 552/1232/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Київський районний суд м. Полтави

Справа № 552/1232/18

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у цивільній справі

01 березня 2018 року м. Полтава

Суддя Київського районного суду м. Полтави Яковенко Н.Л., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (місце проживання ІНФОРМАЦІЯ_1, к. 401-402)

до Житлово-будівельного кооперативу Факел (місцезнаходження м. Полтава, вул. Шевченка, 82) про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування, -

в с т а н о в и в :

Позивач ОСОБА_1 01 березня 2018 року звернувся в Київський районний суд м. Полтави з позовом до ЖБК Факел про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування.

В своїй позовній заяві просить суд визнати за ним право власності на квартиру № 171 в житловому будинку № 82 по вул. Шевченко в м. Полтаві в порядку спадкування після померлого 02 квітня 2017 року ОСОБА_2.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Даний позов подано позивачем в суд з додержанням правил підсудності.

Позовна заява ОСОБА_1 підлягає прийняттю до розгляду Київським районним судом м. Полтави з відкриттям провадження в справі.

Заяви та клопотання від позивача разом з позовною заявою не надходили.

Справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого судового засідання.

За нормами ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов'язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

В даному випадку саме Полтавська міська рада є територіальною громадою в особі відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини, рішення суду в даній справі може вплинути на права та обов'язки територіальної громади в особі Полтавської міської ради, тому суд при відкритті провадження в даній справі вважає за необхідне залучити зазначену особу як третю особу, що не заявляє самостійні вимоги на предмет спору.

Також до участі в справі як треті особи без самостійних вимог на предмет спору підлягають залученню ОСОБА_3 та Друга полтавська державна нотаріальна контора.

Керуючись ст. 187 ЦПК України, -

у х в а л и в :

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Житлово-будівельного кооперативу Факел про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування.

Залучити до участі в справі в якості третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору:

-Полтавську міську раду як територіальну громаду (місцезнаходження 36000, м. Полтава, вул. Соборності, 36);

-Другу полтавську державну нотаріальну контору (місцезнаходження 36000, м. Полтава, вул. Гоголя, 11, тел. (0532) 56-97-68) ;

-ОСОБА_4 (місце проживання ІНФОРМАЦІЯ_2 ) .

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 23 березня 2018 року о 9 год. 00 хв. в залі судових засідань Київського районного суду м. Полтави за адресою: 36034, м. Полтава, пров. Хорольський, 6.

Про дату, час і місце підготовчого судового засідання повідомити учасників справи.

Направити відповідачу копію ухвали про відкриття провадження в справі, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз'яснити, що відповідач може подати відзив на позов, оформлений з додержанням вимог ст.178 ЦПК України, у п'ятнадцятиденний строк з дня отримання відповідачем копії ухвали про відкриття провадження у справі.

До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі не додані позивачем, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказу іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами.

Третя особа має право надати пояснення у п'ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/sud1609.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання, може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності, в іншій частині оскарженню не підлягає.

Суддя Н.Л.Яковенко

01.03.2018

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення01.03.2018
Оприлюднено02.03.2018
Номер документу72503495
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —552/1232/18

Рішення від 05.04.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 23.03.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 01.03.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні